Age of Pirates 2: City of Abandoned Ships

www.ageofpiratesthegame.com

Venäläinen Akella teki kovan avauksen piraattipelimarkkinoille Sea Dogsilla, josta jalostui sittemmin Age of Pirates -sarja. Sen ensimmäisessä osassa Caribbean Tales roolipelimäiset elementit yhdistyivät seikkailuun ja toimintaan. Valitettavasti kokonaisuus oli turhan vasemmalla kädellä tehty.

Kadonneiden alusten kaupungissa on hylätty yksi pääjuoni, pelissä keskitytään useampaan juoneen sekä vapaaseen seikkailuun. Ennakkoversiossa ei myöskään ole enää hehkeää punapää-Blazea, vaan kaikki hahmot ovat karvaisia miehiä.

Ennakkoversion mukaan suurta eroa Caribbean Talesiin ei ole. Kaupungeissa juostaan talolta toiselle, ihmiset antavat vinkkejä pelaamiseen tai ihan puhtaasti haukkuvat. Tavernassa voi pelata korttia, täydentää miehistöä ja saada tehtäviä. Kaupassa voi käydä kauppaa ja ilotalossa purkaa merielämän paineita.

Suurin kompastuskivi on taistelu. Miekkailu ei tunnu sujuvalta, paljon parempiakin esityksiä kun löytyy. Meritaistelussa tuntuu, etteivät tykkimiehet osaa ampua, joten etenkin ylivoimaa vastaan on turha taistella. Huvittavaa kun tiukassa taistossa tykkimiehet ehtivät ampua tasan kerran, vaikka elinehto olisi kartesseilla pyyhkiä viholliskansi tyhjäksi miehistä.

Periaatteessa Age of Pirates 2 voi olla leppoisa merirosvoseikkailu, mutta toistaiseksi toteutus pissii aika pahasti. Toivon parasta, pelkään pahinta ja odotan myyntiversiota.

Arvostelu on luettavissa www.pelit.fi:ssä 5.5.2009.

Lisää aiheesta

  • Shogun 2: Total War

    Hjalliksen Diili ei ollut kaikkien aikojen työhönottohaastattelu. Se käytiin jo 1600-luvun Japanissa, jossa pyrittiin shoguniksi shogunin paikalle.

    Total War palaa Japaniin Shogun 2:ssa ja tuntuu tiukan teemansa ansiosta sarjan alkuaikojen erinomaiselta strategiapeliltä. Armeijan lisäksi…
  • Killzone 3

    www.killzone.com

    Helghast sai viimeksi ISA:n kädestä, mutta helghastilaiset tuntuvat olevan harvinaisen kovapäistä porukkaa, sillä scifisota jatkuu entistä rankempana Killzone 3:ssa.

    Killzonen avaruustaistelu jatkuu, vaikka Helghastin häikäilemätön diktaattori Visari ei enää väpätä.…
  • LittleBigPlanet 2

    Kun näytin LittleBigPlanetia kaverilleni, mies nauroi ensin hahmon nimelle, kunnes pääsi peliin käsiksi. Ääni loppui mutta hymy ei hyytynyt.

    Jo perinteet velvoittavat, että konsoli tarvitsee maskotikseen tasoloikkahahmon. PS3:lla roolin sai sympaattisen valloittava säkkipoika, jonka…