Cutthroats [2]

Kun laivat olivat puuta ja miehet rautaa, oli merirosvoilu kovin vaarallinen ammatti. Jos vain Kapteeni Siniparta ja muut merten kauhut olisivat tienneet seuraavat asiat, olisi kauhun levittäminenkin sujunut huomattavasti leppoisammin.

Ota heti aloituskaupungista mukaan kaikki miehet ja upseerit mitä irti saat. Ruokaa et alussa tarvitse kovin paljon, joten myy ylimääräiset pois ja osta tilalle ruutia sekä musketteja, mikäli niitä on saatavilla.

Hyökkää alussa ainoastaan yksinäisten kauppa-alusten kimppuun. Ammu grape shoteilla ja musketeilla alusta, kunnes miehistöä on enää vähän jäljellä, ja valtaa sitten alus. Brig on hyvä alus, joten jos saat sellaisen vallattua, pidä se ja tee siitä lippulaivasi. Älä kuitenkaan liitä valtaamiesi laivojen miehistöjä omaasi, se heikentää miehistön moraalia liikaa pelin alussa.

Muista, että mitä enemmän laivassa on upseereita, sitä ketterämpi se on taistelussa ja sitä paremmin miehistösi taistelee laivanvaltauksissa. Yritä pitää miehistösi määrä kurissa, äläkä anna kokonaismiehistösi määrän nousta yli 120:n ennen kuin olet jakanut saaliin ensimmäisen kerran. Kun saavutat lisää mainetta, voit hankkia suuremman miehistön ilman kapinoinnin uhkaa.

Jotkut suuretkin kaupungit ovat helpompia vallata kuin hankalissa paikoissa sijaitsevat pikkukylät. Rio de la Hacha on hyvä esimerkki kaupungista, joka on suhteellisen helppo pistää polvilleen. Saalis on hyvä jakaa kaupungissa välittömästi valtauksen jälkeen, koska tällöin kaikki kaupungin omaisuus luetaan mukaan saaliinjakoon.

Lisää aiheesta