Diablo 2 [17]

Vielä muutama kaava Horadric Cubeen.

3 health potions + 3 mana potions + 1 jalokivi = 1 full rejuvenation potion

6 jalokiveä (mitä tahansa) + 1 miekka = 1 socketed pitkä miekka

1 kirves + 2 tikaria = heittokirves (satunnainen määrä)

1 sormus + 1 emerald + 4 antidote potions = 1 Viridian Ring (satunnainen poison resistance)

1 sormus + 1 sapphire + 4 thawing potions = 1 Cobalt Ring (satunnainen cold resistance)

1 sormus + 1 ruby + 4 exploding potions = 1 Garnet Ring (satunnainen fire resistance)

3 täydellistä jalokiveä + 1 taikaesine = 1 satunnainen ja harvinainen taikaesine.

Tämä opas ei sisällä henkilöitä, joilta saat tehtävät, joten muista puhua kaikkien kaupunkilaisten kanssa aina välillä.

ROGUE ENCAMPMENT

Q1: Mene kaupungin lähellä sijaitsevaan luolaan (Den of Evil) ja tapa sieltä kaikki örkit. Sen jälkeen puhu Akaralle.

Q2: Raivaa tiesi hautausmaalle ja tapa siellä oleva Blood Raven, joka on ärsyttävän nopeajalkainen, mutta heikko. Yritä kiertää kaikki zombit ja luurangot, koska Blood Raven herättää niitä koko ajan lisää.

Q3: Mene Undergroud Passagen kautta Dark Woodsiin ja etsi vanha puu. Puusta saat käärön, joka sinun pitää näyttää Akaralle. Sen jälkeen mene Stony Fieldiin ja etsi kivirinki. Painelemalla kiviä käärön näyttämässä järjestyksessä, aukeaa portti Tristamiin. Sinne päästyäsi etsi Deckard Cain ja päästä hänet vapaaksi, jolloin hän lähtee Town Portaalilla kaupunkiin. Ennen lähtöä kannattaa käydä pojan ruumiilla, koska sieltä voi löytää jalan lisäksi jotain muutakin... Kaupungissa puhu Akaralle ja Cainille (Tristamista voit myös löytää Diablo ykkösen sepän hortoilemassa zombina!)

Q4: Mene Black Marshissa olevalle tornin rauniolle. Mene alimpaan kerrokseen ja tapa Countess. Tämä hoituu helposti tappamalla ensin hänen minioninsa.

Q5: Mene vanhaan luostariin ja sieltä parakkeihin. Etsi lumottu vasara ja vie se sepälle, joka kiitollisuudessaan takoo yhteen aseeseesi uniikit taikavoimat. Varo kuitenkin vasaraa vartioivaa seppää.

Q6: Jatka parakeista vankilaan (Jail). Mene alimpaan kerrokseen ja sieltä ylös itse kirkkoon. Kirkosta jatka katakombeihin. Katakombien alimmassa kerroksessa on Andraiel-niminen demoni, joka sinun pitää tappaa. Andraiel ei ole hirveän hyvä lähitaistelussa, mutta jos olet kaukana saat niskaasi myrkkyohjuksia. Hänen tuhonsa jälkeen puhu kaikille kaupungissa ja matkaa kohti Lut Gholeinia.

LUT GHOLEIN

Q1: Mene kaupungin alla sijaitseviin viemäreihin ja etsi Radament. Hänen tappamisensa onnistuu helposti, jos sinulla on antidote potioneita ja tapat ensin hänen minioninsa. Radament herättää ne henkiin, mutta jos houkuttelet ne vähän kauemmaksi niin Radament ei pysty herättämään niitä takaisin eloon. Tapettuasi hänet tutki lähistöltä löytyvä arkku ja ota sen sisältö mukaasi. Sen jälkeen puhu vielä Atmalle.

Q2: Etsi kaikki Horadric staffin osat (Quest log auttaa), muunna osat Horadric Cubessa staffiksi ja laita se oikeassa Tal Rashan haudassa olevaan pidikkeeseen, jolloin pääset hautakammioon.

