USS Ticonderoga

Ticonderoga-luokan modernit ohjusristeilijät ovat Yhdysvaltojen meristrategiassa paljon vartijana. Nämä jeevelin kalliit alukset suojelevat yleensä saattueita tai lentotukialuksia. Kehittyneen elektroniikkansa ansiosta Ticonderogien eli Aegisten tulenjohtokyky on erinomainen ja ne pystyvät toimimaan tehokkaasti niin lentokoneita kuin myös ohjuksia, pintamaaleja ja sukellusveneitä vastaan.

Intelligent Gamesin Ticonderogalla seilataan kolmessa eri kampanjassa venäläisiä, iranilaisia ja korealaisia vastaan. Tehtäviä on rajallinen määrä eikä seuraavaan pääse ennen kuin edellinen on pelattu läpi. Itse sotapelin lisäksi Ticonderoga on tulvillaan poikkeuksellisen hyvin renderoituja kuvia. Vaikka kuviin yleensä kyllästyy nopeasti, Ticonderogassa riittää komeita välianimaatioita ja mausteita varsinaisen strategian lisukkeeksi.

Pelaaminen tapahtuu taistelukeskuksen kartoilla, jotka Naton kalustosymboleineen muistuttavat huomattavasti Harpoonin karttoja. Kurssin määräämiseen, tutkien ja kaikuluotaimien käyttöön sekä asejärjestelmien aktivointiin on valitettavasti eri kartat, joita joutuu zoomaamaan ja keskittämään erikseen. Normaalien asejärjestelmien lisäksi käytössä on myös helikoptereita EW-toimintaa ja sukellusvenejahtia varten, samoin muita aluksia pääsee ja joutuukin käskyttämään. Hyvänä piirteenä tehtävistä on lähes mahdotonta päästä läpi ilman kaluston oikeaa hyödyntämistä.

Ticonderoga vaikuttaa aluksi siltä tavalliselta CD-peliltä _ paljon kuvia eikä sitten muuta. Korean pinnan alta paljastuu kuitenkin kelvollinen ja viihdyttävä merisotapeli. Mainio peli myös noviisille.

84