Tulossa: Odotuksen Iloa

Voihan Valvatin mandoliini! Tuskin on vuoden odotetuimmista peleistä selvitty, kun niitä julkaistaan lisää!

15. toukokuuta

Final Fantasy X/X-2 HD Remaster

(PS4)

Menikö Viimeisen fantasian PS2-loikka piirretyistä taustakuvista 3D-maisemiin sivu suun vuosituhannen vaihteessa? Värikkäiden piikkitukkadraamojen kaksi yhden hinnalla -päivitystarjous tuunaa nipponilaisten rooliseikkailujen audiovisuaalisen annin kuluvan vuosikymmenen tasolle.

19. toukokuuta

Destiny: House of the Wolves

(PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Aikasyöpön Destiny-räiskinnän toinen delsu piristää grindaamista uusilla juonitehtävillä, kolmella moninpelikartalla ja tiimi-strikella. Muita uutuuksia ovat kilpailullinen eliminaatiomoodi Cruciblessa ja kolmen soturin The Prison of the Elders -haasteareena loppupeliin. Susien talo tuo Destinyyn luonnollisesti myös vinon pinon uusia aseita, panssareita ja varusteita.

19. toukokuuta

The Witcher 3: Wild Hunt

(PC, PS4, Xbox One)

Kun kirjat on luettu ja kaksi edellistä peliä pelattu, on aika tarttua Noiturin tuoreimpaan digiseikkailuun. Sitä onkin odotettu ja ennakoitu Pelitin sivuilla hartaasti kuin aamunkoittoa striga-jahdissa. Ja syystä, sillä The Witcher -toimintaseikkailusarjan edelliset osat olivat aikansa eliittiä, kiitos hienon audiovisuaalisen ulosannin ja Sapkowskin harmaan sävyissä vellovan loistavan fantasiamaailman ansiosta.

Voiko mikään enää tyydyttää The Witcher 3:n kohdistuvia odotuksia?

19. toukokuuta

Farming Simulator 15

(PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Jos tontut ja keijut tuntuvat lasten ja vähämielisten pelaamiselta, peliäijät ja -muijat voivat iskeä kädet multaan ja kylvää digipottua tulemaan. Pc-farmarit voivat kävellä jo nyt suoraan kaupan kautta, mutta huvittavaa kyllä, Farming Simultator ilmestyy myös kalpeiden konsoloidien iloksi. Maatalouden prameamman puolen meininkiä fiilistellään siististi jos jonkinlaisilla työkoneilla farmisimulaattorin vuosipäivityksessä – sitä ei meinaan joka jyväjemmari käännäkään multaa Lamborghinin traktorilla.

21. toukokuuta

Carmageddon: Reincarnation

(PC)

Nyt on huono aika olla jalankulkija, kaduilla vallitsee Carman laki! Ysärin kohupeli Carmageddon palaa ja kumia palaa, saa nähdä jaksavatko Huolestujat enää noteerata jalankulkijoita ja lehmiä lanaavaa Carmageddonia. Rennomman turpiin vaan ja onnea -tyylin kaahailujen ystävien iloksi tekijät ovat alkuperäistä Carma-porukkaa.

Ruumiita peliin, kaarat kahtia ja verta pakkiin, kilpaa ajaminen on nössöille.

2. kesäkuuta

Heroes of the Storm

(PC)

DOTA kiinnostaa, mutta nyypille myrkyllinen ilmapiiri pelottaa? Blizzardin 5 vastaan 5 -sankariräime Heroes of the Storm ottaa MOBA-tiimimättöteemaan DOTAa rennomman asenteen. Koko ryhmän taso nousee kerralla, joten aloittelija ei pysty tyystin sössimään matsin tasapainoa. Free-to-pay-ansaintamallissa rahaa pyydetään uusista sankareista ja niiden muunnelmista. Ja sankareita piisaa, sillä tuttuja naamoja napataan Warcraft-, Diablo- ja StarCraft-maailmoista. Miten tämä porukka liittyy toisiinsa? Hällä väliä, kunhan lätty lätisee ja turhat mutinat pysyvät minimissä.

23. kesäkuuta

Batman: Arkham Knight

(PC, PS4, Xbox One)

Pyhä bat-kuukausi, 60-luvun Batman palaa televisioon ja Yön ritari iskee yöttömään peliyöhön. Avoimen maailman Arkham Knight -toimintaseikkailussa synkän sankarin tapaan pelolla pelaava Variksenpelätti kokoaa roistot yhden tavoitteen taakse: rehellisten rikollisten afäärejä jatkuvasti sotkeva Lepakkomies on saatava haudan lepoon. Mutta Bättis ei lepää, vaan vetää konnia kuuppaan napakasti ajoitetuilla väistöillä, vastaiskuilla ja vängillä bat-varusteilla. Ja pyhä bat-tykitys, myös bat-mobiililla, toistan, bat-mobiililla! Batmanin ohella padia tottelevat Robin, Yösiipi (Nightwing) ja Kissanainen (Catwoman).

26. kesäkuuta

Yoshi's Woolly World

(Wii U)

Awww, kawaiii!!1!11 Kesän söpöilykiintiö täytetään Yoshin villamaailmalla, jossa kaikki tehdään Kirby's Epic Yarnin tapaan värikkäästä villalangasta. Yoshi's Woolly World 2D-tasoloikassa pitkäkielisen sankarin nielaisemista vihollisista ei tule munia, vaan lankapalloja, joita käytetään vaihtelevin tavoin. Julkaisua seuraa peräti kolme eriväristä Yoshi-Amiiboa.

Verta shakkiin!

Jo aikana ennen tietokoneiden nousua maailman yhtä vanhimmista ammateista simuloitiin pelaamalla. Ilja Varha kertoo oikeiden sotapelien kiehtovasta historiasta, alkaen melkein luolamiesten tulenryöstöoperaatioista ja kulkien Preussin kautta nykypäivään.

Para Bellum!