Warriors of Releyne – Strategistin fantasiointia

Juuri kun Impressions alkoi pikku hiljaa antaa itsestään itsestään positiivista kuvaa monella hyvällä pelillä aiempien limbojen sijaan, yhtiö onnistuu munaamaan itsensä täysin Warriors of Releynellä. Elämä ei ole reilua...

Releynen saari, joka on High Empiren itäisin uloke, on aina ollut ongelmallinen paikka. Se sijaitsee kaukana varsinaisen valtakunnan keskuspaikoista, aivan liian etäällä jotta keisarin armeijat pystyisivät suojelemaan saarta. Siksi rosvot riehuvat ja mitä kauheimpia otuksia voi löytää saaren kaukaisista nurkista.

Aivan Releynen vieressä, salmen toisella puolella sijaitsee Dharak, kaaoksen koti. Dharaklaiset ovat olleet aiemmin hajaantuneita ja toistensa kurkuissa ja siksi vaarattomia sivilisaatiolle. Nyt heidät on kuitenkin yhdistetty yhden lipun alle ja vakoilijat raportoivat tulevasta invaasiosta, jonka Releyne on ensimmäisenä tuleva kokemaan.

Pelin idea on torjua juuri tämä invaasio. Oma ja vihollisen sotajoukko kohtaavat taistelusarjassa, erirotuiset otukset (örkkeja, susia sun muita) hakkaavat toisiaan, ja molempien osapuolten maagit tahkoavat taistelutaikoja voittojen varmistamiseksi. Laivastot seilaavat rannikolla, joten meritaisteluistakin päästään nauttimaan.

Warriors of Releyne on yritys yhdistää fantasiamaailma strategiapeliin ja koristaa kakku kätevällä hiiriohjauksella. Sääli vain että tulos on täysin epäonnistunut.

Outoa: levyt ovat tavallisia AmigaDOS-levyjä, mutta peliä ei ole mahdollisuutta installoida kiintolevylle. Vielä oudompaa: manuaali ja peli ovat eri mieltä. Manuaalin mukaan yksiköitä liikutetaan "klikkaamalla yksikön päällä, ja sitten klikkaamalla paikassa minne yksikön pitäisi mennä". Hevonkakkaa, näin se ei toimi. Onneksi koneen helppiruudulta löytyi maininta "space _ select unit", ja eikös vaan yksikkö saatukin hallintaan painamalla spacea kun kohdistin on sen päällä. Sitten nuoli-ikoneita naputellaan kunnes yksikkö on halutussa paikassa tai liikkumispisteet loppuvat. Yksiköt kyllä liikkuvat näinkin, mutta kontrolli on aika kökköinen.

Manuska on muutenkin hieman sekava, vaikka pääosin asiat selviävät sitä lukiessa _ yhtä lukuunottamatta."MDBO""MDNM" Yksinpeli nimittäin olisi oikein kiva. Peli latautuu aina kaksinpelinä, yrittää mitä tahansa. Ohjeissa ei mainita yksinpeliä sanallakaan ja takakannessakin mainostetaan vain kaksinpelioptiota. Kai se sitten on vain kaksinpeli, mikä ei ilahduta yksinäistä strategikkoa.

Jos pinna riittää pelin outouksien selvittämiseen, saattaa alta paljastua kohtuullisen hyvä kaksinpeli. Sääli vain että grafiikkakin on hieman outoa: suurta, mutta säälittävän ankeaa. Ääniä ei ole paljoakaan. Onneksi.

Eipä voi sanoa muuta kuin että Warriors of Releyne on onneton, ehdottomasti keskeneräinen "tuote" joka olisi vaatinut vielä paljon paljon työtä käyttöliittymän, käsikirjan sekä pelattavuuden osalta. Fantasia-aiheinen sota on hyvä ajatus, mutta edelleen SSI:n War of the Lance pitaa tämän valitettavan vähälukuisen genren ykkössijaa hallussaan.

40