Supercellillä menee supercellisti

Ketju osiossa 'Uutiskeskustelu', aloittaja Tuksa, 09.03.2016.

Pelit-brändi toivottaa teille neutraalia vuosineljännestä!

  1. Tuksa

    Tuukka Grönholm (Pelit) Tuksa Admini

    Supercellillä menee supercellisti

    [​IMG]

    Suomen peliteollisuuden lippulaivaksi noussut mobiilipelitalo, Supercell, takoi taas huiman tuloksen.

    Supercell teki viime vuonna 693 miljoonaa euroa voittoa plus verot päälle, liikevaihto nousi 2,1 miljardiin euroon. Yhtiön suunta on edelleen jyrkästi ylöspäin, sillä vuonna 2014 voittoa kertyi 426 miljoonaa euroa.

    Markkinointiin käytettiin 450 miljoonaa euroa, kun vuotta aikaisemmin pärjättiin "vain" 400 miljoonalla eurolla. Tosin rahat käytettiin ilmiselvästi hyvin, sillä Aasia on noussut Supercellin suurimmaksi markkina-alueeksi, vaikka perinteisesti länsimaisten pelitalojen on ollut vaikea lyödä läpi idässä.

    Supercell teki tuloksen vain kolmella pelillä: Clash of Clans, Hay Day ja Boom Beach. Tulevaisuus on turvattu, sillä Supercellin viime viikolla julkaistu Clash Royale (Pelit 2/2016, 4 sukkaa) nousi ladatuimmaksi iPhone-peliksi 94 maassa ja tuottavimmaksi peliksi 52 maassa. Supercell myös ilmoitti, että sen peleillä on nykyään 100 miljoonaa päivittäistä pelaajaa.

    Kovista luvuista huolimatta Supercellistä ei ole uudeksi Nokiaksi, sillä firma on vain erikoistuneiden huippuosaajien työpaikka. Yhtiössä työskentelee noin 180 henkeä.
    Alkuperäiseen kirjoitukseen.
     
    Muokattu: 09.03.2016
  2. Ugga

    Harri Keränen Ugga

    Ei ole tuollaisella touhulla tulevaisuutta. Kaivaisit rautaa tai keittäisivät sellua ja lopettaisivat tommosen lapsellisen puuhastelun!
     
    Zyn ja aes tykkäävät tästä.
  3. Nakkila

    Tuomo Ruuhijoki Nakkila

    Paskasti koodattuja javanappeja t. PP
     
  4. Tulispa pouta

    Juha Salminen Tulispa pouta

    Kyllä todella hieno uutinen, mahtavaa, että suomalaiset firmat pärjäävät.

    Mutta mitenhän Supercellin työntekijät pärjäävät kun ammattijärjestöt eivät ole tukemassa heitä? Mistä he saavat leivän pöydän päälle kun joutuvat venyttämään työpäiviään työn niin vaatiessa? Missä SAK? Missä Lauri Ihalainen?
     
  5. Mikke

    Jori Boström, KANSAKUNNAN MARSALKKA Mikke

    Ei ihan, mutta melkein - tekisivät oikeita pelejä, eivätkä mitään mikromagamaksu-hömppää, jonka todellinen maksajakin lienee jonkun faija, joka ei ole koskaan mistään näiden tekeleistä kuullutkaan.
     
  6. Krice

    Paul Pekkarinen Krice

    Supercelliläiset ovat vain soveltaneet vanhaa sananlaskua "ei se ole tyhmä joka pyytää, vaan joka maksaa".
     
  7. mjk

    M Ja J Karhunen mjk

    Käsittääkseni nuo pelaa mikromaksuilla, joten aika harva maksajakaan on erityisen tyhmä. Aasiassa vain on niin perhanan paljon porukkaa, että siellä pienistä puroista tulee kivan kokoinen virta.

    M.K
     
  8. Krice

    Paul Pekkarinen Krice

    No siis onhan se ihan helvetin tyhmää maksaa jotakin mikromaksuja jostakin javanappipelistä. Rahat pois lapsilta. Oikeat pelaajat pelaa PC:llä eikä millään kännykällä.
     
  9. Tulispa pouta

    Juha Salminen Tulispa pouta

    Ei ole. Uhkapeleissä koukutus tulee siitä, että hölmö pelaaja luulee voittavansa. Mikromaksuissa ei ole mitään satunnaistekijää mukana vaan ostaja tietää mitä saa.
     
    rampale tykkää tästä.
  10. MiniDee

    Visa Kurki MiniDee

    Tosin Clash Royalen tapauksessa ei kuitenkaan yleensä osteta suoraan kortteja vaan arkkuja, joiden sisältö on sitten jännittävä arvoitus. Tähän voi ehkä jäädä koukkuun samaan tapaan kuin Ässä-arpoihin.
     
  11. Jaime Kubovski-Käki

    Aki Kuuppelomäki Jaime Kubovski-Käki

    Siis "tietää". Pelintekijän tavoitteenahan on nimenomaan saada pelaaja tilaan, jossa hän ei enää täysin tiedosta rahan arvoa ja mitä hän oikeastaan sillä saa. Just tästä syystä niin monessa mikromaksupeleissä ei ostoksia tehdä suoraan rahalla, vaan ensin pitää ostaa pelin sisäistä valuuttaa. Tällä pyritään siihen, että sitten krääsää ostaessaan pelaaja ei enää täysin käsittäisi kuinka paljon kukin ostos oikeasti maksaa.
     
  12. Tulispa pouta

    Juha Salminen Tulispa pouta

    Totta sinänsä ja jos tuossa ongelman haluaa nähdä, kohdistuu se lähinnä lapsiin. Aikuisen pitää pystyä itse ymmärtämään tekojensa ja päätöstensä seuraukset.
     
    rampale tykkää tästä.