Cities Skylines nousi historian myydyimmäksi suomalaispeliksi

Ketju osiossa 'Uutiskeskustelu', aloittaja Tuksa, 11.03.2019.

Pelit-brändi toivottaa teille neutraalia vuosineljännestä!

  1. Tuksa

    Tuukka Grönholm (Pelit) Tuksa Admini

    Cities: Skylines täytti viikonloppuna neljä vuotta, joten Paradox julkisti juhlan kunniaksi tilastoja tamperelaisen Colossal Orderin kaupunkirakentelupelistä.

    Paradoxin mukaan pelimyynti ylittää jo kuusi miljoonaa kappaletta, mikä tekisi Cities: Skylinesista eniten myydyn suomalaispelin ikinä. Remedyn Max Payne ylsi aikanaan noin viiden miljoonan kappaleen myyntiin. Tosin ykkössijasta voi edelleen keskustella, koska virallista tulostaulua ei varsinaisesti ole. Take-Twon mukaan Max Payne -sarjan myynti ylitti 7,5 miljoonaa kappaletta. Sarjalla tarkoitettiin silloin vielä vain kahta ensimmäistä Max Paynea.

    Alkuperäisen PC-version lisäksi pelistä on ilmestynyt nykyään myös PS4-, Xbox One- ja Nintendo Switch -versiot.
     
    suurikelmi ja Veksu tykkäävät tästä.
  2. Jaime Kubovski-Käki

    Aki Kuuppelomäki Jaime Kubovski-Käki

    En edelleenkään tajua tuota logiikkaa, jolla yksittäisen pelin myyntiä verrataan usean johonkin pelisarjaan kuuluvan pelin myyntiin. Jostain syystä sitä kuitenkin käytetään, ja kaikki leikkivät mukana, että se olisi muka jotenkin loogista.
     
    Muokattu: 11.03.2019
  3. Tuksa

    Tuukka Grönholm (Pelit) Tuksa Admini

    Riippuu siitä, mitä dataa on käytössä. Take-Two ilmoitti koko sarjan myyntimäärät, kun se osti Max Paynen oikeudet.
     
    Muokattu: 11.03.2019
  4. Tzaari

    Ville Korkiakoski Tzaari

    Toisaalta Cities Skylinesiä myydään nyt varsin erilaisena, kuin julkaisun aikaan. Siinä missä menneinä vuosina olisi jo julkaistu Cities Skylines 2 uusilla ominaisuuksilla, nykyään julkaistaan tasaisesti liukuhihnalta DLC-paketteja.

    Varsinkin Paradox on kunnostautunut delsumyynnissä. Peruspelitkin ovat ihan mekaniikkansa osalta kehityksensä lopussa hyvin erilaisia verrattuna ensimmäiseen julkaisuversioon.
     
  5. Jaime Kubovski-Käki

    Aki Kuuppelomäki Jaime Kubovski-Käki

    Puhuin yleisellä tasolla, en pelkästään tästä keissistä. Mutta jos data on sellaista, että myyntiluvut kuvaavat täysin eri asioita, niin sitten luvut eivät ole vertailukelpoisia, eikä niistä pitäisi puhua aivan kuin ne olisivat. Ei esimerkiksi myydyimmästä pelistä puhuttaessa voi laskea mukaan useampia pelejä sisältäviä kokonaisuuksia yhtenä vertailukelpoisena entiteettinä. Silloin mukaan tuodaan myydyimmät pelisarjat.

    Tämä käytäntö on yleinen, ja löytyy käytännössä kaikilta aihepiiriä käsitteleviltä listoilta ympäri nettiä ja varmasti lehdistäkin. En vaan käsitä miksi kaikki leikkivät mukana, eikä kukaan mene sanomaan, ettei keisarilla ole vaatteita. Myydyin peli -listauksia tehdessä pitäisi vain jättää kylmästi pois datasta löytyvät pelisarjat ynnä muut useamman pelin kokonaisuudet, ja jos julkaisijoilla on asiasta urputettavaa, niin sitten voi sanoa, että pelinne lisätään heti kun ilmoitatte pelikohtaiset luvut.

    Tämän takia Minecraft on oikeasti myydyin peli koskaan. Tetriksen lukuihin on laskettu niin paljon erilaisia Tetris-versioita, ettei touhussa ole mitään järkeä.