Blasto

Vaihtoehtoinen vaatetus otetaan käyttöön päävalikossa painamalla nopeasti ylös, ylös, alas, x, kolmio ja ympyrä.

Do Not Press -painikkeet ovat todellakin harmillisia. Ensimmäisessä episodissa kokeileminen on syytä unohtaa, sillä tuloksena on voimakas ydinräjähdys. Jos sinun on välttämättä paineltava jokaista mahdollista nappia ja namiskuukkelia, yritä uudelleen kakkos-episodissa. Painikkeen hipelöinti tuottaa Blastolle energiantäydennyksiä.

Kun peli on kerran niin vaikea, kaikki neuvot tulevat tarpeeseen. Jos olet jumissa jo toisessa osassa, apu on lähellä. Siirry vain kohtaan, jossa painat painiketta ensimmäisessä putkessa. Jatka matkaasi suoraan kunnes edessäsi on lukittu uloskäynti. Käänny nyt ympäri, ja eteesi ilmestyy hienosti ylimääräinen elämä.

Tämän jälkeen sinun on saatava aseistusta, ja siirryttävä pyörivän alustan yläpuolelle. Ei siis suinkaan sen päälle. Blaston pitäisi kuulla ääntä, joka kertoo läheisestä power-upista. Käänny ympäri ja painele jälleen sitä nappia kohti, joka avaa ensimmäisen putken lukitun oven. Pysähdy kielekkeelle ennen kuin olet nappia vastapäätä. Hyppää pomppimisalustalle, ja paina hyppynappia heti osuessasi alustalle päästäksesi painikehuoneen yläpuolelle. Tämä vaatii tietenkin aika paljon harjoittelua, mutta onnistunut suoritus palkitaan lisäelämällä.

Ensimmäisessäkin episodissa on piilotettuja lisäelämiä. Hanki käsiisi rakettireppu, ja pingo takaisin tason alun päällystetylle jalkakäytävälle. Nappaa ylimääräinen elämä PORT-kyltin yläpuolelta, lennä päällystetylle jalkakäytävälle rohmutaksesi toisen ja torniltakin löytyy vielä yksi lisää. Jos tämäkään ei tunnu riittävän, jatka lentämistä jalkakäytävästä vasemmalle, jonka kyltin läheisyydessä pitäisi olla yksi elämä lisää.

Viritelty ase kiinnostaa kaikkia. No ei ehkä ihan kaikkia, mutta Blaston pyssystä saa todella paljon tehokkaamman värkin seuraavilla ohjeilla. Naputtele päävalikossa oikea, ylös, alas, vasen, alas, vasen, oikea, ylös, alas ja oikea.

Tässä myös muutamia pelin alkuvaiheen salaisuuksia. Aloitamme ensimmäisestä episodista, jonka alun hehkeän neitokaisen varmasti kaikki peliä pelaavat muistavat. Saadaksesi kaunokaisen omiin kokoelmiisi on pelin ensimmäinen taso rampattava läpi aivan alusta loppuun. Episodin lopussa käänny, ja kävele takaisin ruskean asteroidin luokse. Täältä löytyy se rakettireppu (Jet-Pac) ja yllätyksenä kolme elämää. Matkusta takaisin avaruusaluksellesi, jonka takamoottoreiden läheisyydestä saat yhden elämän lisää. Juokse nyt kyltille, jossa lukee "Welcome to Uranus". Täällä lentelemällä saa omaksi nuo aiemmin mainitut lisäelämät.

Toisessa episodissa näet tyypin, joka kanniskelee käsissään jonkinnäköistä uutis- tai aikakauslehteä. Aloita salakavala varjostaminen. Seuraa kaverin jokaista liikettä herkeämättömällä tarkkuudella ja innolla. Se nimittäin kannattaa. Varjostettavan siirryttyä saniteettitilojen puolelle on leikki loppu. Ammu sitä pyssyllä oikein kunnolla. Näin Blasto kasvattaa omaisuuttaan aseella, ja ylimääräisillä elämillä.

Kolmannen episodin keskivaiheilla näet suuren pudotuksen ja välin kahden eri alustan välillä. Jostain sieltä löytyy peräti kolme ylimääräistä lisäelämää kellumassa aivan tyhjän panttina. Jos katselet ympäristöä oikein, oikein tarkasti, näet tähtien muodostaman alustan, jonka päälle kovimmat supersankarit voivat uskaltautua.

Lisää aiheesta