Age of Empires II: Age of Kings [5]

Tässä muutama hyödyllinen yleisvinkki. Tietokone tekee hyvin usein esimerkiksi niin sanottuja väliaikaisia puunkeruupisteitä eli se tuo kaikki puunhakkaajat yhteen paikkaan. Tätä heikkoutta kannattaa käyttää hyväkseen pistohyökkäyksissä, joissa esimerkiksi muutama Paladin voi tappaa parhaimmillaan jopa 20 pahaa-aavistamatonta työmiestä.

Tietokone on vastuksena niin tyhmä, että se ei ota virheestä opikseen, vaan tämän voi huoletta toistaa helposti piilottamalla yksiköt pienen matkan päähän. Muista, että kun kerran hyökkää yhteen paikkaan, työmiehet siirtyvät nopeasti seuraavaan, joten kannattaa seurata niiden liikkeitä, koska ne vaihtavat taas pian paikkaa.

Näihin hyökkäyksiin ei missään nimessä kannata käyttää Scout-ratsastajia, sillä olen itse kokenut, että ei ole todellakaan mukavaa, kun työläiset eivät yhtäkkiä pakenekaan helppona saaliina, vaan jäävät taistelemaan. Tällaisessa tilanteessa työläiset voittavat jo suhteellisen helposti nopeat mutta erittäin heiveröiset Scout-ratsastajat.

Esimerkiksi Hard-vaikeusasteella on ovelaa tuoda joitain kymmeniä jousimiehiä tai vastaavia oman kaupungin läheiseen metsikköön, josta vihollinen ei huomaa niitä. Kun vihollinen hyökkää, ei tarvitse kuin tuhota helpot kohteet kuten muurinmurtajat jousimiehillä. Tietenkin myös muut yksiköt käyvät, joista jo mainitut Paladinit ovat parhaita ratsumiehiä, mitä tähän hommaan löytää.

Lisää aiheesta