Aliens vs Predator [3]

Seuraavat vinkit pätevät yksinpeliin.

Marine:

Tämä osio on ehdottomasti vaikein. Director's cut todella tuntuu mahdottomalta, joten kannattaa aloittaa realisticilla. Tärkeintä on pysyä liikkeessä, sillä alienit joutuvat pysähtymään huitoakseen tai purrakseen, joten jatkuva liike pelastaa monelta iskulta. Kun liikkeenpaljastin paljastaa alienin olevan lähellä, katso valmiiksi peräytymisreitti. On parasta tähdätä päähän, koska silloin alienit kuolevat heti, eikä happoa roisku niin paljon.

Pimeissä paikoissa kannattaa yleensä käyttää flareja, koska valonvahvistin estää liikkeenpaljastimen käytön. Facehuggerit ammutaan smartgunilla. Jos sitä ei ole, pulssikiväärikin käy. Tärkeintä on pysyä liikkeessä, jolloin facehuggerien hypyt ovat suhteellisen helppo väistää. Predalienit ovat hitaita, ja on helppo hoidella peräytyen ja ampuen samalla päähän. Praetorianit ovat huomattavasti pahempia, koska ne liikkuvat todella nopeasti ja niillä on ilkeä tapa hyppiä silmille etäisyyden kasvaessa. Paras tapa niiden tappamiseen on mennä aivan viereen ja ampua päähän, ja kun ne hyökkäävät, perääntyä nopeasti ja toistaa tätä, kunnes ne kuolevat.

Ranneterillä tai sauvalla huitovat predatorit saa tapettua samalla tyylillä kuin praetorianit. Pistoolia tai plasmatykkiä käyttävät predatorit tapetaan räjähteillä tai minigunilla. Xenoborgit kannattaa yleensä kiertää, ne heräävät niin hitaasti, että ohi ehtii hyvin juosta.

Alien:

Tämä on helpoin osio, ja kannattaa ehdottomasti pelata director's cutilla. Mariinit saa tapettua parhaiten juoksemalla kyyryssä huitoen samalla kynsillä. Jos kikkailu kiinnostaa, niin kiipeä kattoa pitkin, pudottaudu mariinin taakse ja syö sen pää. Siviilit toimivat alienille lähinnä ensiapupaketteina, ja niiltä kannattaa aina syödä pää. Jos siviilillä on palopommi, syöksy kohti ja peräänny nopeasti. Silloin siviili heittää pommin ja polttaa itsensä, jonka jälkeen ruumiilta voi käydä syömässä pään. Tapa predatorit iskemällä niitä täyteen ladatulla hännällä. Kun predator kumartuu naureskelemaan, syö sen pää. Toimi kuitenkin nopeasti, sillä predatorin itsetuhoa ei pääse pakoon.

Predator:

Tämä osio saattaa vaikuttaa helpoimmalta alemmilla vaikeustasoilla, mutta se on parasta pelata kuitenkin director's cutilla, koska tällöin alien on sitä helpompi. Mariinit kannattaa tappaa verhoamisen ja ranneterän avulla, paitsi jos ne ovat kaukana, jolloin keihästykki zoomauksen kanssa on paras vaihtoehto. Ranneterä ladataan aina kakkoslaukaisimella täyteen ennen käyttöä. Alieneita vastaan taistellessa pätee sama ohje kuin mariineilla: pysy liikkeessä. Alienit tapetaan ranneterillä, syöksyen kohti, iskien ja perääntyen pois lentävän hapon alta. Jos alieneita on enemmän kuin kolme, käytä pistoolia: yksi laukaus joukon jalkoihin tappaa ne kaikki. Predalienit, facehuggerit ja praetorianit hoidetaan pistoolilla, ja jos energiaa ei ole, keihästykkikin käy. Xenoborgit tapetaan diskillä, jolla ne kuolevat yhdestä. Näkömoodeista kannattaa käyttää lämpönäköä (thermal eli se sininen mariinien metsästysnäkö), jos alieneita ei ole lähistöllä. Jos kentässä on alieneita, käytetään sähkönäköä (electric, punainen alieneiden metsästysnäkö).

Lisää aiheesta