Rovio uhkaa kenkiä satoja

Ketju osiossa 'Uutiskeskustelu', aloittaja Tuksa, 26.08.2015.

Pelit-brändi toivottaa teille neutraalia vuosineljännestä!

  1. Tuksa

    Tuukka Grönholm (Pelit) Tuksa Admini

    Rovio uhkaa kenkiä satoja

    [​IMG]

    Rovio aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, joiden ulkopuolelle jää vain ensi-iltansa saavan Angry Birds –elokuvan tuotanto. Vähennystarve on enintään 260 työpaikkaa maailmanlaajuisesti. Suomessa vähennystarpeen arvioidaan olevan 230 työpaikkaa. Roviolla on noin 670 työntekijää, joista valtaosa työskentelee Suomessa.

    Yhtiö harkitsee toimintojen karsimista, yhdistämistä ja ulkoistamista voidakseen keskittyä tulevaisuudessa entistä enemmän ydintoimintoihin. Yhtiöllä on jatkossa kolme liiketoiminta-aluetta: pelit, kuluttajatuotteet ja media, joka pitää sisällään myös tekeillä olevan animaatioelokuvan. Rovio arvioi, että vuoden 2015 liikevaihto jää viime vuoden tasolle ja tulos heikkenee.

    “Jotta voimme jatkaa Rovion menestyksen rakentamista, meidän pitää uudistua. Henkilöstöä koskevat muutokset eivät ole kuitenkaan koskaan helppoja tehdä ja yhteistoimintaneuvotteluihin päätyminen on aina vaikea päätös. On kuitenkin välttämätöntä, että keskitymme ydinliiketoimintoihimme ja fokusoimme tapaamme toimia”, Rovion toimitusjohtaja Pekka Rantala sanoo.
    Alkuperäiseen kirjoitukseen.
     
  2. _markku_

    Markus Saarinen _markku_

    Aika hyvin kämmitty Angry birds 2:sen monetisaatio, kun 40 000 000 latauksen määrä ei riitä pitämään porukkaa talossa.
     
  3. Tuksa

    Tuukka Grönholm (Pelit) Tuksa Admini

    Vähän riippuu myös siitä, mitä latauksista on jouduttu maksamaan, ja kuinka hyvin porukka pysyy pelissä.
     
  4. Ryan

    Aleksi Harri Ryan

    Eikö tuonne palkattu vanhat Nokian pomot hääräämään? Eli ei ole mikään ihme, että ihan putkeen ei mene. Keskijohto tietysti saa jatkaa toilailujaan niin kauan kuin rahaa riittää.
     
    Muokattu: 26.08.2015
    Allu, Ihmemies ja SunDwn tykkäävät tästä.
  5. SunDwn

    Tommi Saarela SunDwn

    Rovio uhkaa satoja kenkiä. Burn all the shoes!
     
  6. Postman

    Teemu Markkula Postman

    Ei kyllä tee pätkääkään mieli maksaa AB2 pelaamisesta. Olisivat vain kiltisti laittaneet tuolle pari euroa hintaa niin olisin ostanut. Nyt saavat pitää tunkkinsa.
     
    _markku_ tykkää tästä.
  7. Ablin

    Marko Korhonen Ablin

    Nyt vasta näin tuon Angry Birds leffan trailerin, kun Hesari sitä esitteli.
    Ekana tuli mieleen, että jos olisin roviolla hommissa, niin alkasin päivittelemään CV:tä aika ripeesti.

    https://www.youtube.com/watch?v=_DYerHqhiD4
     
  8. _markku_

    Markus Saarinen _markku_

    En ole muuten koskaan laittanut penniäkään Rovion tuotteisiin. Silti ollut mukava seurata menestystä ja nyt tuntuu pahalta, kun tullaan alaspäin. Selkeä Nokia kaksi.
     
