Diablo 2 [15]

Seuraavassa pieniä korjauksia edellisessä lehdessä olleeseen Diablo II -oppaaseen.

Ensinnäkin, hahmolle kuin hahmolle aina fastest walk/run -kengät!

Sorceress

STR 60

DEX Minimi

VIT XX (kun manaa noin 1000, alussa noin 30-40 riittää)

NRJ XX

Käteen aina ja ehdottomasti Wand, ei Spectral Shardia, sillä näin ei tarvitse nostaa muuten täysin hyödytöntä DEXiä ollenkaan. Wandiin halutaan ehdottomasti fastest cast, jossa mukavana lisänä manaa tai lifea ja resistancet. Päähän ei myöskään Howltuskia, vaan esimerkiksi Tarnhelm, jota halutessaan voi käyttää läpi pelin, jos magic find kiinnostaa. Maksimi find Tarnhelmissä on 49 prosenttia.

Halutessaan voi tietysti käyttää bone tai grim helmiä tai crownia, jossa fastest hit recovery, lifea/manaa ja hyödyllisiä resistanceja. Lisäksi Nightsmoke on aivan turha, vyöksi esimerkiksi plated belt (4 riviä, STR 60), jossa on samanlaiset herkut kuin kypärässä. Yksi fastest hit recovery on käytännössä pakollinen, jos haluaa fastest casteista mitään hyötyä, silloin kuin itse ottaa vihulaisilta osumaa.

Kahta Jordania ei kannata käyttää alkua lukuun ottamatta. Kun manaa on tarpeeksi, kannattaa pudottaa kumpikin pois ja vaihtaa tilalle fast cast -sormukset, joissa lisäksi mitä ikinä tarvitsetkaan: lifeä, resistanceja, manaa. Mukaan aina kolme fastest cast esinettä (Wall of Eyeless, Magefist ja fastest cast wand) + 3 fast cast sormusta tai amuletti.

Necromancer

Maksimi iron maiden ja bone spirit ehdottomasti. Ume's Lament on erittäin hyvä wandi necromancerille, mutta isossa moninpelissä voi fastest castin unohtaa ja ottaa tilalle yksilön, jolla on +2 skilliä, + iron maidenia, + golem masteryä, ja esimerkiksi resistanceja ja lifea.

Niin necromancerilla kuin sorceressilla on alkua lukuun ottamatta aika turha katsella esineissä defenceä.

Barbaari

Jos käyttää whirlwindiä ja lahtaa mörköjä eikä pelaajia, kannattaa ehdottomasti käyttää Lancea. Korkea vaurio, pitkä kantomatka. Miinuksena heikko durability (25), mutta 125 durabilityn yksilöitäkin voi löytää.

Näillä attribuuteilla hirviöt kaatuvat parhaiten.

STR XX

DEX 100-120

VIT 100-120

NRJ Minimi

Jos harrastaa PvP:tä (Player vs Player), aseeksi executioner sword, erityisesti sellainen yksilö, jossa on -40 % req ja korkea vaurio ja attack rating tai IGNORE defence scepter. Knockbackista on myöskin hyötyä. Toiseen käteen pavise, missä 69 % blocking + STR:ää, DEXiä tai lifeä. Muuten esineistä kannattaa hakea mahdollisimman korkeat defencet, joissa mukana fastest hit recovery, DEXiä, STR:iä ja lifeä. Näin siis poikkeuksetta.

Eri hahmoluokkia tai erilaisia hahmoja vastaan kannattaa tietenkin käyttää erilaisia esineitä. Tässä muutama varsin järkevä valinta. Jäämaageja vastaan Cannot Be Frozen -esine, kuten Death's-setin sash. Ignore scepter (95 % osuminen dexteritystä ja vastustajan defencestä huolimatta) voi huoletta vaihtaa panssarinsa esineisiin, jotka muuten olisivat parempia kuin käyttämäsi, mutta defence on pieni. Myös life leechistä saa hyötyä. Niin, ja kaikki PvP-hahmot käyttävät tietysti Whirlwindiä.

STR Minimi minkä varusteet tarvitsevat.

DEX Minimi minkä varusteet tarvitsevat.

VIT XX

NRJ Minimi

Paladin

Moninpeliin järkevät paladinit ovat:

1. Zealot (Ignore defence-scepter)

Pakollisiksi esineiksi Goldwrap (unique heavy belt) + SIAS (slightly increased weapon speed) -hanskat. Erittäin hyvä kilpi on 3 x diamonded pavise.

STR XX

DEX Minimi

VIT 100-120

NRJ Minimi

2. Hammerdin (+2 fastest cast scepter, jossa +blessed hammeriin sekä concentrationiin)

Kaikki mahdolliset fastest cast esineet + 3 fast cast sormusta tai amuletti (unique bone shield: Wall of Eyeless, unique light gauntlets: Magefist)

STR 103 (Ornate -40 %, grand crown)

DEX Minimi

VIT 100-120

NRJ XX

3. Charger (Lance/Ignore defence -scepter)

Mana + life leechit ovat varsin käteviä. Redemption-aura (defensive aura, lvl 30) on myös pisteellä parilla varsin hyödyllinen, sillä chargerille jää ylimääräisiä pisteitä roppakaupalla.

STR Minimi, minkä varusteet vaativat.

DEX Minimi / 50. Jos käytät ignore defence -scepteriä, DEX on aivan turhaa. Charge nostaa attack ratingia paljon, joten 50 riittää lancen kanssa.

VIT XX

NRJ Minimi

Amatsoni

Multiple Arrow kannattaa ottaa poikkeuksetta ja maksimoida se. Olethan huomannut, että mitä lähemmäs itseäsi pistät hiiren ampuessasi, sen laajemmalle alueelle nuolet leviävät?

Multiple Arrow ei ampuessa jumita hahmoasi kuten Strafe, eikä tosin nosta damagea, mutta jos ammut kerralla noin 20 nuolta, niin fakta on, että multiplella kerää nopeammin tasoja.

Mana Leech on pakollinen, jollei jaksa noukkia maasta potioneita. Life Leech taas ei ole, joskin se on äärimmäisen hyödyllinen.

Pakollisiksi esineiksi SIAS-hanskat, Goldwrap sekä Twitchthroe (unique studded leather: +10 STR, +10 DEX, SIAS).

Esineistä kannattaa yleisesti etsiä cold damagea (yhdestä esineestä riittää), fastest hit recoverya, DEXiä, life leechiä ja lifea.

Viime kerralla unohtui antaa oma Diablo II -accounttini, joita minulla on kaksi: Anarkias ja L4nc3.

Lisää aiheesta