Baldur's Gate [3]

Vuoden tähän asti parhaassa roolipelissä on kiperiä taisteluita yksi toisensa perään. Tässä pari taktiikkaa, joilla vaikeinkin vastus kaatuu ilman omia tappioita.

Käytä varasta tiedustelijana, stealth-moodi päällä. Siinä vaiheessa kun näet vihollisryhmän, peräänny hieman ja tuo loppuryhmä lähistölle, siten että vihollinen on turvallisesti näkökentän ulkopuolella. Lähde tämän jälkeen maagillasi sellaisen etäisyyden päähän, että viholliset ovat juuri ja juuri näkökentästä ulkona ja ala viskomaan vaikkapa tulipalloja vihollisryhmän suuntaan. Yleensä viholliset kuolevat ilman vastarintaa.

Tämä taktiikka toimii muun muassa lopputaistelussa, jolloin molemmat korokkeella seisovat maagit pystyy tappamaan ilman, että edes näkee niitä. Tämän jälkeen kun vielä hidastaa herra Isopahaa Monster Summoningien kanssa samalla kun naputtaa tätä tasaista tahtia maagisten nuolien kanssa, ei lopputaistelua voi pitää vaikeana parhaalla tahdollakaan.

Toisen taktiikan lähtökohta on niinikään varas ja stealth-moodi. Kun stealthissa kuljeksivalle varkaalle, tai mieluummin taistelijavarkaalle, on käytössä Boots of Speed, Oil of Speed tai Haste voi ilkeimmätkin vihulaiset päästää päiviltä varsin helposti. Mene vihollisen taakse stealth-moodi päällä ja iske miekkasi tämän selkään. Juokse sitten karkuun lähimmän kulman taakse ja laita stealth-moodi takaisin päälle. Toista tätä niin kauan, että vihollinen heittää lusikan nurkkaan.

Lisää aiheesta