    Barbapapaari tykkää tästä.
  9. TMoila

    Teppo Moilanen TMoila

    Tyhmiä olivat kun menivät mikromaksuihin mukaan. Eipä sitä nyt jälkikäteen voi tietää, kai ne Rovion ekonomit laskee sitten vähän pidemmälle, mutta maallikon kantani on että perinteissä pysyminen olisi ollut toimivampaa. Tuskin on tehty tutkimusta siitä mistä kuluttajat oikeasti tykkäävät, vaan on vain rahavirtoja katseltu.


    Tosin mobiilitauhkaahan tämä vain on joten ehkä joutaakin upota...
     
  10. RoddY

    Matti Someroja RoddY

    Leffahan voi sinänsä olla ihan ok, mutta olipas kyllä harvinaisen huono traileri.

    -M
     
  11. Jäyhä jököttäjä

    Kalle Rantanen Jäyhä jököttäjä

    Kun keksitään brändilinnuille väkisin tarina jotta päästään myymään leffaa niin todennäköisyydet hyvän leffan syntymiseen ovat olemattomat.
     
  12. King Gaylord

    VARLEN T. SANTONGKUM King Gaylord

    Kun keksitään lasten rakennuspalikoille väkisin tarina, jotta päästään myymään leffaa niin todennäköisyydet hyvän leffan syntymiseen ovat olemattomat.
     
    RoddY tykkää tästä.
  13. Jäyhä jököttäjä

    Kalle Rantanen Jäyhä jököttäjä

    Legolla homma on oikeastaan helpompi, koska leffan voi rakentaa minkä tahansa tarinan ympärille, Lego-teema vaikuttaa lähinnä ulkoasuun. Eli otetaan hyvä käsikirjoitus ja tehdään siitä Lego-toteutus. Unohtamatta sitä, että taustalla ei ole pienehkö firma, joka yrittää epätoivoisesti hyödyntää brändiään niin kauan kun se jaksaa kiinnostaa ketään. Ja tietenkin vielä se, että Lego-leffassa Lego-firman osuus rajoittuu käsittääkseni brändin oikeuksien myymiseen kun taas Rovio leikkii Disneytä.
     
  14. King Gaylord

    VARLEN T. SANTONGKUM King Gaylord

    Roviolla homma on oikeastaan helpompi, koska leffan voi rakentaa minkä tahansa tarinan ympärille; AB-teema vaikuttaa lähinnä ulkoasuun ja hahmojen persoonallisuuspiirteisiin. Jne...

    Eihän tuossa trailerissa ollut vielä oikeastaan mitään muuta kuin, että leffassa on tutut hahmot. Minkälainen asetelma sitten linnut vs. possut hommasta tulee leffassa on aivan oma juttunsa. Kyseessä on kuitenkin ensisijaisesti lapsille tarkoitettu leffa, koska arviolta 99% pelaajistakin on alle 16v. Jos tekijät ovat katselleet hyviä lastenleffoja niin he tajuavat, että hyvän lastenleffan yksi piirre on se, että aikuisetkin viihtyvät sen parissa. Eikä siihen vielä tarvita aivan mahdottomuuksia. Lähinnä toimivaa ja tyylitajuista komiikkaa. Kykeneekö AB-leffa siihen nähdään tulevaisuudessa, mutta kokonaisuudessaan olen arviolta miljoona kertaa iloisempi siitä, että joku suomalaisyritys "leikkii Disneytä" ja yrittää laajentaa brändiään sen sijaan, että pistettäisiin kädet taskuun, todettaisiin "ei toimi Suomessa" ja myytäisiin brändi jollekulle muulle joka uskaltaisi yrittää.
     
    Muokattu: 25.09.2015
  15. Jäyhä jököttäjä

    Kalle Rantanen Jäyhä jököttäjä

    Yrittäähän aina saa ja kannattaa, mutta oma ennusteeni on negatiivinen. Uuden Disneyn rakentaminen yhden hittipelin ympärille on jo lähtökohtaisesti vaikeaa enkä ole vakuuttunut Rovion lähestymistavasta. Mielelläni olen väärässä, koska ei onnistujia ole yhtään liikaa.
     
