Command & Conquer: Red Alert 2 [4]

Liittoutuneiden viimeinen tehtävä ChronoStorm on varsin kinkkinen. Siinä tulee taottua päätä seinään tovin jos toisenkin. Mutta seuraavilla ohjeilla vanja tuupertuu.

Sijoita ConYard tukikohdan vasempaan yläkulmaan, koska Kirovit ja V3:t tulevat alhaalta ja kaakosta. Heti parakki pystyyn ja muutama insinööri ja parikymmentä GI-ukkoa tuotantoon. Laita insinöörit kaappaamaan Oil Derrickit tukikohdasta - rahaa kun ei ole liikaa. GI:t heti tukikohdan porttien ulkokulmissa oleviin bunkkereihin. Näistä suunnista venakko hönkii ja lujaa. GI:t tuhoavat Dronet ja tankit jäävät paukuttamaan bunkkereita. Pidä pari insinööriä varalla bunkkerien korjausta varten. Samalla täytyy sijoittaa Patrioteja. Pillboxit voi alussa jättää väliin.

WarFactory kannattaa rakentaa erilleen muista, sillä Nuke kajahtaa aina siihen. Jos ehtii, löytyy pohjoisesta Airport, josta saa laskuvarjojoukkoja. Ne kannattaa pistää rakennuksiin, vihulainen jää paukuttelemaan niitä. Ennen chrono-ukkoja kannattaa valmistaa useampi IFV. Raketti-IFV antaa ilmatukea ja Chrono-IFV on lyömätön tankkeja (etenkin Apocalypsea) vastaan.

Kun Chronobiilejä ja Prisma-tankkeja alkaa olla kasassa, voi lähteä hyökkäämään. Prismat saavat tankeilta päihin, mutta siistivät Chronoille tietä ja rusikoivat rakennukset kaukaa. Tusina Harrieria raottaa myös Rautaverhoa kivasti.

Jos ehtii kikkailla, vakooja pystyy resetoimaan Nuken. Kannattaa muutenkin ujuttaa vakooja eri rakennuksiin. Näin saa muun muassa uusia ja elite-yksikköjä. Vakoojasatelliitti täytyy olla toiminnassa ennen hyökkäystä, koska varsinkin elite-Apot antavat yllättävän tulista kyytiä. Lisäksi ennen Kremliin menoa on hyvä käyttää ChronoShifteriä ja tipauttaa Apot jokeen. Shifterillä voi myös koettaa kamikaze-iskua, koska tehtävässähän riittää Kremlin ympäristön putsaus.

Mielestäni ChronoStorm kannattaa kuitenkin tutkia ja pelata katkeraan loppuun asti, koska se pelastaa muuten avuttoman RA2-yksinpelin ja on lisäksi kaikkien aikojen paras C&C-tehtävä.

Puna-armeijan puolella pelaaminen ei välttämättä ole yhtään sen helpompaa. Seuraavassa ohjeet viimeiseen kahteen tehtävään.

Tehtävä 11: Operation Red Revolution

Pystytä tukikohta ja kerää kaikki alussa saatavilla olevat joukot yhteen ja vie ne koillisessa olevalle kukkulalle hyökkäystä varten. Tuhoa kukkulalta Tesla Coil, Flak Cannonit ja kaikki siellä olevat vihollisjoukot. Tämän jälkeen voit kaapata haltuusi tukikohtasi pohjoispuolella (malmikentän lähellä) olevan Oil Derrickin, niin rahatilanne helpottuu merkittävästi. Aseta myös muutama Apocalypse-tankki suojaamaan paikkaa Yurin Rhino Heavy -vaunuilta.

Sijoita tämän jälkeen yksikkösi kukkulalle, joka suuntautuu kohti maatilaa eli kaakkoiskulmaan. Sieltä yksikköjesi pitäisi pystyä hoitamaan kaikki vihollisen lähentelyt. Laita yksikköjen avuksi myös Kirov Airship. Rakenna sitten viisi Flak Cannonia tukikohdan pohjoispuolelle ja toiset viisi tukikohdan itäpuolelle. Tuo tämän jälkeen paikalle rutkasti Flak Troopereita ja sijoita ne kummankin Flak Cannon -ryhmän lähelle.

Rakenna tämän jälkeen ydinohjussiilo. Samalla hetkellä kun saat sen valmiiksi, luutnantti Zofia ilmoittaa, että Yurin ilmavoimat hyökkäävät. Yuri lähettää kaksi Kirovia tuhomaan siiloa. Flak Cannonien ja Flak Troopersien pitäisi pystyä pysäyttämään hyökkääjät. Laukaise tämän jälkeen ydinohjus Kremliin kahdesti, Kreml sortuu, ja tehtävä on suoritettu.

Tehtävä 12: Operation Polar Storm

Pystytä nopeasti tukikohtasi ja valmista useita Conscriptejä. Luutnantti Zofia varoittaa sinua liittoutuneiden ensimmäisestä Chronosphre-hyökkäyksestä. Käytä Conscriptejä tuhomaan tukikohtaasi kronosiirretyt Rocket IFV:t. Rakenna tämän jälkeen muutama Flak Cannon tukikohtasi ympärille karkottamaan mahdolliset rocketeerit. Liittoutuneet yrittävät tasaisen tiheään tahtiin hyökätä tukikohtaasi juuri rocketeereilla, joten ole varuillasi.

Rakenna sitten muutama Typhoon Submarine ja lähetä ne luoteeseen tukikohdastasi katsottuna. Liittoutuneiden sataman pitäisi paljastua kartalla, joten tuhoa kaksi Naval Yardia ja kaikki niitä vartioivat meriyksiköt.

Heitä sen jälkeen muutama Apocalypse-vaunu ja Kirov Airship tukikohdan tuhoamiseen. Kaappaa rakennukset insinööreillä ja rakenna War Factory sinne ja tee siitä päärakennuksesi. Aloita sitten Apocalypse-tankkien massatuotanto kaappaamallasi alueella ja laita ne vartioimaan War Factorya, sillä liittoutuneet kronosiirtävät joukkoja vähän väliä tuhotakseen saavuttamasi jalansijan.

Suuntaa sitten koilliseen ja tuhoa joka ikinen kohtaamasi liittoutuneiden yksikkö ja rakennus. Löydät kolme Kirov Airshipiä läheltä Tech Airportia. Kaappaa se insinöörillä, jos haluat. Muussa tapauksessa yhdistä Kirovit ja Apocalypse-tankit ja lähde länttä kohti. Tuhoa matkallasi kaikki vastaantuleva. Jatka matkaa liittoutuneiden tukikohtaan asti ja tuhoa siellä kaikki. Chronospheren suojana on rutkasti Prism-torneja, Pillboxeja ja Patriot-ohjusjärjestelmiä.

Kannattaa muistaa, että ydinohjusten käyttäminen Chronosphereä vastaan on turhaa, koska ne eivät tuhoa sitä, vaan vahingoittavat vain puoleen väliin saakka. Kun olet saanut liittoutuneiden tukikohdan putsattua, näet komean lopun ja olet saanut tehtävän suoritettua.

Lisää aiheesta