0-D Beat Drop (Xbox 360)

0-D Beat Drop piristää tuttua Tetris-kaavaa testaamalla palikkataitojen lisäksi rytmitajua. Kentälle tiputetut kuviot saa poistettua vain pudottamalla niiden päälle samanvärisiä laattoja musiikin tahdissa.

Idea on rakennettu kaksintaistelun ympärille: Jokainen pelaajan räjäyttämä palikkaläjä siirtyy vastustajan ruudunpuoliskolle, ja ääriään myöten täysi palikkalaari taas tarkoittaa täyttä nöyryytystä. Taustamusiikin mukana pysyminen on elintärkeää, sillä virheetön tahtisuoritus parantaa pistekerrointa ja moninkertaistaa kaverin kiusaksi menevien palikoiden määrän.

Kova vauhti kutkuttaa, mutta tekee taktikoinnista harmillisen vaikeaa. Useimmat pelit niin tietokonetta kuin ihmistäkin vastaan supistuvat suurpiirteiseksi roiskimiseksi, joka ratkeaa ensimmäiseen mokaan rytmin kanssa. Toisaalta jatkuva veitsenterällä tanssiminen on tasataitoisen pelikaverin kanssa koukuttavaa touhua.

Beat-o-Matic-toiminto tuo tangoon reippaasti lisäpuhtia. Se kääntää Xboxin kiintolevyllä olevia kappaleita pelin käyttöön. Oman suosikkimusiikin suoman tunnelmabonuksen lisäksi ominaisuus on mainio siksi, että pelin oma ääniraita sisältää vain kahdeksan kappaletta juustoista teknoa. Nettipelissä omia biisejä ei voi käyttää, mutta ei Livestä tahtonutkaan löytyä peliseuraa.

Pelimuotojen valikoima on perinteinen: tarjolla on tehtävätila ja vääntöä niin tietokonetta kuin aikaa vastaan. Erikoisin idea on kaksi vastaan kaksi -otteleminen, jossa tekoälytoveri oppii hiljalleen pelaamaan paremmin yhteen ihmismielen kanssa.

Beat Drop ei ole erityisen syvällinen pulmakokemus, mutta sen kiihkeä vauhti paikkailee mukavasti strategisia puutteita. Hyvässä seurassa tai omaa biisikirjastoaan kuunnellen biittipudottelua ottaa mielellään erän jos toisenkin.

80