Destiny 2 panostaa tarinaan

Bungien Destiny 2 -nettimoninpeli ilmestyy syyskuun ensimmäisellä viikolla. Ykkönen sai hyvin ristiriitaisen vastaanoton, sillä osa pelaajista rakasti nettiroolipelin ja nettiräiskinnän risteytystä, osa hyytyi itseään toistavaan grindiin. Kakkososan kehityksessä tiimi keskittyi hiomaan asioita, jotka eivät ykkösessä heidänkään mielestään toimineet.

Destiny 2 pyrkii kertomaan ennen kaikkea tarinan. Scifiseikkailun avauskohtauksessa Maan viimeinen turvapaikka kaatuu, kun Red Legion hyökkää ylivoimaisilla joukoilla Maahan. Guardianit menettävät kaiken ja pakenevat uuteen tukikohtaan Eurooppaan. Tehtävänä on haalia aurinkokunnasta uusia aseita ja voimia vastaiskua varten.

Alkuasetelma tasoittaa pelikenttää, sillä tarinan myötä ykkösen veteraanit menettävät hahmojensa kyvyt ja varusteet. Kaikkea ei kuitenkaan nollata, sillä tarina muuttuu hieman sen mukaan, onko hahmo ykkösosan veteraani vai uusi tulokas. Kun juonessa kohdataan muukalaisrotu, esimerkiksi cyborgirotu vex, noviisille kerrotaan, mistä porukasta oikein on kyse. Veteraanille taas muistellaan hänen taisteluitaan ja saavutuksiaan rotua vastaan. 

Kakkosossa Bungie myös panostaa vahvasti etenemisen fiilikseen. Tarkoituksena on, että hahmo, voimat ja aseet kehittyvät koko ajan pelatessa roolipelityyliin. Maailman rakennekin on avoin, sillä planeetan pinnalla saa liikkua vapaasti tehtävien perässä. Kartta myös vinkkaa, jos maailmassa on alkamassa yhteistyönä selvitettäviä tehäviä, minkä on tarkoitus houkutella samantasoisia pelaajia paikalle.

Destiny 2 on tarkoitus pelata kimpassa kavereiden kanssa. Mukana on kilpailuhenkistä neljä vastaan neljä -nettimoninpeliä tai yhteistyössä muiden tiimiläisten kanssa selvitettäviä tehtäviä ja eventtejä. Pelattavana on kolmen hengen strike-tehtävien lisäksi kuuden hengen raideja.

Destiny 2 ilmestyy PS4:lle ja Xbox Onelle 6. syyskuuta. PC:lle peli ilmestyy lokakuun 24. päivä.

Pelit-lehti on tehnyt sopimuksen Activisionin kanssa Destiny 2:n markkinoinnista eli tämä on mainos.