Q3: Kun seikkailet aavikolla, niin pimeys voi laskea yhtäkkiä. Kysy pimeydestä Drognanilta, jolloin saat tietää että Claw Vipereiden muinainen artefakti langettaa pimeyden. Saat tehtäväksesi tuhota tämän artefaktin. Mene Claw Vipereiden temppelin alimpaan kerrokseen ja tuhoa se. Sen jälkeen puhu vielä Drognanille.

Q4: Palatsin kellariin päästyäsi etsi teleportti. Astuessasi portista pääset Arcane Sanctuarylle. Siellä sinun pitää etsiä kirja, josta saat tietää oikean Tal Rashan haudan symbolin.

Q5: Tapa Arcane Sanctuarya vallassaan pitävä Summoner (kirja on hänen luonaan). Summoner on todella heikko, mutta hyvä maagi. Tapettuasi hänet lue kirjaa ja saat tietää oikean haudan symbolin. Samalla aukeaa portaali Canyon of the Mageen, jossa haudat ovat.

Q6: Päästyäsi oikeaan hautaan vie Horadric Staff pidikkeeseen, niin pääset hautakammioon. Hauta on kuitenkin jotenkin infestoitunut, sillä siellä asuu iso ötökkä nimeltänsä Duriel, joka sinun pitää tappaa. Duriel on todella nopea, lyö nopeasti ja tekee paljon damagea. Itse tapoin tämän ötön miekalla, joka jäädyttää viholliset tehden ne hitaiksi, eli hakkasin Durielia miekalla pitäen inventaarion auki litkien aina välillä healing potioneita. Jos kerran menet ötön luolaan, et voi mennä kesken taistelun sieltä ulos (paitsi Town Portaaleilla? -mä) , joten kannattaa käydä kaupungissa ennen taistelua. Ötön kuoltua jatka matkaasi ja puhu Tyraelille, jonka löydät luolasta. Sen jälkeen mene Tyraelin tekemästä Town Portaalista ja puhu kaikille. Sitten vain aloitat matkasi kohti Kurastia.

KURASTIN VIIDAKOT

Q1: Puhuttuasi kaupunkilaisille mene Spider Forestissa olevaan Arachnidien pesään. Joltain kuolleelta viholliselta pitäisi löytyä Golden Bird. Mene kaupunkiin ja kiikuta mitä milloinkin tietyille henkilöille, niin lopuksi saat palkintosi.

Q2: Etsi Gibbin-nimisen tikarin alttari jostain päin viidakkoa. Koske alttariin, niin paikalle pitäisi rynnätä vihollisjoukkio. Heidän johtajaltaan saat tikarin (huom. kosketa alttaria ennen kuin tapat viholliset, koska jos tapat viholliset ensin, et saa tikaria). Sitten kiikuta tikari Ormukselle ja vastaanota palkintosi.

Q3: Kerää kaikki Khalim's Willin osat (Quest Log) ja muunna ne Horadric Cubessa yhdeksi kokonaisuudeksi. Tuhoa Tranvincalista muinainen artefakti nimeltään Compelling Orb.

Q4: Tutki vanhoja temppeleitä Upper ja Lower Kurastissa ja etsi musta kirja. Kiikuta kirja Alkorille ja saat palkintosi.

Q5: Tapa Tranvincalista löytyvät kolme High Councilin jäsentä. Yhdeltä saat Khalim's Willin viimeisen osan.

Q6: Tuhottuasi Compelling Orbin, joka avaa tiesi Mephiston luo, mene Durance of Haten viimeiselle tasolle ja etsi käsiisi Mephisto. Mephisto on voimakas sekä kauko- että lähitaistelussa, joten päätä itse miten hänet tapat. Tapettuasi hänet ota hänen sielukivensä ja mahdollisesti muutakin löytyvää roinaa mukaasi ja astu portaalin läpi suoraan helvettiin. Kannattaa käydä vielä kaupungissa puhumassa ihmisille ja saamassa kehuja.

HELVETTI

Q1: Raivaa tiesi Plains of Despairiin ja tapa Izuaelia vankinaan pitävä demoni (erikoistunut jäämagiaan). Demonin kuoltua puhu Izuaelille ja mene sen jälkeen puhumaan vielä Tyraelille.

Q2: Mene River of Flameen ja etsi Hellforge (alttari). Tapa sitä vartioiva demoni ja ota raadolta Hellforgen nuija. Sen jälkeen aseta Mephiston sielukivi alttarille ja pamauta sitä nuijalla. Kerää maahan lentävät timantit ja mene Pandemonium Fortressiin puhumaan Deckard Cainille ja Tyraelille.

