Breath of Fire IV

Reset pelin aikana: Paina select + start pohjaan noin kahdeksi sekunniksi ja palaat Capcom-ruutuun.

Vaihtoehtoinen loppu: Vastaa pelin lopussa kaikkiin Fou-Lun kysymyksiin "Maybe so...". Ryu yhdistyy Fou-Lun kanssa. Taistelet Infinity Dragonilla, joka koostuu Fou-Lusta ja Ryun God-muodosta. Tuhoa entinen joukkiosi ja näet uuden lopun.

Parantavat omenat (Apple): Mene metsään etsimään pormestaria (Mayor). Tehtävän aikana houkutellaan eläin esiin omenilla. Jos omenat loppuvat, etsi omenapuu, josta mies puhui. Pökkää puuta Ershilin erikoiskyvyn avulla ja omena putoaa maahan. Seikkailun alkuvaiheessa omenat ovat tehokkaita parannusvälineitä. Töki puuta, kunnes ryhmällä on täydet 99 omenaa. Yksi omena parantaa sata pistettä.

Helppoa rahaa

Mene Fou-Lun temppelin länsipuolella olevan kysymysmerkin luokse. Jatka alueelle, jossa oli palava metsä. Taistele Gold Gangia vastaan. Voita se fyysisillä (Physical) hyökkäyksillä ja saat yli 1 000 zennyä. Voita se maagisilla (Magical) hyökkäyksillä ja saat yli 10 000 zennyä. Toista matsi tarpeen mukaan.

Seikkailun alkuvaiheessa kannattaa myydä omenia. Mene lähimmän omppupuun luokse, kerää 99 omenaa ja myy koko satsi kymmenen zennyn kappalehintaan.

Mene Lypin eteläpuolella sijaitsevalle saarelle. Tallustele moza-kasvin luokse ja leikkaa moza-ruohoa (Grass). Kerää ruohoja täysi sylillinen ja myy ne 50 zennyn kappalehintaan.

Helppoja Aurumeita: Mene Wyndian isoon kartanoon (Mansion) ja puhu hovimestarille (Butler). Hän haluaa pöytähopeansa takaisin. Hovimestari antaa esineistä 1-16 Aurum-pulloa. Lusikka (Spoon) on Lazy Fairyn kaupassa. Haarukka (Fork) on Coven haaksirikkoutuneessa laivassa. Pilli (Straw) on Rein ja Teepon kaupassa. Pillin saa myös kieroa bisnesmiestä auttamalla. Syömäpuikot (Chopsticks) saa Rein ja Teepon kaupasta. Puikot löytyvät myös keijujen (Fairy) avulla. Lähetä ne tonkimaan Wyndiaa.

Pitkiä komboja

Tarvitset vitalize-loitsun Ninalle ja Scialle. Laita hitaalle Craylle mestari Abbesilta opittu celerity-loitsu. Saat sen, kun olet rökittänyt sata erilaista vihollista. Hankkiudu taisteluun. Tee Crayn celerity ja heti perään Ninan sekä Sciasin vitalize.

Kun homma menee oikein, saat 70. osuman kombon. Jos sinulla on kolme harmoniasormusta (Harmonic Ring), varusta ryhmän jäsenet niillä ja kombo toimii paremmin.

Seuraavan komboon ei tarvita edes Celerityä. Sciasilla täytyy olla war shout ja faeriecharge. Craylla täytyy olla speed ja faerieattack. Ryulla täytyy olla controlled kaiser dragon, focus, last resort ja tigerfist. Ryun olisi syytä käyttää kahden osuman miekkaa.

Valitse miehistöksi 11 keijua. Mene Chekin lähellä sijaitsevan hylätyn kylän (Abandoned Village) luokse. Taistele treanien tai trunkedien kanssa. Muuta Ryu kaiser dragoniksi heti taistelun alussa. Loitsi Craylla speed Ryuhin. Tee Sciasilla war shout ja käytä seuraavalla vuorolla Ryun last resort. Käytä seuraavaksi focus.

Juuri nyt Crayn ja Scian ei tarvitse tehdä mitään. Žlä pelota vastustajia pois, sillä kaikki on valmista. Tee Scian faeriecharge, Crayn faerieattack ja Ryun tigerfist. Jos kombo meni putkeen, saat läjään noin 80 osumaa.

Lohikäärmefuusio (Dragon Fusion): Kun kaikki lohikäärmeet ja jumalat (God) on kerätty, voit fuusioida niitä käyttämällä celerityä ensimmäisellä vuorolla. Käytä seuraavalla vuorolla kaiseria. Ryu muuttuu Tsusa-lohikäärmeeksi. Sillä on 9999 osumapistettä ja 400 magiapistettä. Jokaisen elementin loitsut ovat kolmannella tasolla. Sen lohharivoimat ovat erittäin tehokkaita. Tsusaa kannattaa käyttää viimeistä pomoa vastaan. Sitä voi käyttää kerran kolmessa tunnissa.

Mestarit

Abbess: Puhu hänelle Chekin kylässä sen jälkeen, kun olet jutustellut lohikäärmeiden fyysisille muodoille.

Bunyan: Hankkiudu ensin kaikkien muiden mestarien oppiin. Mene Highwayn yläpuolella olevan kysymysmerkin luokse. Etsi salainen reitti vuoriston puolivälistä. Tallustele Bunyanin majalle.

Gyorim: Hanki yli 3 000 pistettä kalastuksessa. Puhu Lypin kalastajasammakolle.

Kahn: Päihitä Kahn kolme kertaa. Mene läntisistä mantereista ylemmälle. Hän on aaltojen lähellä olevan kysymysmerkin luona.

Kryrik: Palaa merimatkan jälkeen Shikkiin ja puhu Kryrikille. Pääset hänen oppiinsa jos olet saanut kombon, jossa on vähintään 25 osumaa.

Lyta: Puhu Lytalle merimatkan jälkeen Synestan orpokodissa. Pääset hänen oppiin, jos osaat jo Wardin.

Marlok: Osta Sarain sammakon aarre 500:lla zennyllä. Tarjoa sitä vaihtoon eri kaupungeissa, kunnes saat Tin Ballin tai paremman rojun. Puhu Synestassa Marlokille hiekkalento-tapahtuman jälkeen.

Momo: Puhu hänelle Wyndian tuulimyllyn luona.

Njomo: Kun olet työskennellyt keijukylässä jonkin aikaa, mene talon kohdalla olevan kysymysmerkin luokse. Puhu yläkerrassa majailevalle keijulle.

Rwolf: Puhu hänelle Kurokin sisäänkäynnin lähellä.

Stoll: Tuputa Stollille kaikki zennysi rosvojen piilopaikassa (Bandits Hideout) Marlok-tapahtumien jälkeen.

Una: Puhu Unalle Worentissa, kun olet rökittänyt Kahnin toistamiseen.

Lisää aiheesta