4x4 Evolution

Koska sääntökirjoissa ei ole minkäänlaista mainintaa toisten vastustajien törkkimisestä, silloinhan sen täytyy olla sallittua. Käytä siis voimaa ja tyrki vastustajasi alas kaikenlaisilta silloilta, vuoren jyrkänteiltä tai kiilaa kanssakilpailijat vastaantulevaa liikennettä päin. Toista ikäviä otteitasi niin usein kuin suinkin pystyt, niin voittopysti häämöttää.

Maastokaahailussa on aivan omat sääntönsä tavallisiin autopeleihin verrattuna, joten aja sen mukaan. Ota huomioon, että ajoalustana on yleensä löysää soraa, hiekkaa tai mutaa, eli kurveihin tultaessa on syytä ryhtyä jarruttamaan ajoissa ja ajolinjat kannattaa pitää mahdollisimman tiukkoina, jotta tilaa on myös pitkäksi lipsahtaville kurveille.

Niin kauan kun lompakossa lymyilee matti, ei kannata haaveilla kovahintaisista erityisesti kisaamiseen suunnitelluista ajopeleistä, vaan tyytyä siihen rassiin, mikä alla on. Viritysosien osteleminen ja auton paranteleminen niillä on paljon tärkeämpää kuin kokonaan uuden auton ostaminen.

Käytä karttaa ainoastaan antamaan jonkinlaisia viitteitä ajoreiteistä. Perusrataa nopeampia reittejä on nimittäin aina olemassa ja niiden löytäminen kannattaa. Koneen kuskeihin ei kannata luottaa nopeiden reittien löytämisessä.

Lisää aiheesta