Commandos: Behind Enemy Lines [4]

Pyron aivot naksauttavassa puzzlepelissä vartijat ovat usein toivottoman tuntuisissa muodostelmissa. Miten siis isken saksalaista vartijaa ilman että kaverit huomaavat?

Parhaat iskukoneet ovat tietysti vakooja ja vihreä baretti, koska he pystyvät heivaamaan ruumiin piiloon. Kyseisten herrojen yhteistyö sujuu mainiosti. Vakooja kääntää vartijan sopivaan suuntaan small talkillaan ja baretti leikkaa kurkun helpon vaivattomasti.

Kovien miesten kova keino herättää huomiota on paukauttaa pistoolia. Valitettavasti myöhemmin siitä tulee automaattisesti täyshälytys, mutta muutamassa alkutehtävässä pyssynpaukauksella saa Saksan pojat houkuteltua pyssyn eteen. Kolmimiehisen partion vielä tulittaa helposti alas. Sopivaan paikkaan pistetty tynnyri (hiihtohissitehtävässä etenkin) ja siihen lasetettu laukaus hoitaa ison nipun saksalaisia kerralla.

Kannattaa muistaa, että baretti osaa kaivautua maahan. Houkutin sopivana kohtaan ja päälle, baretti maahan, ja vehjettä ihmettelevä saksalainen on helppo nitistää.

Jos vartija täytyy houkutella kauempaa, erinomainen houkutin on edesmennyt saksalainen sotilas. Kun vartija näkee ruumiin, hän juoksee sen viereen ja pällistelee hetken ennen kuin tekee hälytyksen. Mikä riittää hyvin kommandolle. Toinen keino on vilahtaa pikaisesti vartijan näkökentässä, kytkeä valmiiksi asetettu houkutin päälle ja kaivautua. Näin vartija tulee tarpeeksi lähelle, jotta houkutin tehoaa, ja sitten vain swish.

Aina ei Götz liiku. Esimerkiksi "haastavassa" tehtävässä 10 vartijat seisovat öljytankkien päällä eikä heitä saa sieltä pois. Näkökenttäanalyysi vaikuttaa toivottomalta, mutta onneksi valehtelee, sillä baretti voi ryömiä tankkien viereen eikä näy. Loppu vaatiikin luovaa houkuttimen käyttöä.

Lisää aiheesta