  16. MiniDee

    Visa Kurki MiniDee

  17. Crusa

    Juha Mäkeläinen Crusa

    Mikä tuossa nyt niin huonoa oli? Naurahdin jopa ääneen kun punainen lintu potkaisi sinisen pikkulinnun mereen.
     
  18. Eeko

    Eetu Korhonen Eeko

    Legoleffahan oli (omien odotusten vastaisesti) ihan saakelin hyvä.
     
  19. Dansc

    Ville Salo Dansc

    Haluaisin että tuo leffa menestyy (koska Rovion menestys on meidän kaikkien etu), mutta ihan näin animaatioleffojen suurena ystävänä, tuo traileri näytti todella, todella mitäänsanomattomalta. Vitsit ovat maailman ennalta-arvattavimpia eivätkä edes hymyilytä, animaatio on vahvaa ok/meh-tasoa, kuvaus on tylsää, ja niin edelleen. Lauantaiaamun TV-piirrettynä tuo voisi mennä, mutta valkokankaalla se kilpailee Disneyn ja Pixarin kanssa, eikä tuossa seurassa sillä ole (trailerin perusteella) yhtään mitään jakoa.

    Veikkaan, että siitä tulee hajuton ja mauton kahden tähden pläjäys, jolla ei ole edes kulttiarvoa.
     
  20. Thalian

    Ville Qvist Thalian

    Tämä lausahdus tosin käy aika suurelle osalle pelileffoista. Melko mitäänsanomatonta kamaa ovat pääasiassa olleet.
     
  21. Dansc

    Ville Salo Dansc

    Joo. Erona tietty se, että harvoin on ollut pelifirma itse tuottamassa ja tekemässä omaa leffaansa.
     
  22. localdoc

    Matti Karppa localdoc

    Ottaen huomioon, millaista kuraa se TV-sarja oli, niin en odottaisi kovin kummoista lopputulosta.
     
  23. Ablin

    Marko Korhonen Ablin

    No aikalailla tuli lauantaiaamun pätkikset mieleen koko hommasta. Ja tällä pitäisi kilpailla sitten Pixaria ja Disney vastaan? En usko että Roviolle riittää tuo kaksi tähteä ja unohduksiin vaan enemmän kyseessä on all or nothing panostus. Ja tällä näytöllä ainakin minusta tuo nothing on helvetin paljon lähempänä.

    Toki olisi todella hienoa jos tämä jollain ihmeveivillä breikkaisi. Jo se, että minä en trailerista pitänyt on hyvä merkki, että näin saattaa vaikka käydä.
     
    Muokattu: 25.09.2015
  24. Crusa

    Juha Mäkeläinen Crusa

    Miksi sillä pitäisi lähteä Pixaria vastaan? Onko joku oletus, että ainoastaan Pixarin animaatiot kelpaavat ja kaikki muut jäävät katsomatta? Kohdeyleisö tässä taitaa olla huomattavasti alempana kuin Pixarin leffoilla.

    Edit: Mitä tulee Pixariin niin Inside Outin alun trailereissa oli Pixarin seuraavan Good Dinosaur traileri ja se oli kyllä tähän Angry Birds traileriin verrattuna aivan paska. Ei mitään mielenkiintoa katsoa sitä leffaa edes dvd:ltä mutta tämän Angry Birdsin voisin katsoakin. Enkä ole edes pelannut näitä pelejä sitten ekan osan.
     
    Muokattu: 25.09.2015
    aes ja Ares tykkäävät tästä.
  25. Jäyhä jököttäjä

    Kalle Rantanen Jäyhä jököttäjä

    Ei traileri minustakaan mikään ainutlaatuisen huono ole. Epäilen vain, että elokuva ei ole riittävän hyvä houkutellakseen yleisöä eikä brändikään enää kanna. Yleisömenestykseen kun vaikuttaa moni muukin asia kuin elokuvan objektiivinen hyvyys.
     
  26. Dieter Koma

    Roni Pesonen Dieter Koma

    Punanen lintu näytti Colin Farrellilta alussa.