Baldur's Gate 2: Shadows of Amn [9]

Seuraavassa hieman vinkkejä lohikäärmeiden lahtaukseen.

Maagit: Heitä maagillesi kaikki sen osaamat suojausloitsut (aina parempi jos saat suojattua koko porukan). Varastoi itsellesi paljon Magic Missileitä ja jos voit niin Spell Triggeriin/Minor Spell Triggeriin myös Magic Missileitä. Ne ovat mahtavia loitsuja. Kovin monet aliarvioivat Magic Missilen tehoa, mutta mielestäni se on yksi tehokkaimmista loitsuista koko pelissä, varsinkin jos tahdot keskeyttää vihollisen loitsinnan.

Muista pitää mukana ainakin 2 Lower Resistancea. Jos pääset yllättämään lohikäärmeen niin, että se on vielä neutraali (sen alla on sininen ympyrä), anna maagisi/maagiesi heittää sen päälle Lower Resistance ja niin paljon Magic Missileitä kuin löytyy.

Papit: Heitä kaikkien omien kumppaneittesi päälle Resist Fear, niin ne eivät pelkää lohikäärmettä. Kannattaa käyttää lohikäärmettä vastaan Holy Smiteä. Se tehoaa todella hyvin.

Taistelijat: Vie jokainen taistelijasi eri puolelle lohikäärmettä, niin se ei saa tapettua niitä kaikkia nopeasti. Varmista että kaikilla taistelijoillasi on parhaat mahdolliset aseet lohikäärmeitä vastaan, kuten Dragon's Bane +3, Dragon Slayer. Jousimiehet toimivat erittäin hyvin lohhareita vastaan, mutta muista kuitenkin varustaa jousimiehesi parhailla mahdollisilla nuolilla.

Kaikki: Sijoita hahmosi eri puolille lohikäärmettä siten, että yllät siihen juuri ja juuri maagien Magic Missileillä. Pidä erilaiset juomat käytettävillä.

Vähän lohikäärmeistä:

Red Dragon: 184 hp, 64000 exp

Shadow Dragon: 160 hp, 45000 exp

Black Dragon: 160 hp, 52000 exp

Silver Dragon: 184 hp, 54000 exp

Mustat lohikäärmeet ovat immuuneja hapolle, punaiset tulelle ja hopeiset kylmälle. Lohikäärmeen tavallinen hyökkäys on todella vaarallinen ja voi tehdä 30-40 pistettä vahinkoa. Punaisen lohikäärmeen ruumiilta (Firkaag) löytää 1500 gp:tä ja Carsomyrin, the Holy Avengerin.

Lopuksi vielä Cromwelliltä saatavat tavarat ja niihin vaadittavat tarvikkeet (tavaroiden hinta välillä 5000-10000 gp).

Ankheg Plate Mail: Ankheg Shell

Black Dragon Mail: Black Dragon Scales

Red Dragon Mail: Red Dragon Scales

Equalizer Sword: Hilt, Blade ja Pommel Gem

Vorpal Sword: Silver Blade, Silver Hilt

Gesen Bow +2: Gesen Shaft, Gesen String

Wave Halberd: Wave Shaft, Wave Head

Crom Faeyr +4: Gauntlets of Ogre Power, Hammer of Thunderbolts, Girdle of Frost Giant Strength, Special scroll.

Lisää aiheesta