Championship Manager 3 [3]

Englannissa paljon myynyt ja Suomessakin varsin suosittu Championship Manager 3 voi olla vasta-alkajalle hankala pala purtavaksi. Seuraavilla vinkeillä pääsee kuitenkin jo mukavasti alkuun.

Joukkueen valitseminen

Moni uusi pelaaja valitsee usein hyvän joukkueen alussa (esimerkiksi Arsenal, Manchester United, Barcelona, Real Madrid, AC Milan), mutta tästä voi tulla pikainen peli-ilon lopahdus. Managerilta vaaditaan yleensä mestaruutta, joten jos 20 pelin jälkeen sijoitus liigassa on 14. ja cupeista on lennetty ulos, tuloksena on potkut. Tämän takia kannattaa valita alussa joku pieni joukkue, jotta peli-ilo säilyy. Seuraavassa joukkueita, joilla kannattaa aloittaa ja joilla ei.

Englanti

Valitse: mikä tahansa kolmosdivarin tai Conferencen joukkue. Vältä: Arsenal, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Newcastle.

Espanja

Valitse: mikä tahansa kakkosdivarin tiimi ja muista RC Celta, Racing Santander, UD Salamanca. Vältä: Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Athletic Bilbao, Deportivo De La Coruna.

Italia

Valitse: Salernitana, Palermo, kaikki Serie C:n joukkueet. Vältä: AC Milan, Internazionale, Lazio, Roma, Juventus, Parma, Udinese, Bologna.

Taktiikat

4-4-2 on syvältä, mutta älkää huolestuko # seuraavilla kolmella taktiikalla pääsee alkuun.

4-5-1: Toimii Cambridgella Englannin kolmosdivarissa loistavasti. Tarvitset nopeat laitakeskikenttämiehet (M L/R tai AM L/R) ja hyväpotkuisen hyökkäävän keskikenttämiehen (AM C). Laita heidät nousemaan, mutta älä liikaa, jottei puolustuspeli kärsi. Hyökkäyksessä tämä ryhmitys muuttuu 4-2-3-1:ksi, kiitos keskikentän. Puolustus tällä taktiikalla onnistuu, koska neljän miehen puolustuslinja yhdistettynä kahdella puolustavalla keskikenttämiehellä (DM C) on tehokas.

Valitse Team Instruction -ruudussa seuraavat ylhäältä lähtien: Passing: Direct, Tackling: Normal, Pressing: No, Counter-Attack: Yes, Offside Trap: No ja Men Behind Ball: Yes.

Yksinkertaistettuna tämä merkitsee sitä, että joukkue pelaa vastaiskuihin perustuvaa peliä, jossa pallo pelataan mahdollisimman nopeasti ylös, ja puolustuksessa on aina yksi mies pallon takana. Siis Norjan taktiikka, mutta kärkeen kannattaa laittaa nopea pelaaja.

Hyvät puolet: Puolustus kestää ja hyökkäys on fantastinen, vaikka näyttää aika laihalta.

Huonot puolet: AM C väsyy kovin helposti, vaikka hänellä olisi kovakin Stamina. Tämä johtaa siihen, että toisella puoliajalla hyökkäykset haihtuvat kuin savuna ilmaan, kun kärkeä tukemassa oleva pelaaja ei jaksa.

3-1-4-1-1: Tarvitset DM C:n linkittämään keskikentän ja puolustuksen ja AM C:n (mieluiten hyväpotkuinen) taas hyökkäyksen ja keskikentän. Kuten edellä, tarvitset nopeat laiturit, jotka tukevat kärkipelaajaa ja AM C:tä. Kärjeksi tarvitset pelaajan, joka on hyvä sekä päällä että jalalla (esimerkiksi Kluivert). Hyökkääviä pelaajia on 4 ja puolustavia 6, joten puolustuskin toimii.

Team Instruction -ruutuun: Passing: Mixed, Tackling: Hard, Pressing: Yes, Counter-Attack: No, Offside Trap & Men Behind Ball: No. Yksinkertaistettuna joukkue pelaa miksatuilla syötöillä prässäävää peliä, jossa puolustetaan kick & rush -tyylillä.

Hyvät puolet: Hallitset koko kenttää, varsinkin hyökkäystä, kovalla otteella.

Huonot puolet: Jos vastustaja pelaa vastahyökkäyspeliä, tulee vaikeuksia, jos sinulla on hidas puolustus. Paljon kortteja.

3-5-2 Anchor: Tähän tarvitset todella hyvän ja voimakkaan DM C:n, joka linkittää puolustuksen ja keskikentän. Toimii loistavasti Hellas Veronalla. Laiturit nousevat tässäkin ryhmityksessä, jolloin DM C:llä on kova työ pitää vastustajan vastahyökkäykset kurissa. Kärkeen kannattaa laittaa taitavat pelaajat.

Team Instructions on tällä kertaa: Passing: Short, Tackling: Normal, Pressing: Yes, Counter-Attack: No, Offside Trap: Yes (vain jos sinulla on nopeat puolustajat), Men Behind Ball: No (jos sinulla on hitaat pakit, silloin Yes).

Peli on tällä taktiikalla brasialaistyyppistä lyhytsyöttöpeliä, jossa Portugalin mallin mukaan otetaan keskikenttä haltuun ja pidetään palloa.

Hyvät puolet: Saat keskikentän ja hyökkäyksen haltuusi. Toimii loistavasti saksalaisjoukkueita vastaan.

Huonot puolet: Puolustukseen tulee vaikeuksia, jos DM C ei ole pelipäällä. Niin sanotusti allerginen vastahyökkäyksille perustuvalle pelille.

Pelaajat

Tässä muutama nuori pelaaja, joista saat treenaamalla hyviä ja myös pelaajia, jotka ovat heti hyviä & halpoja (kaikki eivät ole hyviä heti ykköstasolla).

Maalivahdit: Alex Manninger (Arsenal), Jon Scargill (Vapaa), Nicky Weaver (Man City), Casper Nelis (Ajax), Damien Beattie (Notts County).

Puolustajat: Kevin Horlock (Man City), Miguel Angel (Barcelona), Haukar Hreidarsson (Exeter).

Keskikenttämiehet: Alex Russell (Cambridge Utd), Costas Xiorouppa (Vapaa), Matthew Etherington (Peterborough), Joe Cole (West Ham).

Kärkimiehet: Trevor Benjamin (Cambridge Utd), Damien Johnson (Ipswich), Shaun Goater (Man City).

Lisää aiheesta