Countdown (ratkaisu)Muistivammainen maailmaa pelastamassa

Accessin Countdown ei kuulu helpoimpiin seikkailupeleihin. Hämärästi löydettävät esineet ja tiukka aikaraja aiheuttavat monta unetonta yötä, joten voila! tässä pelastus.

Olet agentti Mason Powers, joka eräänä aamuna herää pää kipeänä turkkilaisessa laitoksessa. Muisti on mennyt ja pian menee aivoista loputkin juopon lääkärin lobotomialeikkauksessa. Paikka on Sanctuary, jonne sijoitetaan "hankalat" agentit. Sinua syytetään pomosi Frank McBainin murhasta. Kuka on Scorpio? Kuka järjesti sinut tänne? Kuka vuotaa tietoja? Kuka esitti Spockin isää Star Trek III:ssa?

Countdownissa viimeistään kannattaa opetella tallentamaan tilanne vähän väliä, varsinkin mielisairaalaosuudessa, jossa vaeltelevat vartijat katkaisevat pelin mielivaltaisen usein. Tiikeri ja terroristiluola ovat myös tiuhan tallentelun temppeleitä. Matkusta pelkällä lentokoneella, sillä aika on rahaa tärkeämpää. Lisää rahaa saa Italiasta baarin venttiautomaatista.

Keskiyön pikajuna

Herätessäsi olet omassa pikku sellissäsi. Lattialla on muki ja sängyn alla avain. Pyydystä seinällä vaeltava lutikka mukiin. Lue sängyn päädyssä oleva sairaskertomus. Gasp! Puhu käytävällä kulkevalle vartijalle ja anna hänelle lutikka, niin hän tuo sinulle ruokaa.

Ota tarjottimelta veitsi ja hakkaa ikkunanpieltä, kunnes verkko irtoaa. Avaa ikkuna, niin pääset rakennusta kiertävälle ulokkeelle. Mene pari ikkunaa oikealle, avaa ikkuna ja mene sisään.

Mene käytävään ja siivouskomeroon (1), josta löytyvät hyödylliset sakset ja huopa. Tyhjästä vuodeosastosta (2) löydät nuken, joka sängyssäsi hämää vartijat eikä hälytystä kuulu.

Eristyssellissä (3) värjöttelee seonnut kollegasi, joka vastaa kysymyksiisi sisäpuhelimen välityksellä saatuaan huovan. Hylätyssä huoneessa (4) siirrä taulua, jolloin sen takaa paljastuu viesti. Avainkin on kätketty tyynyn alle.

Mene yläkertaan, leikkaussalin pukuhuoneeseen (5). Pyyhe peittää avaimen, jolla saat omat tavarasi sisältävän kaapin auki (kolmas vasemmalta). Toinen avain avaa toisen kaapin, joka sisältää vuorikiipeilysaappaat (kolmas oikealta).

Varastohuoneessa (6) on sorkkarauta, jolla avaat arkistokaappien päällä olevan, vuorikiipeilykoukun sisältävän laatikon. Lue lehti. Leikkaussalista (7) löydät lampun laatikosta ja toisessa leikkaussalissa (8) on kelpo tohtori heitellyt tikkaa skalpellilla.

Mene tohtori Farouk Hashishin toimistoon (9) ja lue sekä lattialla oleva lehti että kirjoituskoneessa oleva kirje. Siirrä taulua jotta saat selville kassakaapin yhdistelmän. Kassakaappi on kirjojen takana ja parantaa rahatilanteesi. Avaa myös arkistokaappi ja lue tiedostot. Pöydällä oleva avainrengas kannattaa ottaa mukaan. Uhkaa tohtoria skalpellilla, jolloin hän pienellä suostuttelulla kertoo miehestä nimeltä Fontaine.

Mene kellariin ja avaa ovi avaimella. Katko seinällä olevasta puhelinlaatikosta johdot saksilla. Hiiliin on kätketty hakku, jolla hakataan seinässä olevien kirjaimien ylle reikä. Aukosta pääset labyrinttiin.

