Shenmue I & II julkaistaan 21.8.

Ketju osiossa 'Uutiskeskustelu', aloittaja petehei, 04.07.2018.

Pelit-brändi toivottaa teille neutraalia vuosineljännestä!

  1. petehei

    Petri Heikkinen (Pelit) petehei Mode

    Yu Suzukin legendaarisista Sega Dreamcast -toimintaseikkailuista Shenmue ja Shenmue II julkaistaan kevyesti HD-päivitetyt versiot 21.8. PS4:lle, Xbox Onelle ja PC:lle. D3T:n kehittämissä käännöksissä on mukana sekä japaniksi että englanniksi puhuttu ääniraita, mutta varsinaiset HD-päivitykset ovat maltillisia.

    Grafiikan tarkkuus on tietysti HD-luokkaa ja efektien jälkikäsittelyä on parannettu, mutta melkein 20 vuotta vanhojen pelien kulmikkuutta tuunaukset eivät poista. Vanhan pelimoottorin ongelmien myötä ruudunpäivitys on jätetty 30 fps -tasolle. Pelaaminen on aiempaa sujuvampaa, sillä kontrollit ja käyttöliittymä on modernisoitu plus pelitilanteen saa tallentaa milloin tahansa.
     
    Veksu tykkää tästä.
  2. Veksu

    Matti Veekamo Veksu

    Mahtavaa! Ykkönen jäänyt kokematta konsolin puuttuessa, mutta kakkonen oli hieno pelikokemus. Toivottavasti se kolmonen vielä saadaan kunnialla maaliin niin voi tempaista vihdoin tarinan alun ja lopun.
     
  3. Tulispa pouta

    Juha Salminen Tulispa pouta

    Näinköhän Shenmue vielä maistuu. Oli aikanaan tosi kova, mutta sen jälkeen muut pelit ovat tehneet samaa paremmin.
     
  4. tero

    Tero Ikäheimonen tero

    Shenmue oli se alkuperäinen Tulen ja jään laulu - mahtava tarina, jolle ei koskaan saada päätöstä.
     
  5. Jaime Kubovski-Käki

    Aki Kuuppelomäki Jaime Kubovski-Käki

    Tietääkseni Shenmue 3 on tekeillä. Vai onko se jo peruutettu?
     
  6. Veksu

    Matti Veekamo Veksu

    Itse en ole vielä törmännyt samanlaiseen "oikean elämän" peliin, eli vuokrataan kämppä, tehdään töitä se maksaakseen ja kaupunki tuntuu elävältä kahviloineen yms.
     
  7. Tulispa pouta

    Juha Salminen Tulispa pouta

    Sims? Ei vaan, en suoraan sanottuna muista kuinka paljon tota pelissä varsinaisesti oli, mutta Yakuzoissa on tota samaa fiilistä aika paljon. Tosin siinäkin jo turhanpäiväinen mikropelaaminen oli täyttä turhuutta ja vähän epäilen että nykyisin ei hirveästi kiinnosta ton tyyppinen mukapelaaminen.
     
  8. Glottery

    Riku Hokkanen Glottery

    En vieläkään ole itse peliä pelannut, mutta kuten toisessa ketjussa tuli sanottua, niin läpipeluun kyllä katsoin pari vuotta takaperin. Sitä pystyi vielä arvostamaan, että peli oli kunnianhimoinen ilmestyessään, mutta käytännössä kaikki muu olikin sitten armottoman wanhetunutta ja tahattoman koomista.

    Ehkä japanilainen ääninäyttely aiheuttaa vähemmän naurunpyrskähdyksiä, mutta sekään ei poistanut sitä emälänmakuista kokemusta, kun pelaaja joutui yhtäkkiä odottamaan ikuisuuden jonkin matkatoimiston avaamista ja sitä odotellessa tuhlasi aikaansa jännittäviin aktiviteetteihin, kuten kolikkoautomaattien käyttöön (sieltä voi saada Sonicin!) ja kissanpennun silittämiseen.

    Yakuzat ovat vaikuttaneet Shenmue peleiltä joita on hauska pelata, vaikka toki niistä uupuu se jännittävä odottelu liikkeen edessä, kunnes ovet avataan. En tiedä kuinka paljon Shenmue 2 sitten petrasi edeltäjästään.
     
  9. Dunst

    Antero Kyyhky Dunst Henkilökunta Mode

    Animal Crossing, paitsi siinä ostetaan kämppä lainarahalla pesukarhulta.
     
    MixuS ja Veksu tykkäävät tästä.
  10. MixuS

    Miikka Salminen MixuS

    Voi kumpa oikeassakin elämässä saisi asuntolainan vain pyytämällä ja sen pystyisi maksamaan keräilemällä pari päivää hyönteisiä, kalastamalla ja lyömällä pihalta löytyvää kiveä lapiolla. Puhumattakaan siitä että seuraavan kerran kun astun Tampereella junasta niin siellä on vastaanottokomitea julistamassa mut pormestariksi.
     
    Muokattu: 05.07.2018
    Veksu, Jaime Kubovski-Käki ja Renki tykkäävät tästä.