Diablo 2 [19]

Mikäli oma jemma-arkku pullottaa täytenä, eikä inventaariossakaan ole enää ylimääräistä tilaa, saattaa Paladininkin mieli muuttua mustaksi. Apuna kannattaakin käyttää Horadric Cubea, johon mahtuu yllättävän kivasti tavaraa.

Hyvä tapa kehittää necromanceria on laittaa yksi pointti Skeletoniin, Teethiin ja Clay Golemiin sekä niin paljon kuin huvittaa Skeleton Masteryyn, koska siitä on rutosti hyötyä myöhemmässä vaiheessa. Tämän lisäksi kannattaa kasvattaa Iron Maiden suunnilleen tasolle 3#4 ja Corpse Explosion tasolle 5#6.

Älä turhaan laita yhtä pistettä enempää summoning-loitsuihin ennen Fire Golemia ja Revivea, koska kadut sitä myöhemmin. Bone-loitsut ja kiroukset kannattaa jättää huomiotta (Iron Maidenia ja Corpse Explosionia lukuun ottamatta), sillä Bone Spear/Spirit tekee korkeammilla tasoilla vahinkoa noin parin sadan verran, mikä ei riitä alkuunkaan Nightmare/Hell-vaikeustasoilla.

Necromancerin ehkä paras loitsu on Corpse Explosion, koska hirviöryhmästä ei tarvitse saada kuin yksi hengiltä, jonka jälkeen voi loput pätkiä palasiksi CE:llä (avustettuna vaikka vielä Amp Damagella). Ongelma onkin siis yhden hirviön tappaminen. Hyvä konsti siihen on käyttää golemia ja reviveja yhdessä Iron Maidenin kanssa, jotta hirviöt tappavat itse itsensä. Tällöin kannattaa myös panostaa ennemmin Golem Masteryyn kuin golemiin itseensä, jotta golemit kestävät mahdollisimman paljon.

Jos kuolet, etkä pääse takaisin ruumiisi ja tavaroidesi luo, niin tallenna ja poistu pelistä, jonka jälkeen lataa juuri tallentamasi peli. Ruumiisi ja tavarasi ovat tämän jälkeen aloituskaupungissa.

Kuolemien varalta kannattaa laittaa aseita ja suojia varastoon puiseen laatikkoon, jonka löydät jokaisesta kaupungista. Rahat on myös hyvä pitää laatikon sisällä, koska silloin et menetä osaa niistä kuolemalle. Niitä ei myöskään tarvitse ottaa pois sieltä ostaaksesi jotain.

Necromancerilla kannattaa hyödyntää taikoja, eli voit luoda Golemin, joka taistelee puolestasi ja hankkii kokemusta sinulle. Useimmat vastustajat ovat aika pahoja, mutta niiden pitäisi kuolla melko helposti seuraavalla taktiikalla. Ensin luot necromancerilla Golemin ja sen jälkeen laitat vastustajalle Iron Maiden -taian, jolloin se vahingoittaa itseään samalla kun lyö Golemiasi. Jos vastustaja seisoo ruumiiden vieressä, voit räjäyttää ne Exploding Corpse -taialla, jolloin räjähdys vahingoittaa vastustajaa, mutta ei Golemiasi. Itse sinun tarvitsee vain seistä vieressä ja toistaa taktiikka tietyin väliajoin.

Kaikilla hahmoilla on yksi helpottava tekijä, jos on paljon kykyjä: voit laittaa niille näppäinoikoteitä. Pidät vain kursoria kyvyn päällä ja painat F1-F8 näppäintä, jonka jälkeen voit taistelussa vaihtaa sopivaan kykyyn nopeasti ja lyödä samalla.

Peliä ei yleensä kannata lopettaa ennen kuin löytää kyseisen alueen waypointin (millä pystyy teleporttaamaan alueiden välillä), sillä kun lopetat pelin, se tallentuu ja lataamisen jälkeen kaikki vihulaiset ovat heränneet henkiin.

Jos löydät katakombeista neliömäisiä huoneita, joissa ei ole ovia, kannattaa kokeilla kaikki seinät, koska niissä on yleensä salaovia.

Lisää aiheesta