Breath of Fire 3 [2]

Voita Guardian Gaist helposti: Hankkiudu ensin eroon Ryun molemmilla puolilla olevista soihduista. Näyttäisi siltä, että ne palauttavat vain 25 kestopistettä Gaistille, mutta ne tekevät myös hänen tulihyökkäyksistään huomattavasti kuolettavampia. Viskaa Ryun niskaa vielä Magma-panssari (Armor), niin matsista tulee todella helppo, sillä panssari imee tulihyökkäykset itseensä.

Päihitä Dragon Zombie helposti: Loitsi kaikki Ryun parhaimmat parannusmagiat Dragon Zombieen. Parantumisen sijaan lohikäärme ottaakin turpiinsa. Sama kikka toimii kaikkiin eläviin kuolleisiin, paitsi vampyyreihin. Älä käytä parantavia tavaroita (Items), sillä ne todella parantavat zombeja. Garrin Kyrie-loitsu tappaa lohikäärmezombin kertalaakista.

Vaihtele nimiä: Laita kolme keijua (Faerie) kasinoon Faerie Villagessa. Puhu vasemmanpuoleiselle ja hän antaa sinun vaihtaa ryhmäsi jäsenien nimiä mukaanlukien ne, jotka eivät ole mukana. Myös keijujen nimet voi muuttaa.

Kontrolloi Ryun Kaiser-muotoa: Kaiseria ei voi useimmiten komennella lainkaan. Valitse geeneiksi vain Infinity + Trance + Radiance, niin homman pitäisi sujua paremmin.

Helppoa kokemusta: Kehitä keijukylää (Faerie Village) niin kauan, että saat kopiokaupan (Copy Shop). Kopioi itsellesi kaksitoista Ivory Diceä. Käytä niitä taistelussa vihollisiin, kuten esimerkiksi Vulcaneihin Zublo-vuorella. Riippuen siitä, mihin viholliseen käytät niitä, saat 20 000 - 80 000 kokemuspistettä. Ivory Dicet nostavat taistelusta saatavien kokemuspisteiden määrää. Jokainen käyttökerta tuplaa kokemuksen määrän. Kolmannella nopalla (Dice) saat siis kertoimeksi kahdeksan.

Helpot haamut: Jos McNeilin kartanon (Manor) haamut aiheuttavat ongelmia, käytä niihin parannusloitsuja. Temppu toimii myös pomoon.

Löydä Wyndialaiset lapset: Kun Ryu on varttunut, voit mennä oppilaaksi niiden henkilöiden luo, joiden kanssa Ryu leikki piilosta nuorempana. Ennen sitä heidät on kuitenkin löydettävä piiloistaan ympäri maailmaa. Bais on Dauna Minen B3:ssa. Lang on hautakiven takana Wyndian hautausmaalla. Lee on itäisen (Eastern) Wyndian tarkistuspisteen kulmassa vartijoiden takana. Wynn on Junk Townin alemman tason vasemmalla puolella.

Ilmaisia marjoja (Berries): Potki kahvibaarin (Coffee Shop) takana olevaa omenapuuta. Siitä putoaa alas "marjoja". Niitä syömällä saa viisi kestopistettä.

Hanki Beast Spear: Kun olet päihittänyt Gaistin, tutki hänen tuhkansa. Löydät Beast Spearin. Tämä ase nostaa hänen hyökkäystään 150 pisteellä. Ainoana miinuksena sen käyttäminen imee noin kymmenen kestopistettä joka vuorolla.

Hanki Ding Frog Fishing Lure: Saat tämän kalastusvieheen, jos olet päässyt "Master of Fishing++"-tasolle. Löydät tyypin Steel Beachin eteläpuolelta. Hän antaa niitä vain kolme kappaletta, mutta näillä vieheillä voi houkutella mitä tahansa.

Hanki Royal Sword ja Life Armor: Kalasta lähellä Kombinaattia Deep River-vieheellä (Lure) kunnes olet saanut kaksi valasta (Whale), neljä miekkakalaa (Spearfish) ja neljä Barandyä. Barandy-kala on pyydystettävissä paikalta, joka on etelässä pohjoisesta tarkistuspisteestä (Checkpoint) nähden. Tarvitset sammakko- (Frog) vieheen niitä varten. Palaa Kombinaattiin kun olet saanut kaikki kalat. Käytä kolikko- (Coin) viehettä, jolla kiskot ylös ympäriinsä uiskentelevan suuren lihavan otuksen. Se kysyy haluatko ostaa jotain. Vastaa kyllä ja saat miekan sekä panssarin. Life Armor parantaa käyttäjäänsä joka vuorolla muutaman pisteen edestä.