Q3: Etsi Chaos Sanctuary. Siellä raivaa tiesi isolle saatananpalvontamerkille. Mene merkistä vasemmalle, oikealle ja lopuksi ylös. Jokaisesta suunnasta pitäisi löytyä ainakin yksi lukko, joka sinun pitää avata (huom. lukkojen avaamisesta paikalle teleporttaa örmelöitä). Kun olet avannut kaikki viisi lukkoa, Diablo on ilmestynyt lattiassa olevan ison saatananpalvontamerkin luo. Tapa Diablo. Diablo on todella vahva ja hyvä kaukotaistelussa. (Varo erityisesti punaista sähköä!) Tapa hänet ja onnittele itseäsi, olet juuri päässyt Diablo 2:n läpi.

Ensinnäkin Battle.netissä pelatessa helpoin taktiikka (tosin ikävin muille pelaajille) kerätä rahaa aloittelevalle hahmolle on mennä johonkin duel-peliin. Mikäli hahmo on alle tason 9, muut eivät voi hyökätä kimppuusi, ja aina kun taistelun hävinnyt osapuoli kuolee, jää paikalle raato ja osa pelaajan rahoista. Siitä sitten vaan keräilemään rahaa. Nopeasti tulee sekä arkun että hahmon valuuttaraja täyteen.

Hyvä taktiikka velhottarella pelatessa on tasojen salliessa panostaa muutama piste glacial spikeen ja static fieldiin. Saat isommankin joukon normaalivihollisia taltutettua taikomalla ensin glacial spikea ja vihulaisten ollessa umpijäässä, static fieldiä. Tämä taktiikka toimii ainakin loistavasti Act 2:n Arcane Sanctuaryssä ja hyvin myös Durielia vastaan saman näytöksen lopussa. Erityisesti näytösten loppuvastustajia vastaan saatat yllättyä kuinka paljon yhdestäkin static field -iskusta häviää energiaa. Yhdistelmä on velhottarelle käypä myös Nightmare- ja Hell-tasojen Oblivion Knighteja vastaan, sillä vaikka niiden tappaminen onkin hidasta, niiden syväjäädyttäminen säästää velhottaresi monelta ikävältä taialta.

Velhon varustuksessa kannattaa panostaa heti Nightmare-tasolle päästyäsi enemmän resisteihin kuin itse defenseen, koska velho saa armotta turpaansa lähes joka viholliselta kohtuullisen hyvälläkin defense-arvolla. Hyvä valinta onkin hommata jostain socketed Towershield tai Pavise, johon kiinnittää 3 täydellistä timanttia, joista saat noin 40 - 60 prosenttia lisää kaikkiin resisteihin. Toiseen käteen sitten +1 all skills -miekka tai keppi/tikari, joka antaa fastest castraten ja manaa. Muita kivoja varusteita velhottarelle ovat Nightsmoke-vyö ja Goldskin-armori (molemmista yhteensä 45 prosenttia lisää kaikkiin resisteihin) sekä Tarnhelm-kypärä ja Stone of Jordan -sormus (molemmista +1 all skills).

Lopuksi vielä muutamia vinkkejä velhottarelle taisteluun muita pelaajia vastaan. Velhottaren paras taika on Frozen Orb, johon kannattaakin panostaa heti tasojen salliessa. Moni barbaari ja paladiini kaatuu nimittäin yhdistelmällä Frozen Orb ja Teleport. Frozen Orbia vaan päälle niin että vastustaja hidastuu, sitten teleportilla pois alta, ja sama homma uusiksi. Koska tämä on myös käytetyin taktiikka muita pelaajia vastaan, useimmat tietävät tämän taktiikan ennestään. Siksi kannattaakin panostaa pari pistettä esimerkiksi tulitaikoihin, kuten Hydra ja Blaze, sillä vastustajalla saattaa olla yllään esine, joka estää jäätymisen. Käytännössä ainoat hahmoluokat, jotka pärjäävät hyvälle velhottarelle ovat nekromantikot Bone Spiriteillään sekä amatsoni Slow Missilellään, joka hidastaa kaikki hyökkäykset.

Lisää aiheesta