Baldur's Gate 2: Shadows of Amn [16]

Kaikkein tärkein asia pelissä on tallentaa usein. Pakollisia tallennuskohtia on kolme: voitetun taistelun jälkeen, ennen nukkumista ja aina ennen menoa uudelle alueelle. Äläkä tallenna vain saman kohdan päälle kerta toisensa jälkeen, vaan käytä vähintään kymmentä eri paikkaa. Quick Saveen ei myöskään kannata luottaa liikaa. Hyvä idea on lisäksi käyttää tavallaan varmuustallennusta jokaisen uuden paikan alussa, jotta pystyt ikään kuin palaamaan nollapisteeseen, jos jotakin menee pahasti mönkään.

Jos haluat tehdä koko porukan mieleiseksesi, valitse TCP/IP-moninpeli. Sitä kautta pystyt luomaan kuusi uniikkia hahmoa ja pelaamaan niiden kanssa. Menetät tosin useita questeja ja paljon kaikkea hauskaa, joten harkitse tarkkaan ennen kuin teet niin.

Ota varastoon rutkasti Restoration-loitsuja, kun lähdet taistelemaan epäkuolleita vastaan, sillä level drained -tyylillä on ikävä kuolla. Jos käytettävissäsi on Raise Dead -loitsuja, voit myös antaa level drained -hahmon kuolla (kunhan se ei ole oma hahmosi). Raise Dead -loitsun jälkeen hahmo on taas omalla tasollaan.

Valitse questit huolella ja pelaa alignmentisi mukaisesti. Älä ryhdy tekemään asioita, joita et pysty viemään loppuun asti, jottei maineesi kärsi, sillä korkea maine on todellakin tavoittelemisen arvoinen - myös Evil-seurueille. Jos porukkasi on hyvä tai neutraali, tähtää 20:n maineeseen, ilkeälläkin porukalla pääsee 18:aan ennen kuin pahat hahmot alkavat tehdä lähtöä. Hyvän maineen paras puoli on kaupoista saatava alennus, joka voi parhaimmillaan puolittaa ovh:n.

Savigolemeja täytyy lyödä tylpillä aseilla, jotta saisi edes jotakin vahinkoa aikaan. Tylppiä aseita ovat clubit, macet, morning starit, nyrkit ja stavesit. Kaikilla muilla tulee ilmoitus, että ase ei tepsi, paitsi tietenkin bonusvahinkoa tekevillä aseilla, jotka tekevät vaikkapa tulivahinkoa. Silloinkaan itse ase ei tee vahinkoa, mutta bonukset menevät silti perille.

Lopuksi vielä joitain hauskoja pikku juttuja, joita peliin on sisällytetty. Adventurer's Martissa on kaksi maalausta. Katso niitä tarkkaan ja napsauta niitä hiirellä. Jos näyttävät tutuilta, niin se johtuu siitä, että ne on otettu vanhasta Dungeons & Dragons -sarjakuvasta.

Vastaan saattaa kävellä tavallinen pulliainen nimeltä Neeber, joka häiritsee jatkuvilla tyhmillä kysymyksillään ja kommenteillaan. Onkohan hän jotakin sukua ensimmäisen osan Nooberille, joka käyttäytyi aivan samoin?

Kaameassa teatteriesityksessä oleva Biff the Understudy on henkilö, joka ilmestyi ensimmäisessä osassa, kun joku tavallisista hahmoista ei kyennyt esiintymään (esimerkiksi silloin kun kyseinen hahmo ehti kuolla, vaikka tällä olikin vielä jotakin sanottavaa).

Kysy Imnesvalen baarimikolta Umar Witchistä, niin saat kirjan, jonka nimi on The Umar Witch Project.

Pue Edwinille Girdle of Masculinity/Feminity, jos porukassasi on Jaheira. Tämän jälkeen pääset kuulemaan, mitä Jaheiralla on sanottavaa Edwinin muutoksesta.

Lisää aiheesta