Beaterator (PSP)

Kielsikö äiti syntisen tanssimusiikin? Takavarikoiko isi kotipolttoisen cd-kokoelman? Ei hätää, nyt voit säveltää PSP:llä omat biisisi ja säästää tuhansia euroja!

Rockstar on lyönyt hynttyyt yhteen musiikkituottaja Timbalandin kanssa. Yhteistyön hedelmänä syntynyt Beaterator siirtää tiskijukkailun ankeilta klubeilta taskupleikkarin ruudulle. Vihdoin voin keskittyä rauhassa levyn pyörittelyyn eikä ympärillä parveilevia minkkilaumoja tarvitse hätistellä loitommalle. Kiitos Rockstar, tälle oli selkeä tilaus!

Täsmennettäköön heti alkuun, että Beaterator ei ole peli. Se on omien klubiraitojen väkertämiseen tarkoitettu ohjelmalelu, jossa ei ole minkäänlaista saavutettavaa päämäärää. Vaikka pelillistä sisältöä on saman verran kuin hampurilaisen käärepaperissa, jammailu ja omien Sandstorm-variaatioiden väsääminen on hauskaa ajanvietettä.

Beateratorin pyhänä kolmiyhteytenä toimivat live-esitykset, studiotila ja perinpohjaiseen biittisärmäykseen tarkoitettu Song Crafter. Studiossa rukataan oma träkki iskukuntoon valmiita äänipalikoita ketjuttamalla ja esityspuolella chiksit sheikkaavat buutiaan uuden listahittirenkutuksen tahtiin. Valmiita ääniblokkeja on rummuista kiimaisiin ynähdyksiin.

Biisien väkertämiseen tarkoitettu Song Crafter on tehty asiaan vihkiytyneille klubi-insinööreille. Sen avulla studiotilassa käytetyt fröbelin rytmipalikat voi rakentaa tahti tahdilta juuri sellaisiksi kuin haluaa. Osaavissa käsissä Song Crafterilla saa aikaan jytäävää jälkeä, mutta rytmitaju ja pitkä pinna ovat ehdottomia minimivaatimuksia toimivan diskoraidan tehtailemiseen. Kovimmat rytmireiskat voivat ladata tuotoksensa internetiin koko kansan ihmeteltäväksi.

Monitahoisesta sisällöstä huolimatta käyttöliittymä rullaa kuin rasvattu. Niin esitys- kuin studiomoodissakin tarvittavat toiminnot löytyvät vain muutaman napinpainalluksen takaa. Song Crafterinkin alkeet oppii minuuteissa, mutta syvempi osaaminen on hankittava opiskelemalla. Beateratorin oppimiskäyrä on ilahduttavan matala, joten luiskaotsat onnistuvat houkuttelemaan laumoittain naaraita ympärilleen tiskijukan taidoillaan. Ainakin Beateratorin mielikuvitusklubilla.

* * * * * *

Hahmokaarti

Cosmos

Bartz

Cecil

Cloud

Firion

Onion Knight

Shantotto

Squall

Terra

Tidus

Warriof of Light

Zidane

Chaos

Cloud of Darkness

The Emperor

Exdeath

Garland

Gabranth

Golbez

Jecth

Kefka

Kuja

Sephiroth

Ultimecia

80