Blood Bowl 2 -kausi potkaistaan käyntiin keväällä

Ketju osiossa 'Uutiskeskustelu', aloittaja Tuksa, 04.12.2014.

Pelit-brändi toivottaa teille neutraalia vuosineljännestä!

  1. Tuksa

    Tuukka Grönholm (Pelit) Tuksa Admini

    Tuksa submitted a new blog post:

    Blood Bowl 2 -kausi potkaistaan käyntiin keväällä

    [​IMG]

    Games Workshopin Blood Bowl -lautapeli kääntyy uudeksi PC-versioksi keväällä, kun Blood Bowl 2 ilmestyy. Peli käännetään myös PS4- ja Xbox One -konsoleille.

    Cyanide Studion tekemä Blood Bowl 2 kuulostaa aika samalta kuin ykkönenkin, mutta pelimoottori on uusi, samoin Reikland Reaversiin keskittyvä yksinpelikampanja. Moninpelin vuorovaikutusta luvataan lisätä, nettimoninpelisarjoissa pystyy esimerkiksi tekemään pelaajakauppoja muiden nettivalmentajien kanssa.

    Pressimatskussaan tekijätiimi Cyanide Studio ilmoittaa noudattavansa orjallisesti alkuperäisen lautapelin sääntöjä, mikä on erinomainen uutinen. Ykkösosassa kaikki Cyaniden sääntömuutokset olivat pelkkiä rähmäyksiä. Esimerkiksi vuoropohjaisen version rinnalle tehty tosiaikaversio Blood Bowlista on säännöiltään käytännössä pelikelvoton: matsin voittaa nopein klikkaaja.

    Cyanide Studio ilmoitti aloittaneensa pelinteon loppurutistuksen, minkä kunniaksi julkaistiin tuore traileri:

    https://www.youtube.com/watch?v=PXTmlWflYJA
    Continue reading the Original Blog Post
     
    Muokattu: 04.12.2014
  2. Tuksa

    Tuukka Grönholm (Pelit) Tuksa Admini

    Ei voi tietää, valitettavasti.

    En kehdannut uutiseen kirjoittaa, mutta minun kirjoissani Cyanide Studio kamppailee Piranha Gamesin kanssa maailman huonoimman pelifirman tittelistä. En ikinä tiedä, milloin tekevät asioita vahingossa, milloin tyhmyyttään.
     
  3. Viima

    Matti Viitala Viima

    Kiitämme: luvattuja parannuksia nettiliigojen hallintaan.
    Moitimme: kahdeksaa tiimiä julkaisuversiossa.

    Kaipa Cyanide jekuttaa minut ostamaan saman pelin neljättä kertaa, mutta liigapelaamiseen uusi versio näyttää heikolta olemattoman tiimivalikoiman vuoksi. Lisäksi joissain haastatteluissa puhuivat lisärotujen myymisestä yksittäin, mikä on liiganäkökulmasta huono juttu.

    Toivottavasti ovat saaneet tekoälyä hiottua edes vähän. Nykyistä vastaan on sinänsä terapeuttista hoivata voittamatonta tappajakaaostiimiä kohti täydellisyyttä, mutta iloinen ylläri olisi, jos AI laittaisi edes vähän kampoihin.
     
  4. jniemin

    Joni Nieminen jniemin

    Maksaisin ennemmin vaikka lisäristä joka toisi ne puuttuvat tähtipelaajat mukaan.
     
  5. Ablin

    Marko Korhonen Ablin

    Eikös tämä julkaista jo ensi viikolla. Onko kellään heittää Beta kokemuksista mitään? Onko käsissä vanhaan tapaan kasa bugeja, vai jotain valmiimpaa tällä kertaa?
     
  6. jkk

    Jaakko Karenius jkk

    Vittuako nuo pihtaa noita joukkueita!
     
  7. Ablin

    Marko Korhonen Ablin

    Toivovat myyvänsä saatanasti DLC:tä tietysti. DLC = Down Load Cash

    Sama harmittaa itseäni sen verran, että vaikka kovana Bloodbowl fanina itseäni pidänkin, voi olla että tässä odotellaan jotain GOTY editiota. Ei vaan kiinnosta tukea noin läpinäkyvää rahastusmallia.
     
  8. Carelorum

    Esa Alapuranen Carelorum

    Muutama kommentti vähän betaa pelanneena ja paljon forumeita lueskelleena ennen betan ostoa.
    - "konsolidoinnin" henki on vahva eli käyttöliittymä on selvästi suunniteltu konsolit edellä. Käytännössä tämä näkyy hölmönä ja epäkäytännöllisenä käyttöliittymänä team managementissa yms. hallintavalikoissa. Varsinaisessa BB-pelissä se näkyy osittain yksinkertaisempana käyttöliittymänä, joka omasta mielestä on hieman parempi kuin BB1:ssä, mutta vaatii kyllä totuttelua (esim. skillit ei näy pelaajakortissa tekstinä vaan kuvakkeina)
    - bugeja on jonkin verran. Positiivisena seikkana pelin koodaamisessa on lähtökohtana ollut (ainakin tekijöiden mukaan) helppo muokattavuus ja päivittäminen eli bugien korjaaminen ei pitäisi olla niin painajaismaista kuin ykkösessä. Samoin AI:n kehittäminen pelaajien kommenttien perusteella pitäisi olla helpompaa/mahdollista.
    - peli näyttää ja kuulostaa hyvältä varsinaisessa BB-pelissä
    - lautapelin sääntöjen orjallisessa noudattamisessa noudetaan ranskalaista kurinalaisuutta eli vapauksia on otettu esim. joukkueiden tasapainottamisssa. Örkki blitzerin hinta on noussut 10k ja ihmiskopparin AV on 8. Joukkueen käteiskassa (ilmeisesti) vaikuttaa Team Valueen jos on yli jonkin tietyn rajan. Omaa stadionia voi päivittää ja päivitykset voivat vaikuttaa kick off eventteihin (stadionissa kupu -> ei säämuutoksia). Bretonnia-rotu uutena rotuna. Osa muutoksista saattaa olla vahinkoja (esim. örkkiblitzerin hinta) mutta osa ei. Aika näyttää miten muutokset vaikuttavat. Itse olen varovaisen optimistinen
    - liiganhallinnasta en osaa kommentoida

    Yhteenvetona: pidän, mutta ei peli missään nimessä valmis ole eikä tule olemaan varmaan vielä kuukausiin. BelieBerit voivat ostaa kannatusmielessä eivätkä varmaankaan pety jos eivät odota valmista peliä. Kasuaalipelaajien varmaan kannattaa odottaa joulualeen tai ensi vuoden puolelle kun peli on valmiimpi, halvempi ja useammalla rodulla varustettu.
     
    Viima tykkää tästä.
  9. Crusa

    Juha Mäkeläinen Crusa

    Joukkueet ovat todella kalliita tehdä. Ovat kaikki yksilöllisesti animoituja ja kaikkea kivaa joten eiköhän joukkueet tule DLC paketeissa.