Age of Empires II: Age of Kings [4]

Microsoftin huippusuositun naksuttelupelin jatko-osa taitaa olla vieläkin suositumpi. Kuninkaaksi kuninkaan paikalle pääsee kivuttomammin, kunhan pitää mielessä muutaman peruskikan.

Kun valitset itsellesi kansaa hoidettavaksi, kiinnitä huomiota sen bonuksiin ja hyödynnä niitä niin paljon kuin pystyt. Mongoleilla pelatessa on helppo muistaa käyttää ratsuväkeä ja briteillä jousimiehiä, mutta älä unohda pienempiä etuja metsästyksessä, maanviljelyksessä ja sen sellaisissa.

Vastustajillesi voit järjestää ikävän yllätyksen pitämällä joukkosi piilossa varuskunnissa. Laita siis joukkojen kerääntymispisteeksi barracks (jousimiehille archery range ja ratsuväelle stable). Kun hyökkääjät saapuvat näennäisen tyhjään kaupunkiin, jossa puolustuksesta ei ole tietoakaan, voit päästää joukkosi irti yhtenä ryppäänä kauhistuneen vihollisen kimppuun. Tämä kikka on hyödyllinen myös, kun yrität tehdä vastahyökkäystä silloin, kun kyläsi kimpussa on vihollisia. Tällöin vapautat joukkosi aina ryhmissä sen sijaan, että ne tulisivat yksitellen helppoina maaleina vastustajillesi.

Älä lepää laakereillasi tornien ja muurien suojissa. Niitäkin täytyy vartioida valppaasti vihollisen piirityskaluston varalta. Rakenna siis runsaasti portteja, jotta voit vastata vihollisen liikkeisiin, tulivat ne sitten mistä ilmansuunnasta tahansa. Ole myös valmis lähettämään jalkaväkeä tai ratsuväkeä hoitelemaan vihollisen muurinmurtajat ja muut ikävät yksiköt.

Lisää aiheesta