Age of Empires 2: The Conquerors [3]

Seuraavassa hieman apua hyökkäykseen. Tietokone levittäytyy erittäin suurelle alalle rakentaen kaikkea, mitä se voisi hyödyntää kartan antimista jopa omaan tukikohtaan saakka. Hyökkääminen voi tuottaa tuskaa, koska on niin paljon tuhottavaa ja niin vähillä joukoilla (+ koneen vastahyökkäykset rokottavat joukkojen määrää).

Esivalmisteluissa kannattaa siis varata 100 yksikköä (jos mahdollista) ja käyttää sellaista kaavaa, että rakentaa mahdollisimman monta Siege Workshopia ja Stablea, mikä mahdollistaa nopean yksiköiden tuotannon. Resursseja olisi tietenkin hyvä olla riittävästi.

Kannattaa tehdä noin 40 Bombard Cannonia, jotka takaavat erittäin nopean rakennusten ja erityisesti ampuvien sotilasrakennusten tuhoutumisen. Tykkien lisäksi tarvitaan 40 Heavy Camelia, jotka erikoistuvat ihmisten ja keveiden rakennusten tuhoamiseen. Lopuksi vielä 20 muuta yksikköä suojaamaan pääasiassa tykkejä, jotka ovat erittäin haavoittuvaisia.

Kun hyökkäät, kannattaa jättää hieman joukkoja tukikohtaan ennen kuin lähdet. Jos olet saarella ja ainoa vihollinen on toisella saarella, kannattaa ottaa kaikki joukot mukaan, koska kone tuskin hyökkää meren yli puolustaessaan. Kun hyökkäät meren yli, varmista, että reitti on turvallinen. Olisi myös hyvä, jos olisit tuhonnut vihollisen merivoimat. Yleensä vihollinen ei ole levittäytynyt koko saarelle, joten kannattaa etsiä hyvä kokoamispaikka, minne kaikki Transport Shipit purkavat lastinsa.

Kun kaikki lastit on purettu vihollissaarelle, on luonnollista, että vihollinen tekee pientä jäynää hyökkäämällä parilla ukolla lastin kimppuun. Kun esimerkiksi toinen vihollisen yksikkö on tuhoutunut, toinen voi lähteä karkuun tukikohtaan. Varmista, että joukkosi eivät seuraa sitä yksikköä, koska tukikohdassa vartiotornit teurastavat miehesi.

Kun et pysty liikuttelemaan kaikkia yksiköitäsi samanaikaisesti, kannattaa kaikki yksiköt käskeä tuhoamaan vihollisrakennuksia (en väitä, etteikö tällä tavalla menettäisi myös omia porukoita). Tästä seuraa se, että omat joukot ahmivat rakennuksia peräperään ja liikkuvat järjestelmällisesti tuhottavan mukaisesti. Tosin aina jää jonnekin reunaan kuhnijoita, jotka pitää heittää rintamalle.

Hyökkäys perustuu siihen, että ratsuväki rientää heti kaikkien vihollissotilaiden kimppuun välittämättä jousitorneista, ja Bombard Cannonit pystyvät keskittymään rakennuksiin tehokkailla kudeillaan, jotka normaalisti teurastaisivat omat miehet melko nopeasti. Kun on suuria tykistömääriä, rakennukset tuhoutuvat samassa tahdissa kuin yksiköt. Suurissa tukikohdissa tämä hyökkäys joudutaan tekemään monta kertaa, mutta hyvin organisoitu ja suunniteltu hyökkäys voi antaa viholliselle lamauttavan iskun, josta se ei koskaan toivu.

Lisää aiheesta