50 Cent: Bulletproof - G Unit Edition (PSP)

Räppäri 50 Cent ylläpitää riuskan miehen mainetta, joten kaveriin perustuvan videopelin sisältö ei ole yllätys: rähjäisiä ghettoja, veristä väkivaltaa, ammuskelua ja f-sanan ryöstöviljelyä. Tympeästä gangsta-asenteesta huolimatta kiinnostuin Fiddyn edesottamuksista, sillä High Voltage on aikaisemmin touhunnut muun muassa Hunter the Reckoning -sarjan hauskojen räiskintöjen parissa.

50 Centin PSP-version taustalta tosiaan kajastaa Hunter, sillä molemmissa on samanlainen gauntletmainen yläviisto kuvakulma. Löyhäpäisen tapetaan ensin ja kysytään sitten -juonen tapahtumat kuvataan videopätkillä ja köyhän putkimaisilla räiskintäkentillä. Keikkojen välillä Fiddy lepäilee rähjäisillä kotikulmillaan ja ostaa tienatuilla verirahoilla vaikka omia videoitaan.

Ammuskelu hoidetaan automaattitähtäyksen avustamalla rämpytyksellä, joten ainoa isompi uhka on luotien loppuminen. Helpon sihtaamisen vastapainoksi ammusten säästämistä vaikeutetaan älyttömän kestävillä äijillä. Tusinaroistoon täytyy välillä upottaa puoli lipasta ennen kuin heppu tajuaa kuolla. Jos ja kun kudit todella loppuvat, 50 Cent joutuu riskialttiisiin käsirysyihin. Rupusakki kaatuu raa-an teloitusanimaation siivittämänä onneksi kertaiskusta.

Liian lähellä Fiddyä roikkuva kamera mutkistaa suunnistamista jatkuvasti. Viholliset pelmahtavat puskasta suoraan syliin, sillä näkyvyys eteenpäin on vain muutaman juoksuaskeleen luokkaa. Roistot kuukahtavat etäisyydestä riippumatta vaivatta, joten heikko näkyvyys ei sinänsä hidasta antisankarin menoa.Ruumiita potkimalla 50 Cent saa rahaa, ammuksia ja parantavia pillereitä.

Väkivallalla väkivallan vuoksi mässäilevä 50 Cent: Bulletproof - G Unit Edition puuduttaa pään pidemmän päälle. Aivoton juoni ja rutikuivat kaupunkimiljööt eivät jaksa kannatella yksinkertaista ammuskelua kovin pitkälle - moninpeliä en päässyt testaamaan. Eteneminen ei kuitenkaan aiheita akuuttia hampaiden kiristelyä, joten kyllä tätä paremman puutteessa hetken jyystää. Tekisi mieleni letkauttaa, että tästä en maksa edes 50 senttiä, mutta se olisi vale. Kyllä tähän 50 senttiä voi uhrata.

30