After Burner Climax (PS3)

Arcadepelin on tarkoitus olla nätti, nopea ja helppo eli täydellinen pikadeitti, jonka kanssa tavoittaa kliimaksin viidessä minuutissa. After Burner Climaxissa fiilis, meno ja meininki kiihtyvät nollasta sataan kolmessa sekunnissa, eivätkä hellitä ennen vajaan puolen tunnin päässä häämöttävää loppua.

F/A-18E Super Hornet, F-15E Strike Eagle ja F-14D Super Tomcat toimivat räiskintäpelin teemana. Taivas on yhtä ohjusten savuvanojen, hävittäjien ja räjähdysten sekamelskaa, jossa tehdään väistöliikkeitä takapuolituntumalla. Avoimen taivaan ohella hävittäjät kiitävät kanjoneissa ja vuoristosolissa, joissa maahan törmääminen on todellinen uhka. Viholliskoneet ja ohjukset lisääntyvät tasaiseen tahtiin parin minuutin välein vaihtuvissa kentissä.

Pääaseita ovat loputtomat ohjukset, jotka lukittuvat automaattisesti, jos tähtäin menee vihollisen yli. Konetykki on tarkoitettu lyhyille etäisyyksille, mutta sillä ei ole juuri käyttöä, sillä ohjukset hoitavat homman läheltä ja kaukaa. Ripeästi täyttyvän climax-mittarin energialla aika hidastuu hetkeksi ja tähtäin paisuu moninkertaiseksi, jolloin pudotetaan kokonaisia laivueita kerralla.

Koska alkuperäisversio on kolikkopeli, kotiversion läpäisee loputtomien uusintayritysten takia tunnissa tai parissa. Jatkoyritykset eivät nollaa edes pisteitä, joten alusta uudestaan aloittamisen kiihokkeeksi jää ainoastaan kourallinen vaihtoehtoisia kenttiä ja pari saavutuspokaalia. After Burner Climax on kuin burgeri, hyvää hetken, mutta ei sitä joka päivä jaksa syödä.

81