A Kingdom for Keflings (Xbox 360)

Raren Xboxille kehittämät miimäiset avatar-hahmot kuuluvat uuden Xbox-kokemuksen keskiöön. Microsoft aikoo sijoittaa avatareja käyttöliittymän ohella useisiin peleihin. Nintendolta kopioitua ideaa lypsää ensimmäisenä Settlersiä muistuttava optimointipoptimointipeli A Kingdom for Keflings.

Pienien kefling-ukkojen ja -akkojen kuningaskuntaa rakennetaan keräämällä puuta, kiveä, kristalleja ja villaa. Raaka-aineita jalostetaan eteenpäin erilaisissa tuotantorakennuksissa. Avatar-jättiläinen auttaa ja opettaa keflingeja kirjaimellisesti kädestä pitäen. Kun kefling kannetaan metsän viereen, se kaivaa kirveen esiin ja kaataa puita. Kun kefling retuutetaan sahalle, se kantaa tukit jatkossa oma-aloitteisesti käsittelyyn. Toinen kefling raahaa laudat rakennusten osia valmistavaan pajaan. Kolmas ronttaa samaan paikkaan työstettyä kiveä. Ja jätti tilaa lafkasta vähitellen aukeavien piirustusten mukaan erilaisia huoneita, joita yhdistelemällä syntyy kefling-koteja, pajoja ja erikoisrakennuksia.

Alter ego ei jää toimettomaksi, vaikka kuinka optimoisi tuotantolinjoja. Kun haluan nopeasti tulosta, roudaan kamaa korkeimman omakätisesti, sillä jätin syliin mahtuu reilusti enemmän roinaa. Mikäli aikaa jää peukaloiden pyörittelyyn, kerään raaka-aineita itse, sillä niille on tarvetta viimeistään linnan muurissa. Livessä keflingit saattavat jäädä statisteiksi, sillä neljä jättiä saa nopeasti asioita aikaan.

A Kingdom for Keflings on pätevää, kiinnostavaa ja yllättävän monipuolista askartelua, jonka parissa aika kuluu huomaamatta. Koin merkittäväksi ongelmaksi ainoastaan ulkopuolisen uhan puutteen, mutta toisaalta rauhalliselle omaan tahtiin -rakentelullekin on aikansa ja paikkansa.

85