Alpine Skiing 2005 (PS2) – Palander puuttuu

Talviurheilulajit ovat jääneet pahasti paitsioon jenkkivetoisessa urheilupelikatraassa. Tyyliteltyä snoukkausta tulee kourun täydeltä, mutta ei juuri muuta. Saksalainen RTL Playtainment paikkaa aukkoa menevällä Alpine Skiing 2005 -alppihiihtopelillä.

Rinteitä suihkitaan alas pujottelussa, suurpujottelussa, Super-G:nä tunnetussa supersuurpujottelussa ja syöksylaskussa. Tempoileva pujottelu vaatii nasevaa ajoitusta ja tekniikkaa, hurjassa syöksylaskussa tarvitaan kovaa pokkaa ja eleettömiä ajolinjoja. Välimuodot ovat ääripäiden sekoituksia. Jokaisessa kilpamuodossa suhautetaan sinisillä ja punaisilla kepeillä merkittyjen porttien läpi. Jos missaat portin, kisa on ohi.

Tekniikkalajien kilparadat ovat liian monotonisia. Ratamestari ei ole merkannut rinteeseen lainkaan loivia liukuosuuksia, äkkijyrkkiä pudotuksia, poikittaisia portteja tai tiukkoja shikaaneja. Syöksylaskuradoilla tilanne on parempi. Maineikkaan Kitzbühelin syöksyrinteessä on runsaasti erilaisia hyppyreitä ja jyrkkiä osuuksia.

Tattia ja muutamaa nappia käyttävät kontrollit ovat yksinkertaisia ja selkeitä. Kyyryssä laskeminen lisää nopeutta ja heikentää kääntyvyyttä. Liipaisimista irtoavia tiukkoja jarrukäännöksiä ei tarvita käytännössä lainkaan. Fysiikka on arcademaisen sallivaa, sillä kaatuminen on melkein mahdotonta.

Pitkä ja vaikea uramoodi on Alpine Skiing 2005:n sielu. Euroopan liigassa vastustajat eivät enää löysäile: jos ajolinjat tökkivät, toinen kierros jää haaveeksi.

Keksittyjen kilpakumppanien kansoittamista kilpailuista jaetaan rahaa, maailmancup- ja kokemuspisteitä. Käteistä poltetaan valmentajaan ja vahamieheen, jotka virittävät laskijasankarin ja suksien ominaisuuksia. Kokemustasot parantavat laskijan lajikohtaista osaamista.

Jos rahaa piisaa tuhlattavaksi, hiihtopuodista voi ostaa läjäpäin tasokkaampia varusteita: pukuja, siteitä, sauvoja, kypäriä, suksia ja sitä rataa. Treenikisat ja vuoropohjaiset kimppakisat täydentävät pelivalikoiman.

Tunnelmaa nakertavista pikkupuutteista huolimatta Alpine Skiing 2005 tekee sen minkä lupaa. Jos alppihiihto vetoaa, 49gamesin tavallista edullisemmasta paketista irtoaa hupia pitkäksi aikaa.

75