Black & Bruised (PS2, GameCube)

Black & Bruised kuvaa nyrkkeilyä samaan rennon lennokkaaseen tapaan kuin Midwayn Ready 2 Rumble -sarja. Värikkäät persoonat mättävät toisiaan pellenyrkkeilykehässä, jos teatraaliselta poseeraamiseltaan ehtivät. Suoraviivaiset ottelut ratkaistaan tuimalla takomisella ja superlyönneillä.

Hupaisimpia nyrkkeilijöitä paristakymmenestä hahmosta ovat tuhti oopperadiiva Odiva ja supersankaripuvussa rimpuileva ruipelo El Luchador. Kiltit karikatyyrit latistavat potentiaalisesti posketonta kamppailijakaartia, sillä Ready 2 Rumblen Clintonin presidenttipari ja pop-kuningas Michael Jackson pärjäävät komiikassa paremmin.

Yksinkertaisessa taistelusysteemissä osuma vastustajaan lisää supermittariin tähden. Kun kasassa on kymmenen tähteä, supermittarin taso nousee. Kolmannen supertason isku tai liikesarja pudottaa vastustajan liki takuuvarmasti kanveesiin, joten erikoisiskuilla taktikointi on voiton kannalta ratkaisevaa.

Liikesarjat ovat tarpeettoman monimutkaisia näppäinyhdistelmiä, sillä parilla nopealla perusiskulla pärjää kokoamalla riittävästi tähtiä. Ratatatapum, väistö, ratatatapum ja superliike -kuvio tiputtaa ukon lattiaan lähes satavarmasti. Kontrollit eivät ole aivan toivottomat, sillä yläkropalla väistely rullaa näppärästi. Jos tatti nojaa tilanteen suhteen sopivaan suuntaan, kamppailija heilahtaa iskun alta pois automaattisesti oikealla hetkellä.

Yksinpeliä jauhetaan tavanomaisissa mestaruussarjoissa, tarinamoodissa ja survival-selviytymiskamppailussa. Ainoa moninpelimuoto on kahden nyrkkeilijän nujakka. Olematon tilastointi harmittaa joka käänteessä eikä Black & Bruised kirjaa edes meneillään olevan kaksintaisteluputken voittoja.

Muodikkaan piirrosgrafiikan alta paljastuu ontuva kehäraakki, sillä pirteän ulkokuoren viehätysvoima rapisee jo parissa illassa eikä yksinkertainen rämpytysrumba ilman kunnon kimppapelejä iske. Parhaimmillaan bileiltoina ja muutaman minuutin annoksina.

68