Kuninkaansurmaajan kronikka kääntyy peliksi, elokuvaksi ja tv-sarjaksi

Ketju osiossa 'Uutiskeskustelu', aloittaja Tuksa, 05.10.2015.

Pelit-brändi toivottaa teille neutraalia vuosineljännestä!

  1. Tuksa

    Tuukka Grönholm (Pelit) Tuksa Admini

    Kuninkaansurmaajan kronikka kääntyy peliksi, elokuvaksi ja tv-sarjaksi

    [​IMG]

    Lionsgate-tuotantoyhtiö osti kaikki tv-, elokuva- ja pelioikeudet Kuninkaansurmajan kronikkaan, kertovat useat uutislähteet. Jos lukisin Patrick Rothfussin blogia, olisin huomannut asian itsekin.

    "En koskaan odottanut, että Hollywood-studio kohtelisi minua kuin ihmistä. Puhumattakaan, että minua kohdeltaisiin tasavertaisena kumppanina ja kunnioitettaisiin tosiasiaa, että tiedän jotain tarinankerronnosta. Tästä tarinasta vielä erityisesti", Rothfuss kertoo blogissaan, miksi valitsi kilpakosijoista juuri Lionsgaten.

    [​IMG][​IMG]

    Kuninkaansurmajaa kronikka on Patrick Rothfussin kirjoittama fantasiakirjasarja. Kronikan kaksi ensimmäistä osaa Tuulen nimi ja Viisaan miehen pelko on käännetty myös suomeksi. Kolmas osa The Doors of Stone ilmestyy todennäköisesti 2016.
    [LEFT]Sarja edustaa perinteistä tarina tarinassa -kehyskertomusta, jossa eläköitynyt velho Kvothe sanelee elämänkertaansa kirjurille. Kerronnassa käytetään taitavasti muun muassa epäluotettavaa kertojaa, sillä kuten useimmat vanhat miehet, Kvothe on tapuvainen itsekeskeiseen turhamaisuuteen. Valtaistuinpeli-kirjojen tapaan sarja hyötyisi ilkeämmästä kustannustoimittajasta. Ilmestyessään Tuulen nimi oli parasta fantasiaa hetkeen, mutta jo Viisan miehen pelossa piisaa tyhjäkäyntiä.[/LEFT]

    Lionsgate-tuotantoyhtiö on jo aloittanut pelin, elokuvan ja tv-sarjajojen alkutuotannon. Tarkoituksena ei ole toistaa kirjojen tapahtumia yksi yhteen vaan keskittyä avaamaan kirjojen maailmaa. Projektille ei annettu aikataulua. Lionsgate tunnetaan muun muassa Mad Men -tv-sarjasta ja Nälkäpeli-elokuvien tuottajana.
    Alkuperäiseen kirjoitukseen.
     
    Muokattu: 05.10.2015
  2. LL

    Lassi Lapintie (Pelit) LL Mode

    No voi pihkura. Abercrombien teokset saa pölyttyä paperilla, mutta tää pitkäpiimäinen ja pateettinen potaska sit filmataan. Ei ole oikeudenmukaisuutta maailmassa.
     
    Tulispa pouta tykkää tästä.
  3. Tuksa

    Tuukka Grönholm (Pelit) Tuksa Admini

    Abercrombiella on hyvät hahmot, mutta tv-sarja tarvitsee vetävän juonen myös. Tietenkin jokin Putous-tyyppinen proggis syntyisi Abercrombien matskusta...
     
  4. LL

    Lassi Lapintie (Pelit) LL Mode

    Kuninkaansurmaajassa ei ole kumpaakaan, mutta ei se näköjään tätä diiliä estänyt.
     
  5. Stevie G

    Tomi Rikama Stevie G

    Nyt täytyy varmaan tilata jostain nää molemmat kirjat kun on pitänyt jo jonkin aikaa lukea nämä, ei ole vaan saanut vielä aikaiseksi.

    Edit. Laitoin tilauksen samantien. Kummasti tää pelitin lukeminenkin vaan tietää aina yllättävää rahanmenoa tasaisin väliajoin. Ilman tätäkin ketjua noi olisivat saattaneet jäädä odottamaan vuoroaan vielä pitkäksi aikaa.
     
    Muokattu: 05.10.2015
  6. rampale

    Jaakko Vaaramaa rampale

    Sinänsä tuo yliopistoympäristö sopii varmaan ihan hyvin tv-sarjaksi.
     
  7. Jussi

    Jussi Kukkonen Jussi

    Minusta Viisaan miehen pelko oli selkeä parannus Tuulen nimestä, ja rupesin fanittamaan sarjaa vasta toisen osan luettuani. Yhtään ylimääräistä sivua tai karsittavaa en huomannut. Viisas mies voitti vuonna 2012 yleisöäänestyksellä jaettavan parhaan fantasiaromaanin David Gemmell Legend Awardin ja löi mm. Joe Abercrombien The Heroesin.

