Delta Force

Seuraavassa tukku yleisiä vinkkejä Novalogicin 3D-sotapeliin. Taistelukentällä ei kannata kävellä pystypäin kivääri olalla, tai muuten kuolo tulee ja nopeasti. Nämä vinkit toivottavasti pidentävät sotilaan odotettavissa olevaa elinikää edes jonkin verran.

1. Käytä kaikkia aistejasi. Laukausten ja askeleiden äänet paljastavat usein vihollisten olinpaikan. Jos aseessasi on kiikari, älä kuitenkaan tiiraile ainoastaan sen lävitse. Tarkkaile ensin maastoa paljaalla silmällä, ja vaihda kiikaritähtäimeen vasta sitten, kun näet liikettä tai taustasta erottuvan väripilkun.

2. Ole kärsivällinen. Älä ammu ennen kuin olet varma osumasta, tai muuten vain paljastat olinpaikkasi turhaan. Ammusten tuhlaaminen tai varoituksen antaminen vihollisille ei lainkaan helpota tehtävän suorittamista.

3. Liiku varovasti. Etene AINA ryömien, älä koskaan seisoskele maalitauluna, äläkä ainakaan avoimella paikalla. Ryömi kohteidesi luo, tai jos voit niin anna heidän tulla sinun luoksesi. Kukkuloilla liikkuessasi etene aina kukkulan laitoja pitkin, äläkä kipua huipulle. Tällöin nimittäin sinut erottaa varsin hyvin horisonttia vasten, mikä ei luonnollisestikaan ole hyvä juttu.

4. Keskity yhteen asiaan. Pidä mielessäsi tehtäväsi tarkoitus, äläkä koeta esimerkiksi tappaa jokaikistä vartijaa. Tehtävät ovat aina tarkkaan rajattuja, ja niiden suorittaminen ratkaisee eikä suinkaan tapettujen terroristien määrä.

5. Älä oleta mitään. Esimerkiksi, älä oleta, että jokaisen kulman tai kukkulan takana on helppo "tappo". Vihollisilla, etenkin ihmispelaajilla, on paljon monipuolisemmat taktiikat kuin vain juokseminen suoraan surman suuhun. Vastustajiin kannattaa myös yleensä ampua yksi ylimääräinen luoti. Näin voi varmistaa sen, että "kuollut" vastustaja ei yllättäen ammukin sinua selkään.

6. Muista ennakko. Jos kohteesi liikkuu, ota ennakkoa, sillä luodilta kuluu jonkin aikaa matkaan piipusta kohteeseen. Painovoima taasen vaikuttaa siten, että pitkillä matkoilla luodit alkavat laskeutua maata kohti. Tällöin pitää ampua kaaressa, eli tähdätä hiukan ylemmäs kuin normaalisti. Monet vastustajat tuppaavat juoksemaan mutkitellen, jotta niihin olisi vaikeampi osua. Ota tämäkin jo tähtäämisessä huomioon.

7. Painolasti vaikuttaa. Liikut nopeammin aseistettuna veitsellä kuin esimerkiksi SAWilla. Jos sinun tarvitsee saada vastustaja kiinni, onnistut siinä paremmin vaihtamalla veitseen.

8. Käytä tovereidesi silmiä. Muista, että Forward Observer Cameralla saa kuvan ryhmän muiden jäsenten tilanteesta. Pinteeseen jääneen toverin auttaminen voi pelastaa hänen henkensä. Myöhemmin voit itse tarvita hänen apuaan.

9. Harjoittele ilman valojuovia. Valojuovat (tracers) auttavat huomaamaan sinua ampuvan vihollisen. Usein monipelissä pelinpitäjä on kuitenkin määritellyt valojuovat pois pelistä. Harjoittele siis muutamia yksinpelin tehtäviä ilman valojuovia. Jos sitten joudut ilman valojuovia käytävään moninpeliin, sinä olet se jolla on etua.

