Arcanum [2]

Seuraavassa sekalaisia vinkkejä mainioon fantasiaa ja teknologiaa yhdistävään rooliseikkailuun.

Koska hotkey-paikkoihin voi laittaa mitä tahansa esineitä, niihin kannattaa laittaa myös suuria esineitä (kuten panssari), jotta ne eivät vie turhaan arvokasta inventaariotilaa.

Tarant on seikkailijoillesi hyvä kotipaikka ja solmukohta, jonne kannattaa aina palata. Siellä pystyy tunnistuttamaan esineet ja romukauppias ostaa melkein mitä tahansa. Kaiken lisäksi romukauppias on vielä pätevä korjaaja.

Älä jemmaa esineitä roskakoreihin. Niitä tyhjennetään aina silloin tällöin. Roskiksia kannattaa käyttää sellaisten esineiden pois heittämiseen, joita et halua ryhmäsi jäsenten keräävän.

Helpoin tapa selvittää kaupungin kaikki huhut ja juorut on puhua baarimikon kanssa. Keskustelun saa menemään näppärästi yhtä lenkkiä, jolloin voi kysyä toistuvasti huhuista niin kauan kuin niitä riittää.

Jos olisi tarvis noukkia kyytiin suuri esine, mutta inventaariossa ei ole sille tilaa etkä tiedä kuinka iso esine oikeastaan edes on (etkä siksi pysty järjestämään sille sopivan kokoista tilaa inventaarioon), poimi esine. Kun se epäonnistuu, pudota esine maahan. Tällöin syntyy romukasa, jossa on kyseinen esine, ja näet kuinka paljon tilaa se vaatii.

Jos napsautat hiirellä kylttiä tai vastaavaa, josta rakennuksen tunnistaa, rakennuksen nimi ilmestyy maailman karttaasi.

Raskaita hansikkaita käyttämällä ei taskuvarkaudet oikein tahdo onnistua.

Tallenna peli aina ennen kuin menet sisälle baariin. Muiden asiakkaiden satunnaiskäyttäytymiseen kuuluu vedonlyönti 500 kullasta, loukkaukset, välinpitämättömyys tai jopa kimppuusi hyökkääminen.

Maailman kartalla kulkiessa waypointteja pystyy asettamaan mihin tahansa, ei vain tuttuihin ja tunnettuihin paikkoihin.

Näin tunnistat esineen loitsukääröllä: valitse käärö, siirrä se käsi-ikoniin inventaarioruudun oikeaan reunaan ja valitse sitten esine, jonka haluat tunnistaa.

Useissa kohdissa peliä saat jonkinlaisen viestin tai kirjan, ja questi pärähtää päälle vain jos luet kyseisen teoksen. Näin ollen vaikka olisitkin jo pelannut pelin läpi kertaalleen, lue silti kaikki, mikä vastaan tulee.

Esineitä joita ei kannata heittää menemään: lapio, kathorn-kristalli, Molochean käsi -amuletti, mithril, kutistusloitsukäärö, alttariuhrausquestit.

Lisää aiheesta