Baldur's Gate 2: Shadows of Amn [14]

Jos saat sauvan, jossa on esimerkiksi vain yksi lataus, voit myydä sauvan ja ostaa sen takaisin. Sen jälkeen sauvassa pitäisi olla 50 latausta.

Lohikäärmeet vaikuttavat olevan paha pala monille. Lohikäärmeen voittaa kuitenkin helposti seuraavilla kikoilla.

Firkraag: Windspear Hills, dungeon

Loitsi monta elementaalia, pistä hahmoillesi Bless, Luck, Haste, Protect from Fire ja useita suojia. Piiritä lohikäärme taistelijoillasi ja elementaaleilla. Heitä lohikäärmeeseen muutama Lower Resistance ja ammu sen jälkeen kaikki Magic Missilet sekä Lightning Boltit. Aloita taistelu puhumatta lohikäärmeelle. Olisi myös hyvä, jos omistaisit jousiampujan, joka on hyvä lohikäärmeitä vastaan.

Tämä kikka onnistuu harvoin. Loitsi elementaaleja ja piiritä lohikäärme todella tiukkaan rinkiin. Pidä kuitenkin päähahmosi kaukana lohikäärmeestä. Ala sitten hakata kaikilla (paitsi tietenkin päähahmollasi) lohikäärmettä eikä lohikäärme tee mitään. Se ei edes muutu vihamieliseksi. Tämä kikka toimii muihinkin vastuksiin.

Shadow Dragon: Temple Ruins

Taio mahdollisimman monta suojataikaa. Vie kaikki tyyppisi kauas lohikäärmeestä paitsi yksi. Sen, jonka jätät lohikäärmeen viereen, olisi syytä omistaa Boots of Speedit ja kohtalaisen paljon HP:tä. Voit myös taikoa Hasten häneen, jos hänellä ei ole kenkiä.

Ammu sitten maageillasi Magic Missileitä ja Lower Resistancea. Lyö lohikäärmeen vieressä olevalla tyypillä lohikäärmettä siten, että lohikäärme suuttuu ja lähtee perään. Juokse ympäri hallia lohikäärme kintereilläsi. Ammu jousipyssyillä lohikäärmettä ja taio Magic Missileä siihen. Tähän lohikäärmeeseen käy myös aikaisemmat kikat.

Silver Dragon: Under Dark, Drow-kaupungin vieressä

Taio yksinkertaisesti Flesh to Stone -taika ja ennen sitä pari Lower Resistancea. Ei toimi aina.

Mene taas yhdellä hahmolla, jolla on paljoa HP:tä, lohikäärmeen luokse. Heti, kun lohikäärme taikoo jääsateen, juokse jääsadealueen ympärillä siten, että hahmosi ei vahingoitu. Taio samalla maageillasi Lower Resistancea, jolloin lohikäärme kuolee omaan taikaansa. Voit myös juosta jääsateessa, jos heität ensiksi taian Resist from Cold.

Pelissä voi kopioida esineitä seuraavalla tavalla. Aluksi tee hahmo ja pelaa sillä, kunnes saat kopioitavan tavaran. Sitten exporttaat hahmosi ja aloitat uuden moninpelin. Sen jälkeen, kun Imoen on pelastanut sinut, importtaa hahmosi peliin ja ota esine siltä. Sitten poista hahmo. Tätä voit jatkaa vaikka kuinka kauan.

Vielä vinkkejä lohikäärmeiden tappamiseen. "Valepuhuminen" toimii kolmeen lohikäärmeeseen: hopeiseen, punaiseen ja Shadowiin. Tee aluksi kaikki tavalliset taisteluvalmistelut (ja tallenna). Valitse hahmot, jolla hyökkäät ja laita pause päälle.

Klikkaa vihollista (toimii vain niihin, joille täytyy puhua ennen taistelua), jotta hahmot puhuisivat sille, mutta laita sitten ne pakkohyökkäämään vihollisen kimppuun. Ota pause pois ja hahmosi voivat hakata vihollista ilman, että se välittää asiasta mitään. Kun olet hakannut vähän aikaa, toista pause-kohta, ettei vihollisen ympyrä muutu punaiseksi.

Black Dragoniin ja Dragoniin (9th Hell) tepsii tämä kikka: taio siihen esimerkiksi Finger of Death. Jos lohikäärme ei onnistu pelastusheitossaan (Save vs Death), se kuolee.

Lisää aiheesta