Labyrintin toisessa päässä pikku viinikellarissa makaa kuollut mies, jonka tutkiminen palauttaa taas muistoja mieleesi. Ota lattialta rätti ja putsaa sillä viinikehikon oikella puolella oleva epäselvä laatta. Avaa sorkkaraudalla laatikko ja ota sieltä viinipullo. Siirrä viinitelineessä olevia pulloja siten, että räpläät ylimmän rivin ensimmäistä, toiseksi ylimmän neljättä ja alimpien rivien kolmansia eli 1433, kuten laatta kertoi. Narinan saattamana salaovi aukeaa ja pääset jyrkän kallion juurelle. Kiipeä seinää pitkin ylös selvittäen kallionkielekkeen koukullasi. Autoja! Autoon pääset lääkärin pöydältä löytämälläsi avainnipulla. Vapaus! Mene heti kotiisi.

Kotona paras

Taas tyyny peittää avaimen. Lattialla oleva kuva on kiinnostava, samoin kirjoituskoneessa oleva kirje. Katso myös kirjoituspöytää, josko se palauttaisi jotain mieleesi. Ota paristot.

Mene keittiöön ja vapauta papukaija lintuhäkistä avaimella. Lintu tiputtaa avaimen, kun lahjot sen pöydältä löytyvällä keksillä. Siirrä jääkaapin päällä olevaa kukkaa siirtämällä paljastuu lokero jossa on CAD, jonka luonnollisesti otat. Avain sopii olohuoneen kirjoituspöydän ylälaatikkoon, joka sisältää CADin salasanan (DOLPHIN). Käytä CADia ja lue tuleva viesti. Lukaise vielä koneen muut tiedostot.

Sen jälkeen matkustat McBainin asuntoon. Rikkinäinen ikkuna palauttaa taas menneitä mieleesi. Pöydän ja tuolin väliin on tipahtanut avain, joka sopii patsaan kilpeä siirtämällä löytyvään lukkoon. McBainin tietokone tulee esiin takan salaoven takaa, joten pistä kone päälle ja lue tekstit. Ota muoviräjähteet tietokoneen alta ja pöydältä muistilehtiö, jonka analysoit CADilla.

Kirjahyllyä siirtämällä löytyvä kassakaappi aukeaa tietysti räjähteillä ja paljastaa laatikon. Laatikossa on Israelissa työskentelevien irakilaisten agenttien asiakirjat. Kirjahyllystä on laatikko, jossa on passi ja rahaa. Ennen matkustusta käy Lisan luona. Jos papukaija ärsytti, käy räjäyttämässä se.

Kohde: Rachel Akure, Jerusalem. Rachel suostuu vastaamaan kysymyksiin, kun saa irakilaisagenttien asiakirjat. Rachel myy sinulle myös nukutus/totuusseerumitikan.

Matkusta Kairoon Fontainea etsimään. Avaa roskalaatikko ja sujahda sisään. Kun Fontaine on roskiksen kohdalla, lyö häntä tikalla, jolloin hän vastaa avuliaasti kysymyksiin. Poistu roskalaatikosta ja matkusta Ateenaan Black Decemberin päämajaan.

Luona Mustan Syyskuun

Kävele kiven luo, ota se ja mene keskellä olevan seinän taakse piiloon. Odota niin kauan, kunnes vartija poistuu. Pistä katapultti toimintakuntoon pistämällä siihen katapultin varren, virittämällä se vivusta ja lataamalla se kivellä. Vedä vivusta, kun vartija on teräväkärkisen varjon kohdalla, niin terroristivesseli muuttuu kaksiulotteiseksi. Mene ovesta, mutta varo vartijaa. Laatikoita hyväksi käyttäen mene ylävasemmalla olevaan huoneeseen. Pistä räjähdettä monitoriin heti, kun vartija tulee alhaalta ruutuun, niin hänen pitäisi räjähtää monitorin mukana.

Mene panttivangin luo ja avaa hänen siteensä. Juttele hänen kanssaan saadaksesi häneltä valokuvan, jonka salat selviävät CADIlla. Älä unohda lukea Jackalin tietoja.

Seuraava etappi: Barcelona ja Carlos. Carlosin kielenkannat heltiävät viinipullolla ja rahalla saat tiirikkanipun, jolla Black Septemberin kassakaappi aukeaa. Ota lappu ja tutki se CADilla saadaksesi tiedot ydinräjähteen neutralointiin.

