Destinyllä on ennätyssuuri budjetti

destiny

Activisionin toimitusjohtaja Bobby Kotick paljasti paneelikeskustelussa, että Bungien tekemä Destiny-moninpeliräiskintään panostetaan ennätyssuurella 500 miljoonan dollarin budjetilla. Budjettiin lasketaan kehistykulujen lisäksi myös markkinointi, jakelu, rojaltit ja muut menot.

"Jos veikkaa 500 miljoonalla dollarilla, riskiä ei kannata ottaa kenenkään muun IP:llä", Activisionin toimitusjohtaja Bobby Kotick kommentoi peliä Milken-instituutin Entertainment: The Big Picture -paneelissa.

Analyytikoiden veikkausten mukaan scifiräiskintää pitää myydä noin 15 miljoonaa kappaletta, että Destiny yltää edes nollatulokseen. Viime vuoden suurin hitti, GTA V, on myynyt helmikuuhun mennessä 32,5 miljoonaa kappaletta.

Paneelissa käsiteltiin viihdeteollisuutta tv-ohjelmista elokuvien kautta peleihin, mutta Kotickin mielestä peleillä ja elokuvilla on vain vähän yhteistä.

"Olemme hyvin erilaisella alalla. Elokuvaihmiset miettivät koko ajan tarinaan eläytymistä, me pyrimme vastakohtaan: vapauttaamaan sisäisen rokkistaran, vapauttamaan sotilaan, luomaan pelaajasta päähenkilön. Peleissä dialogiosuudet muistuttavat huonoja 50-luvun japanilaisia dubattuja elokuvia. Ennen kuin ilmeet, suun ja silmien liikkeet voidaan mallintaa suoraan, elokuvamaisuus ei nouse peleissä menestyskonseptiksi. "

Koko paneelikeskustelun voi katsoa täällä.