    Mielestäni Rothfuss on selvästi lahjakkaampi kirjailija kuin Abercrombie. Hollywood Reporterin uutisessa kerrotaan, että Rothfussin kahta romaani on myyty maailmanlaajuisesti yli 10 miljoonaa kappaletta. Abercrombie oli päässyt kesällä 2013 kuudella romaanillaan kolmeen miljoonaan myytyyn (tuoreempia tietoja en löytänyt). Eihän myyntimäärillä ole mitään tekemistä laadun kanssa, mutta osoittaa sen, miksi Kuninkaansurmaajasta eikä Ensimmäisestä laista tehdään elokuva/tv-sarja. Kotimaisella Risingshadow-sivustollakin käyttäjäkeskiarvo on korkeampi Rothfussin kirjoille:
    http://www.risingshadow.fi/library/book/5314-tuulen-nimi
    http://www.risingshadow.fi/library/book/6478-viisaan-miehen-pelko
    http://www.risingshadow.fi/library/book/5304-ase-itse
    http://www.risingshadow.fi/library/book/6300-ennen-hirttamista

    En missään nimessä halua dissata Abercrombieta, sillä pidän kovasti hänen tuotannostaan. Half a King on ainoa, johon olen pettynyt. Ja kolme miljoonaa myytyä on erittäin hyvä saavutus uran tässä vaiheessa - todella harva kirjailija pystyy sellaiseen. Minä muuten kuulun niihin (ilmeisesti harvoihin) ihmisiin, joiden mielestä G.R.R. Martin ei kaipaa yhtään ilkeämpää kustannustoimittajaa. A Dance with Dragons oli minusta sarja toiseksi paras osa A Storm of Swordsin jälkeen, enkä löytänyt tästäkään teoksesta mitään ylimääräistä tai karsittavaa.
     
    Muokattu: 05.10.2015
    Shinoob ja rampale tykkäävät tästä.
  8. Jzi

    Jussi Koutonen Jzi

    Hmm... Pitäisikö henkilökohtaiset mielipiteet pitää erillään uutisesta vaikka uutisen kirjoittaakin kriitikko? Ketju sitten lähtikin hyvin käyntiin lyttäyksellä.

    Harmi, kun ei viitsi lähtä mukaan, kun tykkään sekä Rothiksesta että Aberiesta. Tekisivät molemmista...
     
  9. Stevie G

    Tomi Rikama Stevie G

    Toisaalta mitäpä väliä sillä on jos joku ei tykkää jostain, hyvin moni muu tykkää noista molemmista. Itse en ainakaan nakkaa paskaakaan muitten mielipiteistä, vaan haluan muodostaa oman mielipiteeni lukemalla kirjat.
     
  10. Atlas

    Ville Ranto Atlas

    Kieltämättä omaankin silmään pisti tuo Tuukan itsensä pomppaaminen esiin uutisesta.
     
  11. Tuksa

    Tuukka Grönholm (Pelit) Tuksa Admini

    Augmented reality -viritys uutisiin olisi kyllä hieno. Jo pelkkä uutisvalinta on henkilökohtainen: en kirjoita jokaisesta kuulemastani asiasta.
     
  12. LL

    Lassi Lapintie (Pelit) LL Mode

    Sen myönnytyksen mäkin voin tehdä, että Rothfuss kirjoittaa parempaa proosaa kuin hieman maneerinen Abercrombie, mutta tarinankertojana jälkimmäinen on parempi.

    Jos oikein rumasti haluaisin sanoa, niin väittäisin Kuninkaansurmaajan olevan suosittu samasta syystä kuin Twilight: se hieroo just oikealla tavalla kohdeyleisönsä egoa. Kvothehan on miesnörttien voimafantasian perikuva, kaikessa paras alfauros ja väärinymmärretty poikanero, joka koulussakin päihittää kiusaajansa älyllä ja karismalla.

    Vaikka entinen koulukiusattu olenkin ja muutenkin ydinkohderyhmää, toi emotionaalinen manipulaatio tuntui niin halvan läpinäkyvältä että kyrpiinnyin nopeasti kirjaan.
     
  13. Tuksa

    Tuukka Grönholm (Pelit) Tuksa Admini

    Väittää olevansa, ei todennäköisesti ole. Veikkaan, että koko elämänkerta on maineenpalautusyritys. Mieluummin tietenkin jotain vielä yllättävämpää.
     
  14. Shinoob

    Lauri Pihlajamäki Shinoob

    Viisaan Miehen Pelko oli pirun kova kirja, tosin pelkään millälailla se muuttuu tv/elokuva-muotoon. Tosin niin varmaan Tolkienistitkin kiristivät hobittihousujaan kun LoTRit julkaistiin.

    Ja suomalaisella pelijournalismilla menee aika hyvin, kun pahinta mitä on tapahtunut on se että eivät pidä lempi fantasiakirjastani.