PS4 ohitti Wii Un konsolikisassa

Ketju osiossa 'Uutiskeskustelu', aloittaja Tuksa, 07.05.2014.

Pelit-brändi toivottaa teille neutraalia vuosineljännestä!

  1. Tuksa

    Tuukka Grönholm (Pelit) Tuksa Admini

    Tuksa submitted a new blog post:

    PS4 ohitti Wii Un konsolikisassa

    [​IMG]

    Wii U on jo jäänyt PS4-konsolimyynnin taakse, paljastaa Nintendon tuore tulosjulkistus. Valmistajien omien ilmoitusten mukaan maailmalla on 7 miljoonaa PS4-konsolia, 6,1 miljoonaa Wii U -konsolia ja 5 miljoonaa Xbox One -konsolia.

    Wii U -peleistä Mario 3D World, New Super Mario Bros. U ja New Super Luigi U ovat myyneet kaikki vähintään miljoona kappaletta, mutta muuten Nitendo kuvasi Wii U -pelimyyntiä "hitaasti kasvavaksi".

    Mobiilivallankumouksesta huolimatta Nintendo 3DS -käsikonsolin eri versioita on maailmalla jo 43,3 miljoonaa kappaletta. Pelimyynnistä nostettiin esille Pokemon X ja Y -versiot, joita myytiin huimat 12,26 miljoonaa kappaletta. Lisäksi Luigi´s Mansion 2, Mario & Luigi: Dream Team ja The Legend of Zelda: A Link Between Worlds ylsivät vähintään 2 miljoonan kappaleen menekkiin.

    Nintendo ilmoitti tehneensä viime tilivuonna tappiota, koska peli- ja konsolimyynti ei sujunut odotetulla tavalla. Tulosjulkistuksensa mukaan Nintendo jäi 23,2 miljardia jeniä eli noin 165 miljoonaa euroa tappiolle tilivuonna 2013. Tilivuonna 2012 Nintendo teki vielä 7 milardia jeniä voittoa.

    Toimitusjohtaja Satoru Iwata ennustaa, että Nintendo palaa tilivuonna 2015 voitolliseksi ja plussalle jäätäisiin noin 20 miljardia jeniä.
    Continue reading the Original Blog Post
     
    Muokattu: 10.06.2014
  2. XX

    Juha Kallio XX

    Onhan tuo nyt ollut jo tiedossa jostai maaliskuusta asti, että PS4:n edelle on mennyt. Mielenkiintoista nähdä mitä tuo Mario Kart 8 saa aikaan, mutta epäilen vähän ettei merkittävää muutosta tulisi, mutta katsotaan.
     
  3. Krice

    Paul Pekkarinen Krice

    Suurin ihme on siinä miten paljon WiiUuta on myyty.
     
  4. IceBlood

    Guest IceBlood

    Ai.. vaikka olenkin aika tiiviistin kiinni IT-alassa ja joudun väkisinkin seuraamaan myös konsolimarkkinoita, niin en tiennyt että niillä oli edes kisa. Pitääpä käydä onnittelemassa Sonyn edustajaa seuraavan kerran kun näen ja kysyn missä on palkintojen jako.