Sid Meier's Civilization VI laajentui Rise and Fall -lisärillä. Laajennus lisää startegiapeliin uusia johtajia ja ominaisuuksia, mutta tyypillisesti osa uudistuksista on jo tuttuja aiemmista osista.
Mukana on yhdeksän uutta johtajaa ja kahdeksan uutta kansaa (Cree, Hollanti, Skotlanti, Zulu, Georgia, Korea, Mapuche, Mongolia). Kaikilla on tietenkin yksilölliset ominaisuutensa ja yksikkönsä.
Kulttuurien kukoistamista seurataan nyt pimeä aika / kulta-aika -mittarilla, jossa menestyvä, saavutuksesta toiseen marssiva kansa vahvistuu ja altavastaajaksi jäänyt heikkenee entisestään. Tosin altavastaajan onnistunut nousu palkitaan tuntuvilla bonuksilla. Mekaniikasta tulee myös Rise and Fall -lisärin nimi, minkä nokkelimmat jo arvasivatkin.
Peruspelissä kaupunkeja kannattaa perustaa niin paljon kuin ehtii, mutta lisärissä menoa rajoitetaan. Rise and Fallissa kaupunkien lojaliteettia seurataan. Jos perustaa kaupungin liian kauas emämaasta tai liian lähelle vaikutusvaltaista kulttuuria, kaupunki saattaa karata pelaajan otteesta ja julistautua itsenäiseksi. Lojaliteettisysteemi nojaa kulttuurin, joka jäi peruspelissä aika turhaksi sivujuonteeksi.
Jos haluaa pitää kaupungit tiukassa otteessaan, kannattaa nimittää niiden johtoon kuvernööri. Kurvernaattorit lisääväat kansan uskollisuutta mutta myös antavat bonuksia. Esimerkiksi kansankynttilä Pingala the Educator antaa bonuksen tutkimukseen hallitsemassaan kaupungissa. Kuvernöörien taidot kasvavat kokemuksen myötä aivan kuten armeijayksiköillä.
Tekoäly- ja nettipelikumppaneiden kanssa voi solmia entistä monipuolisempia liittoja. Maiden välillä voi olla muun muassa yhteisiä tiede- ja rakennushankkeita, jotka hyödyttävät molempia osapuolia. Lisäksi pelissä voi syttyä kansainvälinen kriisi. Esimerkiksi yhden maan käyttäessä ydinasetta, muut voivat liittoutua roistovaltiota vastaan. Jos kansainvälinen yhteisö pääsee tavoitteeseen, he hyötyvät, mutta muuten kriisin aiheuttaja saa lisäbonusta.
Parin illan pelaamisen perusteella Pelit-brändin mielipide on lisärin suhteen varovaisen hyväksyvä. Uudet jipot toimivat, mutta 40 euron hintalapun takia peli myös hieroo uudistuksiaan jatkuvasti pelaajan naamaan. Esimerkiksi pimeä aika / kulta-aika -jaottelua korostetaan erilaisilla saavutusilmoituksilla, joita pitää kliksutella jatkuvasti.
Varsinainen arvostelu on maaliskuun Pelit-lehdessä, mutta laajennus on myynnissä jo nyt.