Baldur's Gate [14]

Kun ensimmäistä kertaa menee Berogostissa olevaan Feldepostin majataloon, alkaa Marl-niminen mies haastaa riitaa. Suhtaudu asiaan rauhallisesti ja koeta rauhoitella häntä. Kun sinulle tarjoutuu tilaisuus tarjota Marlille juotavaa, tee niin ja hahmoillesi rapsahtaa mukavasti kokemusta.

Nahskelin pormestarilta Berrun Ghatskililta saa tehtävän selvittää rautakaivoksen ongelmat. Pormestari löytyy hautausmaan läpi kulkevan tien risteyksestä. Otettuasi tehtävän vastaan ilmestyy kaivos kartalle, joten voit lähteä sinne saman tien. Kun saavut kaivokselle, juttele ensin Emersonille joka antaa sinulle luvan tutkia kaivosta. Puhu kaivoksen ensimmäisessä kerroksessa oleville kaivosmiehille, niin saat yhdeltä heistä tikarin. Tikari pitää antaa Kylee-nimiselle kaivosmiehelle, jonka löytää alemmilta tasoilta.

Kaivoksen kolmanneksi alimmalla tasolla tien katkaisee kolme ansaa. Jos ryhmään kuuluu osaava varas, hän voi purkaa ansat. Jos tämä ei onnistu, voi yhdellä hahmolla ja oikeilla taikajuomilla laukaista ansat vaaratta. Paras vaihtoehto lienee Potion of Invulnerability. Juo siis se ja kävele pari kertaa ansojen päältä. Tee tämä nimenomaan kahdesti, sillä osa ansoista laukeaa useammin kuin kerran. Potion of Invulnerability tosin on melkoisen arvokas. Halvemmalla pääsee, jos mukana on muutama parannusjuoma. Tee kuten edellä, mutta heti kun hahmo saa vahinkoa, kulauta parannusjuomaa, niin hän todennäköisesti selviää hengissä.

Kaivoksen alimmalta tasolta löytyy ongelmien aiheuttaja. Tapettuasi hänet tyhjennä hänen aarrearkkunsa ja palaa Nashkeliin kertomaan pormestarille, että tehtävä on suoritettu.

Nashkelin ärsyttävin asukas muuten on eittämättä Noobel, joka häiritsee koko ajan pälpättämällä niitä näitä. Älä kuitenkaan tee hänelle mitään vaan anna hänen vaan puhua, niin ennen pitkää hän lopettaa ja kärsivällisyytesi palkitaan 400 kokemuspisteellä. –ks

Lisää aiheesta