Nopea treeni Beydille: Ota Momo ja Nina ryhmääsi. Varaa 99 parantavaa yrttiä (Healing Herbs). Osta Beydille Moon Sword ja Breast Plate, jotta hänellä olisi ase sekä panssari. Poista kaikki panssarit omalta ryhmältäsi. Tällä tavoin Beyd tekee enemmän vahinkoa ja hänen hyökkäysvoimansa kasvaa nopeammin. Ninalla olisi syytä olla apuloitsut Blunt ja Weaken. Sinkoa molemmat loitsut Beydiin. Näin saat aikaan pahempaa jälkeä ja Beydin kestopisteet nousevat nopeammin. Laita Momo eturiviin. Paranna Beyd joka vuoro Ryun loitsuilla ja hyökkää Momolla. Hyökkää muilla vain jos Beydillä on täydet kestopisteet ja Momo iski ohi edellisellä vuorolla. Harjoittele tällä systeemillä kahdeksan kertaa. Varusta joukkosi kunnolla ennen viimeistä kierrosta, sillä Beyd alkaa olla jo varsin kovassa kunnossa. Kun Beyd ja Zig matsaavat, niin Zig saa vain yhden pisteen hyökkäyksiä, mutta Beyd murjoo 60-65 pisteen osumia. Älä sotkeudu matsiin omilla hahmoillasi.

Vielä nopeampi treeni Beydille: Poista kaikki varusteesi ja hanki tilalle mahdollisimman huonot kepakot. Ota tiimiisi Momo ja Peco. Käytä Ryun ja Momon Protect-loitsua Beydiin. Hyökkää Pecolla. Jos vahinkoa ei tule lainkaan, niin hyökkää vielä Momolla. Muista käyttää Protectia ja älä tapa Beydiä! Kun hänen kestopisteensä ovat laskeneet tarpeeksi, hän alkaa puolustautua. Jatka hyökkäämistä Pecolla. Käytä Protectia niin kauan kunnes ryhmäsi ei saa aikaiseksi enää yhtään vahinkoa. Hyökkää jäljellä olevien vuorojen ajan vapaasti. Kahden treenikierroksen pitäisi riittää siihen, että Zig ei pysty vahingoittamaan Beydiä enää lainkaan.

Varastelu: Mätki ihmisiä, koiria ja muita eläimiä miekalla kun vierailet kaupungeissa. He tipauttavat yllättyneenä noin neljästä kuuten zennyä.

Rein ihmistiikeri (Weretiger): Kun Rei liittyy taas ryhmään, hän osaa tehokkaan ihmistiikeri-loitsun. Ongelma on se, että ihmistiikeri-muodossa Rei saattaa hyökätä myös kaveriensa kimppuun. Opettele alkuvaiheessa seikkailua vaikutusvaltaa (Influence) pinkiltä pomopeikolta (Boss Goblin). Käytä sitä kykyä Reihin ihmistiikerin-loitsun aikana.

Mestari Deis: Mene Zublo-vuorelle (Mountain) sen jälkeen kun olet vapauttanut Deisin. Mene portaita ylös. Jatka ylös tasannetta pitkin ja paina X-näppäintä. Deis kysyy haluatko hänen oppilaakseen. Voit joutua palaamaan muutaman kerran koska Deis ei ota oppilaita aivan heti vapauttamisensa jälkeen.

Taipuisuuden (Agility) mestari: Jos haluat oppia taipuisuutta keiju Meryleepiltä, niin mene Wyndian itäpuolelle. Siellä on lähde jonka sanotaan olevan keijujen koti. Pukkaa Pecolla kivi keskelle lähdettä, niin keiju ilmestyy. Meryleep sanoo, että korppi (Crow) on varastanut häneltä esineen. Hän lähettää sinut hakemaan sitä. Mene Arenan länsipuolella olevalle vuorelle. Tallustele vuoren taakse ja kysymysmerkki ilmestyy. Tökkää Pecolla puuta, jossa istuu korppi. Vie esine takaisin Meryleepille ja hän tarjoutuu opettajaksesi. Agility nousee +2, mutta HP, Power ja Defence laskevat -1.

Magian mestari Mygus: McNeilin kaupungin pohjoispuolella on puun kanto. Paikan päälle ilmestyy kysymysmerkki. Mene sisään ja tallusta ylöspäin. Tapaat vanhan miehen. Myguksen oppilaat saavat enemmän INT- ja AP-ominaisuuksia, mutta kärsivät hieman hyökkäys- sekä puolustuskyvyissä.

Mestari D'lonzo: Windian lähellä on kahvibaari. Mene sen taakse ja näet tytön kävelevän ympäriinsä. Tarvitset viisitoista erilaista asetta päästäksesi hänen oppiinsa.

Mestari Emitai: Kun Ryu kasvaa vanhemmaksi, hän voi saada Emitain opettajakseen. Emitai oli toisen ryhmän johtaja Mestareiden turnajaisissa (Tournament of Champions). Mene lähelle Ogre Roadia ja ota pohjoiseen vievä polku. Puhu Emitaille kun saavut majalle. Hän opettaa Ryulle muutamia loitsuja, jos maksat hänen 10 000 zennyn kiinteistölainansa.

Salainen mestari: Kun tulet Windiaan toistamiseen, sieltä löytyy salainen mestari. Windiaa ympäröivien muurien välissä on kapea polku, jota pitkin pääsee hänen pieneen taloonsa.

Voiman mestari Bunyan: Kun olet edennut seikkailussa pidemmälle, palaa taas Bunyanin mökille. Hän opettaa hyökkäysvoimaa ja puolustusta. Tämä hoituu älykkyyden ja kestopisteiden kustannuksella.

Lisää aiheesta