Assembly '96: Hikinen demojuhla

Hiki ja Coca-Cola virtasivat taas Helsingin Messukeskuksessa elokuun puolivälissä, kun demokansa kokoontui jo instituutioksi muodostuneille Assembly '96 -partyille. Viikonloppu oli koko kesän kuumin, joten paikalle vaivautuneilla liki 3000 nuorella riitti lämpöä. Sen mukaisesti myös partytuoksut olivat asiaankuuluvan vahvoja.

Vaikka väkeä oli paikalla viime vuotta vähemmän, meininki oli huomattavasti railakkaampaa. Meno oli heti alusta lähtien oikeanlainen, sillä C64-kisat myöhästyivät partytunnelmaa luoden noin tunnin. Viime vuoden hiljaisuudesta ei ollut tietoakaan, sillä hallin täytti pöydistä raikuva HC ja trance. Partyjen epäviralliseksi nimibiisiksi nousi Josh Winkin Higher State of Consciousness, joka soi lähes koko ajan vähintään parista pöydästä.

Tänä vuonna kankaan edestä saatu konepaikka oli entistä onnekkaampi juttu: uudenlaisten pöytien alla oli erinomaisen mukavaa nukkua. Kolmen valvotun vuorokauden jälkeen mikä tahansa paikka tosin tuntui hyvältä, vaikka nukkumiselle oli varattu kokonaan oma hallinsakin.

Partypaikalla oli oma verkko, jonka kautta pääsi ilmaiseksi Internettiin. Paikalla pyöri myös useita Quake-pelejä, joissa partylaiset lahtasivat toisiaan veren kiilto jo muutenkin unen puutteesta punaisissa silmissään. Jos tekeminen uhkasi muuten loppua, pyöri parin pöydän ruuduilla elokuvia, joista etenkin yhden suorasuuntaisen esityksen eteen kerääntyi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä suoranainen tungos. Pääkankaalla pyöriteltiin renderoituja animaatioita ja muita tietokoneeseen liittyviä pätkiä päivisin, mutta yöllä kangas oli melko toimeton.

Avaruusmiehiä ja ihmeellistä bitinvääntöä

Itse tärkeimmät, eli kisat, olivat tänä vuonna aika keskinkertaiset. C64-demoissa nähtiin jälleen kerran partyjen leukoja loksauttavimmat efektit, ja etenkin kisan voittanut Byterapersien Follow the sign 3 oli tajuntaa laajentava kokemus. Grafiikkakisa oli sekin melko kovatasoinen, vaikka suurin osa aiheista olikin revitty jostain jo olemassa olevasta taiteesta. Myös PC 64 kt:n intro -kisan voittaja Eufrosynen Blind oli makoisaa nähtävää. Intro kun oli parempi kuin useimmat partyjen demot!

Erityisiä pettymyksiä olivat musacompot, joihin oli onnistuttu valitsemaan toinen toistaan mitäänsanomattomampia jumputuksia. Renderoitujen animaatioiden kisa taasen oli kohtuutasoinen, mutta pätkät näytettiin ilmeisesti samalla kahdeksanmegaisella koneella kuin muutkin tuotokset. Tästä johtuen kuva alkoi pian nykiä helvetillisesti, ja osa animaatioista meni pilalle.

Ensimmäistä kertaa oli tänä vuonna mukana Wild Competition (eli combo), johon porukat saivat tuona mitä tahansa omia tuotoksiaan videonauhalla. Joukosta löytyikin sitten joitain todella loistavia tuotoksia, joista ylivoimaisin oli tarina maahan hätälaskun tekevästä ulkoavaruuden otuksesta.

Kaikkien odottamat demokisat noudattivat muiden compojen keskitasoa. Amigan puolella ei ollut tarjolla mitään suurempia yllätyksiä, ja PC:n demoista vain kahdesta jaksoi innostua. Omasta mielestäni paras Cubic Teemin Toasted jäi kuitenkin vasta toiseksi.

Toivottavasti partyily jatkuu taas ensi vuonna, sillä ainakin tämän vuoden perusteella jään taas odottamaan tulevaa.

Lisää aiheesta