Deep Fighter

Seuraavassa ohjeet sukellusveneilyn viimeiseen kahteen tehtävään. Ensimmäisenä tehtävä 23 - Final Showdown.

Tehtäväsi on eliminoida Shadowkinin uhka lopullisesti. Seuraa aluksi sinistä merkkiä ja mene viidakkoalueelle. Suuntaa sitten miinakentälle ja hae seinästä sisäänkäynti. Sisälle mentyäsi päästä piranha päiviltä ja tuhoa etäisyydessä näkyvät kaksi tykkitornia pulssiaseellasi. Tykkitornien takana on metallinen ovi, josta tulee vähän väliä Shadowkinien taistelija. Sopivan hetken tullen mene sisään, ja näet metallisen seinän, jossa on reikä. Reiän toisella puolella on toinen samanlainen reiällinen metalliseinä, joka pyörii. Odota kunnes seinät asettuvat sellaiseen asentoon, että pääset läpi. Vastaan tulee jälleen tutunnäköinen ovi, joten mene siitäkin sisään. Olet juuri saapunut Shadowkinin tukikohtaan.

Mene tukikohdan takaosaan välttäen samalla vihollisten taistelijoita. Älä hyökkää niiden kimppuun, mikäli ne eivät aloita rähinää. Etsi paikasta vihulaisen tasanne, jossa on kolme komponenttia. Komponentit näkyvät tutkassa punaisina pisteinä, kun taas viholliset ovat keltaisia pisteitä. Tuhoa koko laitos, jonka jälkeen vihollishangaari aukeaa. Mene sinne, mutta ole hyvin varovainen. Tuhoa kaikki siellä olevat vihollisen hävittäjät ja käytä automaattisesti lukittuvia torpedoja. Katso sen jälkeen keskellä olevan pylvään yläosaa. Siellä on pyörivä rengas, josta puuttuu osa. Ammu reiästä läpi niin tuhoat laitteen ytimen. Sen jälkeen saat selville, että yksi tovereistasi olikin Shadowkinin laskuun toimiva vakooja. Tuhoa hänet, ja olet saanut tehtävän suoritettua.

Seuraavaksi alkaa tehtävä 24 - Unfinished Business.

Nyt kun olet tuhonnut Shadowkinit, jäljellä ovat enää ulkoavaruuden otukset. Tarkista ensimmäisenä sukellusveneesi varustus. Huomaat kaksi uutta asetta: pin-tykki ja artefaktiase, joka on rakennettu raunioista löytämistäsi kolmesta artefaktista. Pin-tykki ampuu naularyöpyn, joka kiinnittyy kohteeseensa ja räjähtää lyhyen ajan jälkeen tehden erittäin paljon vahinkoa.

Lähde seuraavaksi liikkeelle ja suuntaa kohti koloa. Mene sinne sisään, äläkä välitä punaisista alienien sukellusveneistä. Jatka matkaasi syvemmälle, kunnes saavut tuhoutuneelle sukellusveneelle. Etsi sukellusveneen lähellä oleva iso reikä ja mene siitä sisään. Jatka kulkuasi tunnelia pitkin täyttä vauhtia ja välttele hämähäkin tulta. Väistele myös vastaantulevia punaisia sukellusveneitä. Älä pysähdy ennen kuin olet saapunut suureen luolaan, äläkä sielläkään käytä turhaan aikaa ympärillesi kuikuilemiseen, vaan jatka eteenpäin. Sen jälkeen koko luola muuttuu punaiseksi. Yhdellä punaisella seinällä on punainen avautuma, joten mene siitä sisään, niin uusi alue latautuu.

Uusi alue on jaettu areenoihin, jotka sinun täytyy läpäistä järjestyksestä. Sininen viitta kertoo sinulle, mihin mennä ja missä vaiheessa. Tämän jälkeen voit palata peliin ja noudattaa sinisen viitan ohjetta ja mennä oviaukosta sisään. Tarkoituksesi on vältellä salamia. Pyri siis vain olemaan osumatta energia-ammuksiin ja kulje toisesta ovesta (ei punainen ovi) seuraavalle areenalle. Valmistaudu käyttämään pin-tykkiä.

Areenalla on metallisia sukellusveneitä, jotka sinun kannattaa tuhota jo ennen kuin ne pääsevät irtautumaan sijoiltaan. Kun olet saanut ne tuhottua, sininen viitta ilmestyy jälleen, joten seuraa sitä ovelle. Mene ovesta sisään seuraavalle areenalle. Ole tällä kertaa valmis käyttämään lasereitasi. Vastaasi saat muutaman punaisen sukellusveneen. Tuhoa ne ja mene ovesta sisään alueelle, jossa on lisää punaisia sukellusveneitä. Nämä veneet tosin näyttävät syntyvän jonkinlaisista pesistä, eivätkä ne ole erityisen isoja. Tuhoa ne kaikki ja niiden pesät myös, niin voit jatkaa seuraavalle alueelle, jossa saat vastaasi viimeisen vastustajan.

Viimeinen vastustaja on melkoinen otus. Ota aseeksesi pin-tykki ja ammu vastustajaa kriittisiin paikkoihin, joihin riittää laaki per kohta. Kun nämä kohdat on tuhottu, ota käyttöösi laser ja tuhoa kolme punaista sukellusvenettä. Vaihda sen jälkeen taas pin-tykkiin ja jatka liikettä pitäen samalla loppuvastustajaa silmällä. Sen mustista pisteistä lävähtää lasersäteitä. Kun aseet latautuvat, ammu niitä, niin ne räjähtävät luukkujen auetessa. Viimeistä mustaa pistettä et pysty tuhoamaan, joten sitä on turha edes yrittää. Sen jälkeen saat taas vastaasi kolme punaista sukellusvenettä. Tuhoa ne.

Tämän jälkeen loppuotuksen alempi uloke alkaa toimia ja ampuu jonkinlaisia ääniaaltoja. Vaihda aseeksesi artifaktiase. Artifaktiase toimii samalla tavalla kuin torpedolaukaisimet, eli se lukittuu kuten tavallinenkin torpedo alempaan ulokkeeseen sen hyökätessä. Yksi laaki riittää. Tämän jälkeen olet läpäissyt pelin ja voit katsoa jatko-osaa enteilevän loppudemon.

Lisää aiheesta