Switchball (Xbox 360)

Yksinkertaisessa rullaa pallo lähdöstä maaliin -konseptissa on jotain maagista. Jo lajityypin luonut muinainen Marble Madness -kolikkopeli näytti, missä mennään: koukeroisella radalla maaliviivan tavoittamiseen tarvitaan taitoa, taitoa ja vielä kerran tujaus taitoa. Sorminäppäryyteen tukeutuminen selittää osaltaan genren imun. Taitoa vaativat pelit ratsastavat vielä kerran kello kolme aamuyöllä -kaavan voimistamalla addiktiolla.

Vaikka Switchball painottaa erinomaista Marble Blast Ultraa enemmän pulmien ratkomista, nopeita ja varmoja ohjausliikkeitä tarvitaan jatkuvasti. Kuula rullaa muun muassa joustavilla kankailla, kiikkuvissa kouruissa ja narujen nokassa heiluvilla tasoilla. Realistista fysiikkaa hyödyntävät, tarkkaan mitoitetut ja työnnettävät esineet ovat Switchballin oma juttu. Irtolaatikoilla ja -kuulilla aktivoidaan kytkimiä ja tehdään uusia reittejä.

Pulmia piristetään kuulan erilaisilla olomuodoilla ja ominaisuuksilla. Kuulakojeet muuttavat tavallisen marmoripallon painavaksi rautakuulaksi, isoksi kaasupalloksi tai kykyjä imeväksi erikoiskuulaksi. Sopivasti viritetty spesiaaliboltsi osaa kiihdyttää, hypätä tai liimautua magneettisesti rautaesineisiin. Kun erinomainen fysiikka naitetaan näppäriin olomuotoihin, Switchballista irtoaa hupia pitkäksi aikaa. Kentät venyvät ja vaikeustaso kiristyy mukavasti loppua kohti, ja viimeistään nopeushaasteet pistävät nakit koetukselle.

88