Tulossa: Pelejä ja intoa Los Angelesissa

Juhannuksen alla järjestettävillä E3-messut julkistetaan kaikki loppuvuoden uutuuspelit. Tulisipa Half-Life 3!

16.–18. kesäkuuta

Los Angelesin E3-messut

Kalenterivuoden tärkein pelitapahtuma on epäilemättä Los Angelesin E3-pelimessut, jossa peliyhtiöt ja konsolivalmistajat esittelevät kilvan loppuvuoden uutuuksiaan. Tapahtuma täyttää tänä vuonna 20 vuotta, joten messuista tietysti toivoisi poikkeuksellisen hienoja. Laitevalmistajien askelmerkit lienevät jo etukäteen selvät: kaikilta yksinoikeuspelejä ja Sonylta ja Facebookilta (Oculus Rift) virtuaalitodellisuutta. Uhkarohkeimmissa veikkauksissa Nintendo voisi ravistaa ässän hihastaan ja yllättää kaikki Wii U -konsolin seuraajalla. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan.

12. kesäkuuta

F1 2015

PC, PS4, Xbox One

Codemastersin viralliseen formulapeliin luvataan tänä vuonna merkittäviä teknisiä parannuksia, kuten 60 ruutua sekunnissa rullaavaa grafiikkaa, entistä realistisempaa ajomallia ja luonnollisemmin käyttäytyvää tekoälyä. F1 2015:llä onkin paljon todistettavaa, sillä autopelaajien sydämet taitavat tällä hetkellä kuulua Project CARSille.

23. kesäkuuta

Batman: Arkham Knight

PC, PS4, Xbox One

Batman: Arkham Knight lienee lepakko-ostos jokaiselle Bat-fanille. Gotham Cityssa vallitsee poikkeustila ja koko kaupunki on evakuoitu. Jäljellä on enää kaduilla notkuva rikollinen saasta ja heitä vastaan taisteleva Yön Ritari. Arkham Knightin maailmasta luvataan täysin avointa: keinotekoisia rajoja ei ole eikä myöskään näkyviä lataustaukoja. Edellisistä osista tutun viitan varassa liitelyn lisäksi Batman taittaa siirtymät – oujea – Batmobiililla!

26. kesäkuuta

Yoshi's Woolly World

Wii U

Nintendon söpöeläin näyttää todelliset villansa Yoshi's Woolly Worldissa, jossa koko maailma on nostanut kädet pystyyn ja huovuttanut. Sen enempää syytä ei sitten tarvitakaan, että Yoshi pääsee tasoloikkimaan lankakerien perässä. Fiilistelijät voivat pelata peliä Mellow-moodissa, jossa Yoshille kasvaa siivet. Ymmärrettävistä syistä lentäminen on aika iso helpotus tasoloikkapelissä.

Kesäkuussa

Battlefield Hardline: Criminal Activity

PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One

Sotilaallisten Battlefieldien varjoon jäänyt Battlefield Hardline saa neljä uutta moninpelikarttaa ja uusia varusteita käsittävän esikoisdelsunsa kesäkuussa. Criminal Activity jaellaan ensimmäisenä Premium-tilauksesta maksaneille, muut saavat sen pienellä viipeellä. Hardline kaipaakin piristysruisketta, sillä varsinkin PC:llä pelaajamäärät ovat hiipuneet huolestuttavan alhaiselle tasolle (vain muutamia tuhansia vuorokaudessa).

30. heinäkuuta – 2. elokuuta

Assembly Summer 2015

Suomikaan ei jää paitsi kesän suuresta pelijuhlasta. Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä tietokonefestivaali Assembly starttaa tänä vuonna poikkeuksellisen aikaisin eli jo 30. heinäkuuta. Koko tapahtumaviikonlopun kattavat tietokonepaikat maksavat 80 eurosta 95 euroon.

28. elokuuta

Until Dawn PS4

Until Dawnin juoni on kuin halvasta kauhuelokuvasta: kahdeksan ystävystä retkeilee vuoristomökillä vain joutuakseen säälimättömän tappajan piinaamiksi. Selviytyykö kukaan aamuun asti? Edellissukupolven pelinä aloitettu, mutta sittemmin PlayStation 4:n yksinoikeudeksi loikanneelle Until Dawnille povataan kovaa uudelleenpeluuarvoa, sillä jokainen pelissä tehdyn päätöksen pitäisi kasaantua ja vaikuttaa loppuratkaisuuun.

Speedrun – maailma juoksijan silmin

Speedrun eli pelin läpijuoksu mahdollisimman nopeasti, on nykyään niin tuttu ilmiö, että hurjimmatkin läpäisyt otetaan helposti itsestäänselvyyksinä. Mutta speedrun-videot eivät synny tyhjästä. Niiden takana on ihmisiä, jotka panevat kaiken peliin paremman ajan toivossa. Miten speedrunien pariin päädytään ja mitä niiden eteen joutuu tekemään? Lue elokuun Pelit-lehdestä johdatus speedrunien maailmaan!