10. Älä kävele vaan ui. Jos kartalla on vettä, käytä sitä. Vedessä liikkuminen tarjoaa monenlaista suojaa. Ensinnäkin vedessä etenevää hahmoa on vaikea nähdä. Toisekseen luodit menettävät veteen osuessaan osan energiastaan, eivätkä siis ole niin tappavia. Syvemmälle sukeltaminen voi jopa suojata räjähdyksiltä.

ASEIDEN VALINTA

Erilaiset aseet ovat tärkeitä työkaluja, ja ne kannattaa tuntea läpikotaisin. Erilaiset skenaariot vaativat erilaisia aseita, joten on parempi osata käyttää kaikkia aseita edes jotenkuten kuin yhtä asetta hyvin eikä muita ollenkaan. Seuraavassa lista eri aseiden eduista ja haitoista.

Pääaseet:

M249 SAW (Squad Automatic Weapon)

Tämä tehokas ase kannattaa valita silloin, kun taistelu tapahtuu lyhyillä etäisyyksillä. SAWilla saa suolattua isonkin joukon jalkaväkeä helposti vain ampumalla suunnilleen oikeaan suuntaan. SAW on kaikista aseista raskain, ja hidastaa siis liikkumista.

M4 5.56mm Carbine ja M203 40mm Grenade Launcher

Hyvä yleisase. 4 kertaa suurentava kiikaritähtäin antaa jonkinlaista tarkkuutta myös pitkälle ammutuihin laukauksiin. Sarjatulella puolestaan voi silputa lähellä olevia vihollisia. M203 on vielä lisäbonus, joka tekee tästä aseesta hyvän useimpiin tilanteisiin. Jos et tiedä minkä aseen ottaisit, ota M4.

Remington 7.62mm M40A1 Sniper Rifle

Suosituin tarkkuuskivääri merijalkaväessä. M40A1:llä ei ole oikeastaan mitään etua verrattuna Barrettiin.

Barrett Light .50 Caliber Sniper Rifle

Äärimmäisen tappava pitkillä etäisyyksillä. Barret on täydellinen valinta niille, jotka tapaavat etsiä suojaisan ja korkean paikan ja jäädä sinne väijymään.

Heckler & Koch 9mm MP5 Submachine Gun

Kevyt ja hiljainen. MP5 on täydellinen valinta, kun tarkoituksena on hiipiä vihollisen selustaan ja napsia viholliset sisältäpäin.

Toissijaiset aseet:

2 Satchel Charges

Näillä kasapanoksilla on suurin räjähdysalue. Niinpä ne ovatkin paras valinta isokokoisten kohteiden tuhoamiseen.

2 M18 Claymores

Täydellisiä ansojen rakentamiseen. Toisin kuin kasapanokset, Claymoren räjähdys suuntautuu vain yhteen suuntaan. Muista minne olet laittanut näitä, äläkä kävele niiden etupuolelta.

2 LAW2 (Light Antitank Weapon)

Kevyt sinko. LAW on suunniteltu tuhoamaan ajoneuvoja, joten se on melko voimakas ase. LAWilla on parempi tuhovoima ja kantama kuin kranaatinheittimellä. Hyvä valinta toissijaiseksi aseeksi.

Double Ammo Load

Tämä on niille pelaajille, joilla on tapana ampua kaikkea mikä liikkuu ja niin kauan kuin se liikkuu. Ammusten loppuminen kesken kiivaan taistelun on nimittäin käytännössä kuolemantuomio.

Käsiaseet:

Special Operations .45 Pistol

.45 on paljon voimakkaampi kuin .22. Ota tämä ase, jos haluat tiputtaa viholliset varmasti, eikä melusta ole väliä.

High Standard .22 Pistol

Käytännössä äänetön. Tarkka ja hiljainen .22 on täydellinen kakkosase äänekkään pääaseen rinnalle. Käytä sitä vartijoiden huomaamattomaan tappamiseen.

Lisää aiheesta