Golden Desire

Matkusta Italiaan Golden Desiren luo. Lue baaritiskillä oleva lehti ja tarjoa baarimikolle rahaa, jotta hän alkaa tietää enemmän. Mene salin puolelle ja juttele Golden Desiren kanssa. Kun hän lähtee tanssimaan, odota niin kauan että gorilla poistuu ja pujahda sisään verhoilla peitetystä ovesta. Korurasian avain löytyy oven yläkarmin päältä. Rasiasta löydät avaimen pöytälaatikkoon, josta löytyvän kirjeen tutkit CADilla. Kysy baarimikolta Buzz Brehznevistä ja matkusta hänen luokseen. Kalasta häneltä Scorpion olinpaikka ja osta rahalla nukutuspillereitä.

Matkusta Scorpion luo ja kysele tarvittavat kysymykset. CADiin on tullut postia, joten lue se ja matkusta Roomaan ensin Lisaa, sitten Jack Quinnia tapaamaan. Tottakai Colosseum kuuluu ohjelmaan, mutta PAU! sinulta tempaistaan taju kankaalle.

Leijonan ruokaa

Herättyäsi olet tosi tukalassa pinteessä, mutta ota rauhallisesti. Kun köysi katkeaa mene heti häkkiin. Tiikeri seuraa perässä, joten pujahda ulos ja vedä vivusta niin tiikeri saa raivota vankina miten haluaa. Paras tapa on on jo ennakkoon valita MOVE SWITCH ja painaa F3 kun tiikeri on häkissä. Ota köysi ja etsi koukku luiden alta, niin saat kivuttua ikkunaan.

Huoneessa oleva säkki sisältää tavarasi. Roskapussin alla on postikortti, jossa oleva mikrofilmi löytyy CADilla. Tutki CADilla korttia. Ota pöydältä piirustukset ja lue lehti. Ulos pääsee painamalla ruumiin jalkojen vieressä olevaa seinäkiveä, jolloin salaseinä aukeaa. Poistu tästä kidutuksen kammiosta.

CADissa on taas postia, joka saa sinut menemään Jugoslaviaan junamatkalle. Ensimmäisen vaunun lattialta löytyy sähke ja lehti, jotka luet. Mene makuuvaunuun ja tutki heti ensimmäinen matkustamo. Avaa seinällä oleva sänky, niin esiin ponnahtaa tuore ruumis. Lompakkoa tutkimalla selviää, että ruumis oli ennen pappi.

Poistu huoneesta ja mene kolme ovea oikealle, niin löydät Jackalin. Houkuttele hänet puheillasi ulos ja pane pillerit hänen ruokaansa. Mene ulos, johonkin toiseen huoneeseen, palaa takaisin ja avaa kaappi. Ota sieltä työkalut äläkä unohda laukkua ja papinvaatteita.

Mene tavaravaunuun ja avaa toisen oven edessä oleva laatikko, josta otat räjähdysaineen.

Eiffeltornin juurella

Saavut ihanaan Pariisiin ja vastassasi on nainen, jolle annat laukun. Nainen kuljettaa sinut määränpäähäsi. Perillä menet ovesta vasemmalle ja otat hammaspyörän. Palaa takaisin ja laita hammaspyörä akseliin. Käännä katkaisinta ja poistu vasemmalle. Viemärin pitäisi kuivua, kun portti sulkeutuu.

Mene vasemmalle tikapuiden luo viemäriuoman kautta ja kipua tikkaat. Räjäytä oikealla oleva ovi, mene sisään ja siirrä sekä norsua että sen takana olevaa seinäkiveä. Katso laitetta ja ruuvaa sen ruuvit auki. Käännä kytkimet Black Decemberin päämajasta löytämäsi kirjeen osoittamalla tavalla, eli

sininen - kello 3

vihreä - kello 9

punainen - kello 6

Katkaise sitten johdot järjestyksessä vihreä, punainen ja sininen. Näin on pommi purettu, syylliset saavat rangaistuksensa ja McBainin todellinen murhaaja paljastuu.

Kurjan keskustelijan apu-opas

NIRVA TOOMISH: 2x pleasant, help, offer bug.

VANKI: 2x pleasant, offer blanket

FAROUK HASHISH: bluff, 2x pleasant, 2x hassle.

PANTTIVANKI: help, ask about Jackal

BUZZ BREZNEV: 2x hassle, help. Tyrmäyskapselit $300

CARLOS: 2x bluff, 2x pleasant, offer wine. Tiirikka $300.

JACKAL: bluff, hassle, help.

GINA: help, bluff, offer attache.

Lisää aiheesta