Baldur's Gate 2: Shadows of Amn [15]

Jos ryhmässäsi on varas, mene Bridge Districtiin ja siellä Merchant's Squarelle. Sieltä löytyy välillä, useimmiten iltapäivällä tai illalla, naiskauppias, jolle voit myydä tavarasi ja sen jälkeen varastaa kaiken takaisin. Minulla homma toimii joka kerta, eikä kauppias huomaa koskaan varkautta.

Simulacrum on erinomaisen hyvä loitsu, siitä ei varmaan tule erimielisyyttä. Paras puoli siinä on, että sen pystyy heittämään jo pelin varhaisissa vaiheissa hankkimalla Vhailor's Helmin. Tavalliset maagit eivät tietenkään voi sitä käyttää, mutta loitsun perussäännöt ovat silti voimassa. Simulacrumia pystyy käyttämään esineistä, jotka vaativat latauksen ja samalla voit käyttää suojaloitsukääröjä (etenkin suojaa magialta).

Kypärän kanssa parhaasta taistelijasta pystyy tekemään puolitehoisen kopion. Tämä kopio pystyy tekemään taikajuomista entistäkin tehokkaampia. Voit kutsua kaksi Efreetiä yhdellä Efreetipullolla tai voit loitsia kaksi Ras-miekkaa avuksesi (tavalliset maagit eivät pysty edes käyttämään kyseistä miekkaa, joten tavallaan avuksi tulee kaksi heikkoa Mordenkainenia heti pelin alkuvaiheessa).

Taioilta suojautuneet hahmot pystyvät tekemään jauhelihaa licheistä, maageista, mephiteistä, beholdereista ja muista vihollisista, jotka ovat riippuvaisia magiasta (ja joilla on kehno lähitaistelukyky). Kaiken lisäksi pystyt kierrättämään magiasuojakääröjä jatkuvasti uudestaan.

Ei ole välttämättä kovinkaan fiksua käyttää edellä mainittua taktiikkaa sellaisia hahmoja vastaan, jotka ovat hyviä lähitaistelussa tai sellaisia vastaan, joiden iskut tekevät myös muuta kuin puhdasta vahinkoa (shadow fiendit, vampyyrit ja muut sellaiset).

Sen sijaan temppelin viemäreissä lymyilevä jengi on suhteellisen helppo hoitaa kahdella kovalla magialta suojautuneella taistelijalla, jotka häiritsevät vihollisia samalla kun omat loitsijat tekevät tuhoa vastustajan ryhmään (vastustajan maagit tuhlaavat kykyjään taistelijoihin). Myös loihdittua pit fiendiä vastaan kannattaa asettaa kova hahmo.

Tällä taktiikalla on helppo hoidella Athkatlan lichet, Kangaxx ja kieroutunut riimu heti kun riittävän hyvät aseet ovat käytössä.

Lisää aiheesta