Baldur's Gate [10]

Lopputaistelu saattaa aluksi tuntua lähes mahdottomalta, mutta sen voittamiseen on yllättävän helppo niksi. Valitse yksi hahmoistasi ja juoksuta hänet korokkeelle, jolla Sarevok kavereineen aluksi seisoskelee. Kun hahmo sinnittelee korokkeella muutaman sekunnin, alkavat tulipallot räjähdellä, jolloin kaikki viholliset kuolevat Sarevokia lukuunottamatta. Jos haluat säästää oman hahmosi hengen, kannattaa hänet etukäteen suojata esimerkiksi protection from fire -loitsulla.

Sarevokia on vaikeaa voittaa lähitaistelussa, joten hänen päihittämisekseen kannattaa hahmojen hajaantua eri puolille huonetta ja hoidella ilkimys jousien ja linkojen avulla.

Beregostista länteen on High Edge, jossa on kirkko. Kirkon papilta voi ostaa loitsuja ja juomia. Rakennuksen alussa on käytävä, jossa on kaksi jättiläistä. Tapa ne molemmat ja mene sitten ulos. Kun palaat takaisin sisälle, on toinen jäteistä taas hengissä. Tämän jätin voi tappaa vaikka kuinka monta kertaa, ja aina ulkona pistäytymisen jälkeen se herää henkiin. Jätin tappamisesta saa 2000 pistettä kokemusta per kerta, joten se kannattaa tappaa useampaan otteeseen. Tilannetta ei saa tallentaa välillä, tai jättiläinen pysyy kuolleena.

Kolmannessa luvussa bandiittien leirillä Tazokissa syntyy taistelu, jota voi olla vaikeaa voittaa matalan tason hahmoilla. Taistelun voi välttää, kun menee telttaan vain yhdellä hahmolla. Juo telttaan päästyäsi näkymättömyysjuoma ja mene teltan toiseen päähän, jossa on arkku. Puhu ensin mustaviittaiselle hahmolle, niin kartalle ilmestyy uusi paikka. Tämän jälkeen sinut huomataan, mutta älä välitä ampujista. Avaa sen sijaan arkku, ota kaikki mitä siellä on, ja poistu paikalta niin nopeasti kuin pääset.

Lisää aiheesta